Venus na mexické antuce nezáří, přesto je ve finále

27. 2. 2010, 15:48
Aktuality 2
WTA ACAPULCO - V mexickém Acapulku jí chybí konkurence, přesto má Venus Williamsová na cestě za obhájením titulu spoustu nečekaných starostí. Zápasy proti slabším, ale o to víc motivovaným soupeřkám zvládla a postoupila do finále. To si poprvé v kariéře zahraje také osmnáctiletá Hercogová ze Slovinska.
Venus Williamsová

Venus Williamsová před rokem v Acapulku triumfovala bez ztráty setu. I letos do Mexika přiletěla s čerstvou trofejí z Dubaje a plní roli nasazené jedničky.

Američanka měla na turnaji v Acapulku namále už ve čtvrtfinálovém v souboji s 399. hráčkou světa Laurou Pousovou-Tiovou ze Španělska. Obhájkyně titulu prohrávala ve třetím setu 1-5, nakonec však s výraznou podporou publika soupeřku udolala.

Ani duel se 164. hráčkou světa Edinou Gallovitsovou z Rumunska nebyl ze strany favorizované Venus povedený. Čelila spoustě brejkbolů, z nichž dva nedokázala odvrátit a do statistik si připsala dalších devět dvojchyb. Ve čtyřech zápasech jich předvedla už 29. Duel měla pod kontrolou až v rozhodujícím dějství, kdy zlepšila servis a údery trefovala blízko k lajnám.

"Každá soupeřka se tu proti mě chce vytáhnout," vysvětlovala devětadvacetiletá Američanka, jež dosud získala 42 titulů, tedy nejvíce z aktivních hráček. 

Antuka je její nejméně oblíbený povrch. "Ale už jsem si postupně zvykla a je to mnohem lepší," potvrdila.

Ve finále ji čeká devatenáctiletá Polona Hercogová. Osmnáctiletá Slovinka ve svém premiérovém semifinále porazila pátou nasazenou Španělku Carlu Suarezovou ze Španělska 6-3 7-5, dosud neztratila ani set a čeká ji premiéra proti hráčce první světové desítky.

"Ještě jsem ji hrát neviděla," přiznala Williamsová. "Jen znám její jméno," vzpomněla si.

Hercogová svou formu potvrzuje ve čtyřhře, ve které je společně s Češkou Zahlavovou-Strýcovou rovněž ve finále. To si naopak nezahrají nejvýše nasazené Hlaváčková s Hradeckou, které po bitvě podlehly Erraniové s Vinciovou. Italky budou v dubnu soupeřkami českých tenistek v semifinále Fed Cupu.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (26. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (1-USA) - Gallovitsová (Rum.) 6-4 2-6 6-2
Hercogová (8-Slovin.) - Suarezová-Navarrová (5-Šp.) 6-3 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová/Vinciová (It.) - Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) 6-7(6) 7-6(4) 10-8
Hercogová/Záhlavová-Strýcová (Slovin./ČR) - Uhlířová/Voráčová (ČR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opozice, se kterou si musela poradit, to nebyla bůhvíjaká esa. Skutečná prověrka přijde až na French Open... ale "opětovná dominance ženskému tenisu" podle mě z její strany nehrozí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist