Brisbane: Věřím, že znovu můžu dojít daleko, věří si obhájce Hewitt

3. 1. 2015, 18:57
Aktuality 20
Lleyton Hewitt vyhrál za svou kariéru již celkem 30. turnajů. V minulé sezoně dobyl poprvé od roku 2005 i jeden z domácích podniků, když na turnaji v Brisbane ve finále zdolal Rogera Federera. Letos se Australan na turnaj vrací v pozici obhájce titulu a sám věří tomu, že může znovu překvapit. Cítím se skvěle a věřím, že můžu dojít daleko, řekl na úvodní tiskové konferenci.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt vloni na domácím turnaji v Brisbane prošel až do finále, v němž pak zdolal i Rogera Federera a získal tak první titul na australské půdě od roku 2005, kdy triumfoval na turnaji v Sydney. Zároveň také Australan ukončil téměř čtyřleté čekání na titul.

"Je skvělé být zase zpátky," řekl včera na úvodní tiskové konferenci dvojnásobný grandslamový šampion. "Miluju domácí turnaje a pokaždé se na ně hrozně těším. Minulý rok se mi tady v Brisbane dařilo, předváděl jsem kvalitní tenis a všechny ty krásné vzpomínky se mi teď vybavují."

"Na sezonu 2015 jsem se tvrdě připravoval. Jsem spokojený s přípravou i s tím, jak se teď cítím. Jsem zdravý a mám chuť hrát," dodal aktuálně 50. tenista světa. "Věřím tomu, že tu můžu dojít daleko, i když to v tak silném startovním poli nebude snadné. Na to, jak už jsem starý, se cítím pořád dobře a stále si věřím," žertoval třiatřicetiletý Australan.

"Mám stále velkou motivaci na sobě pracovat na kurtech i v tělocvičně. Není to snadné, to rozhodně ne, ale ta chuť hrát prostě vítězí. Za pár týdnů nás v Melbourne čeká první vrchol nové sezony a já chci být co nejlépe připravený. Doufám, že mi v té přípravě pomůže i turnaj tady v Brisbane."

Hewitt vyhrál v roce 2001 US Open a o rok později triumfoval i na trávě ve Wimbledonu. Jeho maximem na domácím grandslamu v Austrálii je finálová účast z roku 2005, tehdy v Melbourne v boji o titul prohrál s Maratem Safinem z Ruska.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

20
Přidat komentář
Mayo
Hewitt - jeden z najnesympatickejších v hre
Reagovat
Nola
aspon raz sa zhodneme :D
Reagovat
Mayo
určite by sa toho našlo viac :D
Reagovat
gigin
http://tennisatlantic.com/2014/12/31/beyond-the-court-12-wacky-off-court-tennis-moments-of-2014/
Reagovat
gigin
Tak my si to rozdáme teda tady. Já mám pro rok 2015 nového koně (doporučení přišlo ze stejného zdroje jako u Gulbise), tajnou, nebezpečnou zbraň. Sojka už o něm ví, ostatní na to určitě přijdou během roku.. Davaj!!

http://www.atpworldtour.com/posting/2015/7182/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
jsem na nej zvedava, giginku.. :-) Hlavne ale na Ryana! Co udelal se svoji hlavou, byla ukolem c.1 minuleho roku. Stve me to, ale jak jsem se ted zacala v Harrisonech vice stourat - Ryan je pro sve chovani doma opravdu silne neoblibeny a pohrbivaji ho, pro Chrise je naopak velkym vzorem a uz to je brane s naprostym despektem. Navic ma neuveritelne zdravotni trable, operace kycle, uspechany navrat - unavova zlomenina, kotnik, rameno.. neveri se mu i pro jeho pomerne malou vysku. Dzjooo, lepsi je nic nevedet - predem varovan, lepe vyzbrojen, to jiste ano, presto vim moc dobre, proc se zasadne, ale zasadne v nicem nehrabu! ;-)
Reagovat
gigin
Jsi si těmi informacemi jistá? Naprosto jistá? Pokud ano, tak teda fíííííha... to bude těžká, těžká písemná práce... i vy s ní budete mít problémy...
Reagovat
tito
Tak jsem se podíval na ty možné tipy bývalých juniorských talentů, nejdříve Chunga v SF W(velká udržovačka), pak na Jasiku na USO (levák, točí lasem jako Rafa, ale potřebuje klid, v běhu zatím hodně opatrně) a nakonec na Liama Broadyho a tam mi to seplo. Rozpřahuje jak Regulovčík, stejné pumelice, nervák co huláká při bigpointech jak utržený ze řetězu a mlátí raketou při matchpointu soupeře, zároveň velikánský talent, který již v SF ve W proti Savillovi v r 2011 předváděl neuvěřitelnou razanci úderů (HL stojí za to shlédnout) a do 9/2014 se plácal na Futures (mrhal???). No tak nevím, ale vítěz ankety a tvůj tip je pro mne jasný....
sojka: dávám Ryanovi rok a limitem je pro mne 300. S Chrisem je to hodně smutné, tak doufejme, že stačí ještě někdy naskočit. Ale parník rozhodně neopouštím a neodepisuji, byť to vypadá na to, že BHR je zde na TP nejméně perspektivní spolek. Už jen kvůli tomu pokračuji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja jsem snad krysa? :-)) Navic se parnik nepotapi, kotvi prece. Takze, B.H.R., plnou parou vpred! :-) (Snadne cesty ani cile me nicim nelakaji a zklamani se nebojim - tech uz bylo.) ;-)
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
gigin
:)))))))))))
Těsně vedle. Má zbraň má označení AK. Ale i tak děkuju moc za tip. Hned si ho přiřadím do svého žebře... Díky moc, tito...
Reagovat
gigin
Třetí set proti Mečířovi, TB, slovenský brat vedie 6-2 a? A nic...
Reagovat
gigin
Jinak teda rázné vykročení Trojdy do top 10, jak to avízoval...
Reagovat
SwissMaestro
Ja bych Hewittovi pral i ten prvni flek. Dyt to je jedinej turnaj spolu s Newportem a mozna jeste Atlantou kterej muze vyhrat :D
Reagovat
panzer.dragon
Hewitta mam moc rád, ideální stav v brisbane první Roger druhej Leyton, doufam, že to pavouk umožňuje
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?year=2015&eventid=339&draw=ms
Reagovat
panzer.dragon
super, takže už zbejvá aby se propinkali do finále a je to

gigine, vidíš to taky tak, že Fedex bude první a Hewitt druhej?
Reagovat
gigin
Určitě... tady se jiná varianta snad ani nenabízí..
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist