Verdasco jde dál za obhajobou. Vyřadil i nebezpečného Karloviče

11. 2. 2011, 09:27
Aktuality 4
Dva brejkboly, které dokázal využít, stačily Španělovi Fernandu Verdaskovi k tomu, aby v San Jose postoupil do čtvrtfinále. Obhájce titulu díky nim zažehnal nebezpečí tie-breaku s obávaným Chorvatem Ivem Karlovičem, kterého porazil dvakrát 7-5. Mezi nejlepšími osmi je poprvé v sezoně i Juan Martín del Potro, jenž si také ve dvou setech poradil se Slovákem Lackem.
Fernando Verdasco

"S ním  je jeden zápas jako druhý," řekl na adresu Karloviče Fernando Verdasco, vítěz loňského ročníku. "Podává neuvěřitelně, při jeho servisu si zkrátka musíte vypracovat pár příležitostí. To se mi dnes povedlo, za což jsem rád, protože tohle je snad poprvé, co jsem ho porazil v hale," dodal Španěl, který má s chorvatským soupeřem stále zápornou bilanci 3:4.

V dalším kole ho čeká protivník s výrazně jiným herním stylem, než jaký má Karlovič. O postup mezi nejlepší čtyři si zahraje s pátým nasazeným Denisem Istominem, kterého tu před rokem porazil v semifinále.

"Je to houževnatý soupeř, a v těchto podmínkách určitě ještě víc," uvedl Verdasco. "Na hardu hraje dobře, má velmi dobrý přímý bekhend. Dokáže se do míče opřít, myslím, že je to hodně komplexní hráč."

Del Potro je poprvé ve čtvrtfinále
Devátý hráč světa Verdasco na pořádný letošní výsledek stále čeká, stejně jako někdejší světová čtyřka Juan Martín del Potro. Argentinec, který vinou zraněného zápěstí spadl až do páté stovky žebříčku ATP, poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy v řadě. Po Rusovi Gabašvili zdolal i Slováka Lukáše Lacka, kterého porazil 6-1 7-6.

Del Potro se znovu mohl spolehnout na své silné podání, kterým dokonce v jeden moment poškodil síť, čímž asi na deset minut přerušil zápas. "Podávám hodně tvrdě, to je ten důvod," usmíval se argentinský tenista, jehož ničivé podání mělo rychlost 212 kilometrů za hodinu.

Vítěz US Open z roku 2009 se rozpodával hlavně ve druhém setu, kdy proti Lackovi vyslal osm es. Slovenský tenista si přesto vypracoval dva setboly, Del Potro však oba odvrátil a uspěl v následujícím tie-breaku.

"Cítím se teď trochu jinak, ale jsem rád, že po tom roce, kdy jsem byl mimo, můžu znovu hrát na turnaji. Hra se mi zlepšuje pomalu, ale zlepšuju se, a to je pro další budoucnost důležité," uvedl Del Potro, kterého v dalším kole čeká Lleyton Hewitt.

Své vůbec první čtvrtfinále v kariéře si zahraje třiadvacetiletý Američan Tim Smyczek. Ten v San Jose startuje díky divoké kartě, za kterou se pořadatelům odvděčil včerejší výhrou nad favorizovaným Keiem Nišikorim z Jaonska.

"Samozřejmě jsem nadšený, že jsem ve svém prvním čtvrtfinále na téhle úrovni," radoval se domácí hráč. "V San Jose jsem se poprvé kvalifikoval do hlavního turnaje ATP, takže se sem rád vracím. V tomhle městě se cítím dobře," dodal Smyczek, kterého v boji o semifinále čeká druhý nasazený Gael Monfils.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Karlovič (Chorv.) 7:5, 7:5, Monfils (2-Fr.) - Kendrick (USA) 6:2, 5:7, 6:4, Hewitt (7-Austr.) - Dabul (Arg.) 3:6, 7:5, 6:3, Smyczek (USA) - Nišikori (8-Jap.) 6:4, 3:6, 6:1, Del Potro (Agr.) - Lacko (ČR) 6:1, 7:6 (7:1).

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
jooooooooooooooooooooo to byl match!! Kvitova!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě, že Tomáš onemocněl, má teplotu mohla to být parádní podívaná s Tsongou. A že tu ani nic nepíšou, že?
Reagovat
VerdascoForever
Fernandooo Verdascooo
Reagovat
smazaný uživatel
ta Wickmayerová hraje mužskej tenis. Má mužský pohyby. Určitě je to nějakej transexuál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist