Venus zdolala Kerberovou a je nejstarší přemožitelkou světové jedničky

30. 3. 2017, 07:46
Aktuality 14
WTA MIAMI - Američanka Venus Williamsová v Miami zdolala Němku Angelique Kerberovou a v 36 letech se stala nejstarší tenistkou, která dokázala porazit světovou jedničku. V semifinále se utká s Britkou Kontaovou.
Venus Williamsová

Venus Williamsová si letos zahrála finále na Australian Open a nyní se jí daří na dalším velkém turnaji v Miami. Ve čtyřech zápasech neztratila ještě ani set a po dvou skalpech hráček Top 10 postoupila už do semifinále.

Dva dny po Kuzněcovové si zkušená Američanka poradila i s Angelique Kerberovou. Devětadvacetiletou Němku zdolala v utkání útočných úderů 7-5 6-3 a bilanci vzájemných soubojů tak snížila na 3-4.

Celkově si Venus připsala 126. výhru nad hráčkou Top 10, z toho čtrnáctou nad světovou jedničkou. Porazit aktuálně nejlepší tenistku světa dokázala ve věku 36 let a 9 měsíců jako nejstarší hráčka v historii.



"Je to úžasný pocit být lepší než světová jednička," radovala se Venus těsně po utkání. "Proti světové jedničce musíte hrát dobře. Ona je na vrcholu své hry a hrála dobře, tak jsem musela najít způsob, jak být o trochu lepší," doplnila sedminásobná grandslamová šampionka na tiskové konferenci.

Statistiky zápasu
Kerberová - Williamsová
2 esa 2
5 dvojchyby 6
71 %
1. podání 'in' 45 %
51 %
úsp. 1. podání 58 %
55 %
úsp. 2. podání 57 %
22 winnery 32
27 nevyn. chyby 33
4/6 hra na síti 21/32
3/5 brejkboly 5/13
čas: 1:39

V prvním a druhém setu sice Williamsová musela dohánět celkem třikrát manko brejku, ale nikdy soupeřku nepustila na rozdíl dvou gamů. Ve druhé sadě otočila z 0-1 na 4-1 a náskok už nepustila, i když využila až celkově pátý mečbol.

"Byl to zajímavý zápas, měl jsem ho pod kontrolou. Udělala jsem sice víc chyb a měla jsem nižší proceto prvního servisu, než bych si představovala, ale dívám se na to tak, na čem mám zapracoat a co musím zlepšit," uvedla Venus, která nastřílela 32 winnerů, soupeřka deset méně.

"Ona byla od začátku hodně agresivní, míčky trefovala opravdu s velkou razancí," komentovala Kerberová. "Já měla problémy s pohybem, udělala jsem dost chyb, což v mé hře není obvyklé. Nehrála jsem nejlepší zápas, ale Venus si vyhrát zasloužila, protože hrála opravdu dobře."

Kerberová loni vyhrála Australian Open a US Open, od té doby byla ale jen ve finále Turnaje mistryň. Letos uhrála dokonce jen jedno semifinále a ještě nedokázala porazit víc, jak tři soupeřky po sobě. 

"Tohle není zrovna ideální začátek sezony, který bych si přála. Ale nedělám z toho drama, protože stále hraju dobře a vyhrávám zápasy. Už teš se těším na další," dodala Kerberová, jež neobhájila loňské semifinále, přesto zůstane v čele světového žebříčku.

V něm bude mít náskok 330 bodů na druhou Serenu Williamsovou, která poslední dva turnaje v Indian Wells a Miami kvůli zranění kolena vynechala. Právě Serena na Twitteru pogratulovala své sestře Venus, která Němce nedovolila zvýšit své vedení. "Skvělá práce! Věděla jsem, že to dokážeš."

 


Venus hraje na Miami Open poosmnácté v kariéře a poosmé je mezi čtyřkou nejlepších. Ve finále si šampionka z let 1998, 1999 a 2001 zahrála naposledy v sezoně 2010,

Letos si o postup do finále zahraje s Britkou Johannou Kontaovou (h2h 1-2), která v odpoledním čtvrtfinále otočila souboj s Rumunkou Simonou Halepovou

První semifinálovou dvojici vytvořily už v úterý Karolína Plíšková a Caroline Wozniacká.

Venus má díky postupu do semifinále blízko návratu do Top 10. Do té se dostane v případě, že Dánka Wozniacká ve finále neporazí Kontaovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
středeční výsledky (29. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
V. Williamsová (11-USA) - Kerberová (1-Něm.) 7-5 6-3
Kontaová (10-Brit.) - Halepová (3-Rum.) 3-6 7-6(7) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
By se nemuselo tolik hrnout do Charlestonu, co?
Reagovat
lars
"Proti světové jedničce musíte hrát dobře. Ona je na vrcholu své hry a hrála dobře,"
To je blabol
Reagovat
blixa
Tradiční marketingové kecy. Jediné, co jsem na Angelíně viděl bylo zoufalství a zmar nad vlastní hrou.
Reagovat
smazaný uživatel
no myslim, ze jsou ty "kecy" od Venuse velmi laskave, mohla se taky opravnene podivit, co je to za svetovou jednicku, kdyz ji vykosti sedmatricetileta babca bez servu.. ;-)
Reagovat
Torn
Jako daleko milejší by mi bylo, kdyby řekla na té tiskovce, že ten výkon nebyl přesvědčivý ani od jedné, když vezmeme v potaz, že se hrálo ČF v Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti rozumim, ale asi chceme uz moc, ctu tady i od Kerber, ze hraje dobre a vyhrava.. :-))) (Zapas jsem videla!)
Reagovat
blixa
Prostě marketinkové kecy. Všichni hrajou skvěle a úžasně, i když úplný howno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rada, ze i TO Venusi stacilo! Kdyz se dari, vyhravaji vsichni, kdyz se nedari, tak jen nekteri.. ;-)
Reagovat
VlS
Babca bez servu sedí - jsem se divil, co tam vyhlášená servismanka vyvádí
Reagovat
blixa
Je to v Miami nějaký divný. Vždyť který holce tam vlastně pořádně funguje servis ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně Kája aby se rozservírovala - proti druhé Karolíně to už bude asi potřebovat...
Reagovat
smazaný uživatel
oproti IW mnohem krutejsi podminky, kluci maji taky problemy se srovnat...
Reagovat
smazaný uživatel
Podmínky pro Evropanky tam zřejmě nebudou úplně ideální, ale to co tam předváděla Simona a Angii, to už jsem dlouho neviděl. V koncovkách setů, samé dvojchyby a evidentně se jim v turnaji pokračovat moc nechtělo. Angii druhý a Simona třetí v podstatě jenom dohrávaly zápas a byly odevzdané.
Uvidíme, jak se k tomu postaví Karolína, ale je to pro ní hozená rukavice. Dánka tady hraje kvalitní tenis, a bude to zřejmě boj.
Reagovat
Hector21
Narození: 30. 3. 1984

!všecko nejlepší Sammy! a ještě aspoň pár let na okruhu ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist