Verdasco porazil Thiema i potřetí, v Riu obhájce titulu dorazil kanárem

24. 2. 2018, 10:38
Aktuality 2
ATP RIO DE JANEIRO - Fernando Verdasco se v Riu de Janeiro postaral o vyřazení nasazené jedničky a loňského šampiona Dominica Thiema, kterého porazil i ve třetím vzájemném střetnutí. O finále si zkušený Španěl zahraje s Italem Fabiem Fogninim. Poprvé v semifinále je Chilan Nicolas Jarry, kterého čeká Argentinec Diego Schwartzman.
Fernando Verdasco

Dominic Thiem od začátku loňské sezony na antuce prohrál jen 5 z 35 zápasů. Tři s Rafaelem Nadalem a po jednom s Novakem Djokovičem a Davidem Goffinem. Letos na oranžové drti neprohrál v osmi duelech ani set, minulý týden triumfoval v Buenos Aires a tento týden úspěšně kráčel za obhajobou titulu v Riu de Janeiro. 

Až do chvíle, než čtyřiadvacetiletého Rakušana ve čtvrtfinále zastavil Fernando Verdasco. O deset let starší Španěl Thiema porazil na trávě, v hale a nyní slavil úspěch i na antuce a celkově třetím vzájemném duelu

Čtyřiatřicetiletý Verdasco zvítězil 6-4 6-0 a v Brazílii se tak dostává do skvělé formy. Vyhrál totiž už stejný počet zápasů, jako na předchozích čtyřech turnajích dohromady. V posledních třech setech soupeřům nadělil dva kanáry a může se těšit na své první semifinále od loňského října. 

"Věděl jsem, že pokud chci porazit hráče jako je on, tak musím hrát stylem všechno nebo nic," komentoval bývalý sedmý hráč světa Verdasco. Ten se stal teprve třetím hráčem po Nadalovi a Djokovičovi, který Thiemovi nadělil kanára na antuce. "Musel jsem na kurtu nechat všechny své nejlepší údery a snažit se hrát každý míč agresivně," přiznal zkušený Španěl, jenž v Riu debutuje.

"Tohle je úžasný týden na úžasném místě. Čekal jsem na to dlouho, než jsem si tu mohl zahrát. Teď jsem moc šťastný, že jsem už v semifinále," pochvaluje si Verdasco, kterému se v Riu daří i ve čtyřhře. V té společně s krajanem Davidem Marrerem vyřadili nasazené dvojky Jamieho Murrayho s Brunem Soaresem a postoupili již do finále.

O první singlové finále od začátku loňského března si Verdasco zahraje s Italem Fabiem Fogninim, s nímž ve vzájemné bilanci vede 3-2, z toho 2-0 na antuce.



Třicetiletý Fognini v Riu vyhrál i svůj třetí zápas navzdory prohranému prvnímu setu. Ve čtvrtfinále finalista z roku 2015 zdolal 6-7 6-3 6-1 Slovince Aljaže Bedeneho, kterého porazil i v osmém vzájemném střetnutí.

Skvělou formu v Riu potvrzuje Nicolas Jarry. Ten si před dvěma týdny v ekvádorském Quitu zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a nyní v Brazílii je dokonce poprvé v semifinále. Dvaadvacetiletý Chilan po Španělech Guillermu Garcíovi-Lópezovi a Albertu Ramosovi neztratil set ani s předloňským šampionem a letos sedmým nasazeným Uruguaycem Pablem Cuevasem, kterého porazil 7-5 6-3.

"Tohle je pro mě skvělé vítězství. Hrál jsem velmi solidně, psychicky jsem byl silný. Jsem spokojený se svým servisem, tak doufám, že mi to vydrží," pochvaloval si Jarry.

O finále Jarry svede první vzájemný souboj s Diegem Schwartzmanem.  Argentinský tenista ve čtvrtfinále vyřadil přemožitele nasazené jedničky Marina Čiliče, když si poradil 6-3 6-4 s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

"Hrát proti Gaëlovi není nikdy snadné. Dnes to byl takový divný zápas. Chvíli jsme hráli špatně, chvíli dobře, On měl v obou setech brejk a já se pak pokaždé dokázal vrátit. Jsem spokojený, protože jsem pak v obou setech začal hrát lépe," řekl pětadvacetiletý Schwartzman.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.842.475 dolarů
páteční výsledky (23. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Verdasco (8-Šp.) - Thiem (2-Rak.) 6-4 6-0
Fognini (5-It.) - Bedene (Slovin.) 6-7(3) 6-3 6-1
Schwartzman (6-Arg.) - Monfils (Fr.) 6-3 6-4
Jarry (Chile) - Cuevas (7-Urug.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pavol
Tých 6: 0 si mohol odpustiť.
Reagovat
Nola
Nando, ked je v laufe vytrieska hocikoho, v uvodnych kolach patri medzi najnebezpecnejsich superov, Dom obieha klasicky turnaje, nahana body, mal by ubrat a sustredit sa na tie dolezite.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist