Venus porazila Watsonovou ve třech setech, Britku dorazila kanárem

3. 8. 2018, 12:42
Aktuality 1
WTA SAN JOSE - Venus Williamsová na úvod domácího turnaje v San Jose, kde odstartovala přípravu na US Open, potvrdila roli favoritky po třísetové výhře nad Britkou Heather Watsonovou, kterou dorazila kanárem, postoupila do čtvrtfinále. V něm se osmatřicetiletá Američanka utká s o patnáct let mladší Řekyní Sakkariovou.
Venus Williamsová

Po odstoupení zraněných Garbiñe Muguruzaové a Madison Keysové zůstala Venus Williamsová nejvýše nasazenou hráčkou turnaje v San Jose. Tam se letos podnik WTA Premier přesunul poprvé ze Stanfordu, kde Američanka proměnila deset startů v osm finále a v nich dvakrát triumfovala.

Venus ve Stanfordu nikdy nechyběla ve čtvrtfinále a v sérii pokračuje i v San Jose. Osmatřicetiletá Američanka včera ve svém prvním přípravném utkání před US Open zdolala 6-4 4-6 6-0 Britku Heather Watsonovou a postoupila mezi osmičku nejlepších.

"Byl to hodně těžký zápas, ona hrála neuvěřitelně. Byly chvíle, kdy jsem na její hru neměla odpověď," chválila Venus svou soupeřku. "Jsem ráda, že se zítra na tento úžasný kurt vrátím. Chci si to tady maximálně užít."



O teprve druhé letošní semifinále si sedminásobná grandslamová vítězka a čtrnáctá hráčka světa zahraje s o patnáct let mladší Marií Sakkariovou, kterou porazila loni na US Open a předloni ve Wimbledonu.

"Znovu musím hrát svůj nejlepší tenis. Vím, že to proti ní není lehké a musím si to uhrát sama, stejně jako dnes. Takže zítra mě čeká to samé," očekává Williamsová, jež by v případném semifinále mohla narazit na Azarenkovou.

Řecká tenistka Sakkariová ve druhém kole deklasovala 6-0 6-1 osmou nasazenou Maďarku Timeu Babosovou, která prohrála sedmý z posledních osmi zápasů, a podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm bude bojovat o třetí semifinále a vyrovnání kariérního maxima.



Květa Peschkeová a Latischa Chan na prvním společném turnaji nemusely nastoupit k žádnému zápasu a v San Jose jsou už v semifinále. V úvodním kole totiž měly jako nejvýše nasazený pár volno a před čtvrtfinále jejich soupeřky Sofia Keninová a Aryna Sabalenková kvůli zranění Bělorusky ze soutěže odstoupily.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 799.000 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
V. Williamsová (3-USA) - Watsonová (Brit.) 6-4 4-6 6-0
Buzarnescuová (5-Rum.) - Anisimovová (USA) 7-5 2-6 6-1
Sakkariová (Řec.) - Babosová (8-Maď.) 6-0 6-1
Tomljanovicová (Austr.) - Frechová (Pol.) 6-4 3-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Peschkeová/Latischa Chan (1-ČR/Tchaj-wan) - Keninová/Sabalenková (USA/Běl.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
se po odstoupeních Muguruzy a Keysový a vyřazení Sereny zdá být největší favoritkou na titul, ale proti Sakkariový to nebude mít lehký. Ta hrála proti Babosový téměř bezchybně a pokud podobnej výkon zopakuje i proti Venus tak by jí mohla uštvat ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist