Verdasco je v semifinále. "Nakopl" ho Davis Cup

8. 1. 2009, 11:20
Aktuality 1
ATP BRISBANE - Fernando Verdasco, jenž na konci loňského roku zařídil Španělsku rozhodující bod ve finále Davisova poháru proti Argentině, postoupil na prvním podniku nové sezony už do semifinále. Přiznává, že triumf v týmové soutěži mu dodal sebevědomí.
Fernando Verdasco

Stačilo málo, a z hrdiny byl zatracovaný Španěl. Nestalo se tak, Fernando Verdasco loni v listopadu porazil na argentinské půdě domácího Acasusa 6-3 6-7 4-6 6-3 6-1 a získal rozhodující bod ve finále Davisova poháru.

"Myslím, že triumf v Davis Cupu zůstane v mé mysli na věky," přiznal Verdasco. "Souboj proti Argentině byl mým nejdůležitějším v kariéře," dodal, že takové vítězství povzbudí každého.

Loňskou sezonu zakončil poprvé jako hráč první světové dvacítky a do té letošní vlétl již postupem do semifinále na turnaji v Brisbane. Po hladkých výhrách nad Tomičem a Ančičem dnes po setech 4-6 6-0 6-3 porazil také Francouze Florenta Serru.

"Když jsem byl dnes v těžké situaci, řekl jsem si, že se do zápasu můžu vrátit. Dokázal jsem to v Argentině, tak proč by se mi to nepovedlo i dnes," vysvětloval pětadvacetiletý Španěl, který tak v Brisbane postoupil už dál, než přítelkyně Ivanovičová. Ta dnes nezvládla souboj s Mauresmovou.

Verdasco si o finále zahraje s Paulem-Henrim Mathieuem, který dnes vyřadil po setech 6-3 6-4 Berdychova přemožitele Keie Nišikoriho. Japonec dnes nedokázal zopakovat včerejší výkon a častými chybami se sám připravil o lepší výsledek.

Z českých zástupců zbyl na společném podniku mužů a žen ve hře už jen Radek Štěpánek. Ten se v pátečním čtvrtfinále utká se Švédem Robinem Söderlingem.

ATP BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (3-Šp.) - Serra (Fr.) 4-6 6-0 6-3
Mathieu (Fr.) - Nišikori (Jap.) 6-3 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Verdasco/Zverev (Šp./Něm.) - Damm/Lindstedt (4-ČR/Švéd.) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Otočil to parádně, to je pravda, zatím jediný předchozí vzájemný zápas prohrál, ale teď to Florentovi oplatil se vším všudy a nadělil mu kanára. Uvidíme, kam to letos dotáhne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist