Venus byla na pokraji senzační prohry s 399. hráčkou světa

26. 2. 2010, 09:49
Aktuality 1
WTA ACAPULCO - Nasazená jednička Venus Williamsová měla na turnaji v Acapulku namále v souboji s 399. hráčkou světa Laurou Pousovou-Tiovou ze Španělska. Obhájkyně titulu prohrávala ve třetím setu už 1-5, nakonec však s výraznou podporou publika soupeřku udolala.
Venus Williamsová

Venus Williamsová před rokem v Acapulku triumfovala bez ztráty setu. I letos do Mexika přiletěla s čerstvou trofejí z Dubaje a plní roli nasazené jedničky.

Ve čtvrtfinále se ovšem nečekaně natrápila. S 399. hráčkou světa Laurou Pousovou-Tiovou prohrávala ve třetím setu už 1-5, nakonec však soupeřku udolala 4-6 6-3 7-5.

"Říkala jsem si, že jí to přece nedám. To byla první věc, na kterou jsem myslela," uvedla bývalá světová jednička po zápase. Pochvalovala si, jak jí ve skvělém obratu pomohli diváci. "Nikdy v životě jsem podobnou podporu nezažila. Ve Fed Cupu, na US Open ani na olympiádě," děkovala mexickým fanouškům současná světová pětka.

V semifinále se starší ze sester Williamsových utká s nenasazenou Rumunkou Edinou Gallovitsovou.

Zatímco jednička se na poslední chvíli v soutěži udržela, tolik štěstí už neměly další dvě favoritky Szavayová z Maďarska a Argentinka Dulková, které nestačily na níže nasazené soupeřky. 

Agnes Szavayová po roce končí znovu ve čtvrtfinále, když kvůli nataženému břišnímu svalu vzdala souboj s Polonou Hercogovou.

Devatenáctiletá Slovinka se v prvním semifinále kariéry utká s Carlou Suarezovou ze Španělska, jež zvládla souboj s Giselou Dulkovou.

Z pěti českých tenistek nedokázala žádná postoupit dál než do 2. kola, ve čtyřhře však všechny zástupkyně prošly do semifinále. Nejvýše nasazený pár Hlaváčkovou s Hradeckou prověří Italky Vinciová s Erraniovou, které zřejmě nastoupí v semifinále Fed Cupu právě proti Češkám.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (25. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (1-USA) - Pous-Tiová (Šp.) 4-6 6-3 7-5
Hercogová (8-Slovin.) - Szavayová (2-Maď.) 7-5 0-1 skreč S.
Suarezová-Navarrová (5-Šp.) - Dulková (3-Arg.) 6-1 7-6(4)
Gallovitsová (Rum.) - Fichmanová (Kan.) 7-5 6-2

Semifinálové dvojice: V. Williamsová - Gallovitsová, Suarezová-Navarrová - Hercogová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Cirsteaová, Cornetová (Rum./Fr.) 5-7 7-5 10-6
Uhlířová/Voráčová (2-ČR) - Fichmanová/Washingtonová (Kan./USA) 7-5 6-1
Hercogová/Záhlavová-Strýcová (4-Slovin./ČR) - Osterlohová/Tatišviliová (USA/Gruz.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
...tady mi trochu chybi zasadni informace, ze Laura |Pous-Tio byla pred par roky 70. na svete a pak pro zraneni prestala s tenisem.... Mozna by se dal napsat clanek prave o ni a o jejim fantastickem come-backu :-) - rad si jej prectu.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist