Venus se po problémech se zády daří, Brazílii vyrůstá nová naděje

28. 2. 2013, 12:39
Aktuality 6
WTA FLORIANÓPOLIS - Venus Williamsová zhruba měsíc léčila bolesti zad, kvůli nimž přišla o dva turnaje. Vrátila se až tento týden v brazilském Florianópolisu, kde postoupila už do čtvrtfinále. V něm se utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.
Venus Williamsová

Venus Williamsová startovala naposledy na Australian Open, kde vypadla ve 3. kole s Marií Šarapovovou. Poté měla hrát v Paříži a v Dauhá, oba podniky však kvůli bolestem zad vynechala. Povíce než měsíci se vrátila až tento týden ve Florianópolisu, kde na premiérovém ročníku plní roli nasazené jedničky.

Dvaatřicetiletá Američanka do turnaje vstoupila hladkou výhrou nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, ve druhém kole se už ale na postup nadřela mnohem více. Se Španělkou Garbinou Muguruzaovou ztratila celkem šestkrát podání, ve třetí sadě za stavu 5-4 neproměnila tři mečboly, nakonec však bitvu po dvou hodinách a 12 minutách vyhrála 6-4 2-6 7-5.

Ve čtvrtfinále se světová dvacítka Williamsová utká s pátou nasazenou Magdalénou Rybárikovou, kterou v jediném vzájemném zápase na US Open 2009 porazila ve dvou setech. Slovenská tenistka si ve 2. kole po podobném průběhu poradila rovněž se Španělkou Beatriz Garciouvou-Vidaganyovou, kterou zdolala 6-4 3-6 6-4.

Rybáriková bude proti bývalé světové jedničce Williamsové usilovat o druhé semifinále během dvou týdnů. Minulý pátek si ho zahrála v hale v Memphisu.

Brazílii roste nová naděje
Minulý týden v Bogotě se Teliana Perreirová stala první brazilskou čtvrtfinalistkou na turnaji WTA od roku 1999 a po týdnu ji málem napodobila Beatriz Haddadová Maiaová. Teprve šestnáctiletá tenistka, jež díky divoké kartě od pořadatelů na podniku WTA debutovala, v prvním kole smetla naturalizovanou Američanku Chieh-Yu Su a v boji o čtvrtfinále měla tři mečboly proti zkušené Maďarce Melindě Czinkové. Ty však ve třetí sadě za stavu 6-5 při podání soupeřky neproměnila a nakonec prohrála 6-1 2-6 6-7.

"Věděla jsem, že mě čeká mladá talentovaná soupeřka a dnes to pouze potvrdila. Jsem si jistá, že ji čeká velmi světlá budoucnost," řekla Czinková na adresu mladé Jihoameričanky. "V prvním setu jsem bojovala s vlastní psychikou i se svou hrou. Jsem ráda, že jsem nakonec tenhle těžký zápas vyhrála," dodala třicetiletá Maďarka.

Na cestě mezi tenisovou elitu Haddadové Maiaové pomáhají i takoví velikáni jako Larri Passos a jeho bývalý žák Gustavo Kuerten. "S Larim jsem pracovala asi dva roky. Bylo to těžké, ale jedině tak se mohu stát lepší hráčkou. Guga mi pomáhá také, občas přijde na akademii a zatrénuje si se mnou. Je velmi přátelský," pochvaluje si tréninkové prostředí Haddadová Maiaová. "Larri a Guga jsou prostě neuvěřitelní. Guga byl v Brazílii opravdovou superstar."

Passos i Kuerten mladou Brazilku ve Florianópolisu podporovali z hlediště. "Bylo příjemné se podívat do hlediště vidět je, jak mě podporují. Je to pro mě velká pocta. Dnes jsem byla velmi blízko prvnímu čtvrtfinále. Nevyhrála jsem, ale jsem šťastná. Publikum bylo skvělé a pro mě to byl skvělý pocit si v takovém prostředí zahrát," dodala Haddadová Maiaová, jež plánuje hrát na juniorských turnajích i v soutěžích ITF.

 

- WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (27. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (Šp.) 6-4 2-6 7-5
Babosová (Maď.) - Scheepersová (4-JAR) 6-1 6-2
Rybáriková (5-SR) - Vidaganyová (Šp.) 6-4 3-6 6-4
Mladenovicová (7-Fr.) - Maleková (Něm.) 6-2 6-1
Pučkovová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Czinková (Maď.) - Maiaová (Braz.) 1-6 6-2 7-6(3)
Niculescuová (Rum.) - Mrdežaová (Chorv.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
zatím to vypadá na luxusní zápas...
Reagovat
dadaft
Magda hraje odvážně a útočně, teď skvělý přechod na síť včetně přípravy...
Reagovat
dadaft
tak jistě, Venus už není ta gazela s nekonečnýma nohama, co vyhrávala Wimbledony jako na běžícím páse (teda gazela je to pořád, jen ty keříky, které dokáže přeskočit, jsou už holt kapku nižší), ale porazit ji, to je prostě paráda tak jako tak..............
......... a Magda to zatím bere za správný konec.........
......hraje se hodně na síti...........
Reagovat
dadaft
velký boj o sedmý gem a šance pro Magdu jít na 5:2,
nevyužita,
a následně ztracený servis čistou hrou...
Reagovat
dadaft
pro Magdu trpké.
Reagovat
dadaft
vypadá hodně dobře.
a stoupá jako raketa.
dneska s Cinkovou zvládla všechny krizové situace s přehledem a zkrátka - měla to pod kontrolou.
loni vyhrála první turnaj, letos porazila No.8, ............. ???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist