Venus ve Stanfordu začala třísetovou výhrou

21. 7. 2016, 09:07
Aktuality 18
WTA STANFORD - Venus Williamsová vstoupila do oblíbeného domácího turnaje ve Stanfordu očekávanou výhrou. Nejvýše nasazené Američanka zdolala 6-3 6-7 6-2 Polku Magdu Linetteovou a postoupila do čtvrtfinále.
Venus Williamsová (©Getty Images)

Venus Williamsová potvrdila v úvodním kole domácího turnaje ve Stanfordu roli favoritky a po třísetovém boji postoupila do čtvrtfinále. Američanka, jež turnaj v letech 2000 a 2002 vyhrála a při dalších pěti startech se probojovala do finále (1998, 1999, 2004, 2005 a 2009), zdolala ve svém prvním zápase Polku Magdu Linetteovou.

Američanka získala úvodní sadu bez ztráty podání za 41 minut hry poměrem 6-3, ve druhém dějství už si ale podání dvakrát prohrála a set vyústil v tie-break. V něm Venus prohrávala už 2-6, náskok Polky ale stáhla a po odvrácení čtyř setbolů dokonce srovnala na 6-6. V závěru ale obrat nedokonala a zkrácenou hru nakonec prohrála 6-8.

Ve třetím setu si Američanka vypracovala během pár minut nadějné vedení 4-0. V páté hře sice znovu zaváhala na podání, další zvrat už ale nepřipustila a po dvou a čtvrt hodinách hry nakonec zvítězila 6-3 6-7 6-2 a postoupila tak do čtvrtfinále.

V něm turnajovou jedničku vyzve krajanka ze třetí stovky žebříčku WTA - buď Sachia Vickeryová (204. WTA), nebo Catherine Cartanová Bellisová (203. WTA).

Úspěšně vstoupila do turnaje také třetí nasazená Britka Johanna Kontaová, jež si ve svém úvodním zápase ve Stanfordu poradila s domácí Julií Boserupovou 6-3 6-1.

"Myslím, že jsem v některých částech zápasu předvedla velmi dobrou hru," konstatovala po zápase semifinalistka letošního Australian Open. "Na druhou stranu tam ale byly momenty, ze kterých se musím poučit. Zejména konec první sady byl náročnější, nemohla jsem ji ukončit. Soupeřka ale bojovala a nedala mi nic zadarmo, byl to těžký zápas."

"Začíná teď moje oblíbené období, na které jsem se moc těšila," přiznala Britka, jež vloni po Wimbledonu dobyla dva kanadské turnaje ITF a poté došla na US Open z kvalifikace až do osmifinále, kde prohrála s Petrou Kvitovou. "Vloni se mi dařilo, tak doufám, že na to dokážu navázat."

• WTA Premier Stanford •
USA, tv. povrch, 753.000 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
V. Williamsová (1-USA) - Linetteová (Pol.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:2
Kontaová (3-Brit.) - Boserupová (USA) 6:3, 6:1
Doiová (5-Jap.) - Hibinová (Jap.) 6:3, 6:4
Čeng Saj-saj (Čína) - Cornetová (7-Fr.) 6:4, 6:1

Komentáře

18
Přidat komentář
blixa
http://zpravy.idnes.cz/brazilci-zatkli-deset-teroristu-planovali-utok-behem-olympiady-p8q-/zahranicni.aspx?c=A160721_170420_zahranicni_aha

A pak se divte, že tam mnozí sportovci nechtějí. Já myslím, že tohle je ten hlavní důvod. Nějaké chytnou předem, ale to jsou většinou amatérští joudové. Profíky budou chytat až po akcích :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby, Rio v době konání olympijských her bude jedno z nejbezpečnějších míst na světě.
Reagovat
blixa
Tomu snad ani ty sám nevěříš. Zkorumpovaná brazilská policie ? Bezpečné místo ? To moc nejde dohromady ...
Reagovat
Frick
Během MS žádnej kolosální fátální průšvih nebyl. A to je možná ještě příhodnější akce než LOH....
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle doba přeje strachu. Samozřejmě je to hlavně tím, že dneska se dozvíš úplně o všem, což se dřív nevědělo. Podívej se jak dopadlo Euro. Teroristé hlavně útočí ve chvílích, kdy to nikdo nečeká, kdy je to překvapení. Proto třeba útočili místo na EURU v NIce atd. Je to taky pro ně daleko jednodušší než se snažit zaútočit ve chvílích, kdy jsou taková maximální bezpečnostní opatření. O těch mi víme prd.
Například teď budou v Krakově dny setkání mládeže s papežem. A po celém Polsku se dělají razie proti podezřelým lidem. Kamoš bydlí v Lodži, což je nějakých 500 km od Krakova a říkal, že včera evaukovali jeho činžák, kde bydlí, komando mělo zásah na nějakého Iráčana... O tomhle se ale moc nepíše, přitom tajné agentury jedou na maximum. A to jsou světové dny mládeže, teď si představ ta opatření při olympiádě..
Reagovat
misa
s Petrou, jak se těší na olympiádu:
http://stream5.idnes.cz/vod/1607/19/VF160719_164459_flv_high.mp4
Reagovat
bIbec
Kerber se odhlásila z Bastadu.
Reagovat
misa
Zřejmě si splnila své povinnosti a s tučným přírůstkem na svém bankovním účtu míří domů.
Reagovat
blixa
Tvl. to jsou zase kecy ! Zrovna takovej rafan jako Angie bude jen tak vzdávat. Ty to fakt nemáš v hlavě v pořádku ...
Reagovat
misa
Otravný zmetek má zase potřebu urážet?
Reagovat
blixa
Tebe nelze urazit, takový výrazy ani neznám. Starej se o "svoji" Lucinku a nepomlouvej jiné hráčky.
Reagovat
misa
Na odpověď k mému komentáři z 20:28 se samozřejmě nezmůžeš :) To se divím, takový myslitel...
Reagovat
blixa
Nevidím žádný důvod proč odpovídat na bláboly hlupáků ...
Reagovat
misa
Obávám se, že u tebe je blábolení hlupáků vše, co se ti nelíbí.
Reagovat
blixa
Já žasnu na tímto tvým intelektuálním výkonem ! Ano, blábolení hlupáků se mi opravdu nelíbí ! ;-) :D
Reagovat
misa
... a kdo je nebo není hlupák rozhoduje náš Erdogánek blixa :)
Reagovat
blixa
Dneska z tebe padají samé hluboké myšlenky :D :D A kdo jiný by o tom měl rozhodovat ? Ano, já sám si rozhodnu o tom, koho považuji za hlupáka ;-) U tebe o tom, zdá se rozhoduje někdo jiný ? Snad manželka ? :D :D
Reagovat
misa
Můžeš jinak racionálně vysvětlit, proč gs. šampionka, hráčka top 5 jede na antukový international, když ji za pár dní čeká na druhém konci světa betonový Premier 5?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist