Verdasco poprvé porazil krajana Moyu

6. 5. 2008, 23:42
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Tenisové boje v Římě dnes nabídly také střetnutí dvou Španělů. Fernanda Verdasca s Carlosem Moyou. Až v šestém vzájemné zápase uspěl mladší Verdasco. Po dramatické bitvě se přes první kolo dostal loňský finalista Fernando Gonzalez. Naopak domácí Filippo Volandri, obhájce bodů za semifinále, ztroskotal na Ekvádorci Lapenttim.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco i Carlos Moya měli před dnešním soubojem sérii tří porážek. Lepší výkony však podával Verdasco, a i když se sám trápí, cítil proti Moyovi reálnou šanci na první výhru ve vzájemných zápasech. A povedlo se - po pěti porážkách svého krajana konečně porazil. V dalším utkání Verdasca čeká Nicolas Lapentti, se kterým má letos vyrovnanou bilanci 1-1. Oba zápasy odehráli na antuce. Pokud by Španěl uspěl, dostal by se letos teprve podruhé přes nástrahy druhého kola.

Čerstvý vítěz z Mnichova, Chilan Fernando Gonzalez, měl v úvodním kole podniku série Masters v Římě namále. V duelu s bojovným Srbem Jankem Tipsarevičem prohrál úvodní set 3-6 a s turnajovou dvanáctkou to nevypadalo dobře. Chilský tenista, který v Itálii obhajuje body za loňské finále, však zvládl lépe tiebraeky druhého i třetího setu a může se připravovat na duel druhého kola, v němž narazí na ruského kvalifikanta Koroljova.

Domácí tenista Filippo Volandri, jenž před rokem v Římě vyřadil mj. i Rogera Federera a dokráčel až do semifinále, se letos nedostal ani přes úvodní kolo. V něm podlehl Evádorci Nicolasi Lapenttimu 6-7 6-2 2-6. Jednatřicetiletý Lapentti v posledních týdnech chytá druhý dech - porazil i Verdasca nebo Staraceho, v Římě prošel kvalifikací.

ATP Masters Series Řím:

Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (14-Šp.) - Chela (Arg.) 6:4 6:1
Acasuso (Arg.) - Tursunov (Rus.) 6:4 6:2
Ferrero (Šp.) - Kiefer (Něm.) 6:7(5) 6:3 6:4
Gonzalez (12-Chile) - Tipsarevič (Srb.) 3:6 7:6(0) 7:6(6)
Karlovič (Chorv.) - Mathieu (15-Fr.) 7:6(4) 6:2
Lapentti (Ekv.) - Volandri (It.) 7:6 (6) 2:6 6:2
Ančič (Chorv.) - F. López (Šp.) 6:4 6:4
Simon (Fr.) - Tsonga (10-Fr.) 6:2 4:6 7:6(6)
Verdasco (Šp.) - Moya (11-Šp.) 6:3 6:4
Bolelli (It.) - Patience (Fr.) 6:0 6:3

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Caňas (Arg.) 6:3 6:3
Roddick (6-USA) - Fish (USA) 6:1 6:4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist