Veselý hrál po dvou letech kvalifikaci. Úspěch v Pekingu neslaví

30. 9. 2018, 08:46
Aktuality 7
ATP PEKING - Jiří Veselý ve své první kvalifikaci po více než dvou letech neuspěl. V Pekingu český tenista skončil v závěrečném druhém kole, v němž prohrál ve dvou setech s Italem Matteem Berrettinim.
Jiří Veselý

Jiří Veselý s kvalifikacemi příliš zkušeností nemá. Tento víkend v Pekingu se v ní představil teprve poosmé v kariéře (na okruhu ATP) a poprvé od srpna 2016, počtvrté se ale do hlavní soutěže prodrat nedokázal. 

Pětadvacetiletý Čech v sobotu začal výhrou nad Rusem Jevgenijem Donským, ale dnes v závěrečném druhém kole nestačil na 60. hráče světa Itala Mattea Berrettiniho. Za celý zápas nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů, ve druhé sadě ztratil od stavu 2-1 pět gamů v řadě a za 68 minut hry prohrál první vzájemný zápas 3-6 2-6.

Od porážky v osmifinále Wimbledonu 90. tenista žebříčku Veselý vyhrál pouze pět zápasů proti papírově slabším soupeřům a z nich pouze jeden bez ztráty setu. Nyní se vrátí na halové turnaje do Evropy, za dva týdny by měl zkoušet štěstí v kvalifikaci podniku ATP v belgických Antverpách.

V Pekingu se letos nepředstaví žádný bývalý šampion. Za posledních deset let v metropoli nejlidnatější země světa triumfovali jen Novak Djokovič, Rafael Nadal, Andy Murray a Tomáš Berdych.

Největšími největšími favority letošního ročníku jsou Argentinec Juan Martín Del Potro a Němec Alexander Zverev, kteří se proti sobě postaví už v prvním kole čtyřhry. V singlu je na úvod čekají soupeři ze Španělska.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.658.510 dolarů
nedělní výsledky (30. 09. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Berrettini (It.) - Veselý (ČR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
No-le
Nole se tedy na konec přeci jen odhlásil...
Reagovat
Patik
Dobre urobil.
Reagovat
turista
Asi si chce užít dětí. V Pekingu není nikdo, kdo by současného Djoka mohl porazit.
Reagovat
gigin
Kobra zatím ponižuje.
Reagovat
gigin
Berniiiee!!

Jako zábavný zápas, Fabio MB a Kobra druhý serv, švác eso a tak..

Z kvaldy k titulu, super! Škoda, že je takový pičus, ale tak ještě mu dávám šanci. Rok, maximálně dva.
Reagovat
smazaný uživatel
teraz uz pojde jak pila :)
Reagovat
Krisboy
Když chce, hraje fakt krásnej tenis. Škoda, že nechce pořád.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist