Veselý i Rosol ve Winston Salemu vyhráli ve třech setech

23. 8. 2016, 07:18
Aktuality 6
ATP WINSTON SALEM - Oba čeští tenisté úspěšně zvládli vstup do generálky na US Open. Třísetové zápasy ve Winston Salemu zvládli Jiří Veselý, kterého nyní čeká obhájce titulu Kevin Anderson, i předloňský šampion Lukáš Rosol.
Jiří Veselý

Jiří Veselý, který kvůli angíně přišel o olympijské hry, vstoupil do US Open Series teprve minulý týden v Cincinnati, kde prošel kvalifikací, ale v prvním kole nestačil na Španěla Granollerse. Úspěšně vkročil až do turnaje ve Winston Salemu, byť měl nečekané potíže. 

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami nastoupil proti devatenáctiletému Nizozemci Timu Van Rijthovenovi, který jako lucky loser nahradil Australana Kokkinakise a odbýval si tak debut na okruhu ATP. Veselý hned ve čtvrtém gamu přišel o podání a když v prvním setu nevyužil ani jednu ze sedmi šancí na brejk, po téměř hodině hry sadu ztratil. V dalších dvou dějstvích však český tenista jediný nabídnut brejkbol zlikvidoval a po více než dvou hodinách boje vyhrál 3-6 6-3 6-3. 

Veselý si tak na až na sedmý pokus připsal první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem. Předtím vypadl v prvním kole v Aucklandu (vyřadil ho Bautista), na Australian Open (Oliva), v Dubaji (Čorič), Indian Wells (De Bakker), Miami (Edmund) i Cincinnati (Granollers).

O zopakování loňského osmifinále se Veselý utká s nasazenou pětkou a obhájcem titulu Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky, s nímž prohrává ve vzájemné bilanci 1-3.

Třísetovou výhrou do turnaje vstoupil také 82. tenista světa Lukáš Rosol. Šampion z roku 2014 si poradil po setech 6-4 1-6 6-1 s Victorem Estrellou z Dominikánské republiky a po dlouhých třech měsících postoupil do 2. kola turnaje ATP. Na nich od květnového postupu do semifinále v Ženevě prohrál pět duelů v řadě, nedařilo se mu ani v kvalifikacíh, challengerech a olympiádě.

Ve druhém kole se jednatřicetiletý Rosol utká s domácí nasazenou čtyřkou Stevem Johnsonem, kterého předloni smetl ve finále challengeru v Irvingu. Šestadvacetiletý Američan, který je 21. hráčem světa, má ovšem životní formu. Před dvěma měsíci na trávě v Nottinghamu získal premiérový titul na okruhu ATP, ve Wimbledoni se poprvé dostal do osmifinále grandslamu, na olympiádě v Riu ve čtvrtfinále potrápil pozdějšího šampiona Murrayho, ve čtyřhře získal bronzovou medaili a minulý týden si poprvé zahrál ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000.

• ATP 250 WINSTON SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 720.940 dolarů
pondělní výsledky (22. 08. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - van Rijthoven (Niz.) 3:6, 6:3, 6:3
Rosol (ČR) - Estrella (Dom. rep.) 6:4, 1:6, 6:1
Young (USA) - Herbert (Fr.) 6:4, 6:1
Južnyj (Rus.) Duckworth (Austr.) 7:6 (10:8), 1:6, 6:3
Edmund (Brit.) - Ram (USA) 7:5, 7:6 (7:5)
García-López (Šp.) - Džumhur (Bos.) 7:6 (7:0), 6:1
Millman (Austr.) - Nišioka (Jap.) 4:6, 6:3, 6:4
Džazírí (Tun.) - Albot (Mold.) 6:2, 6:4
Schwartzman (Arg.) - Kukuškin (Kaz.) 6:0, 6:2
Fritz (USA) - Tiafoe (USA) 6:1, 6:4
Bedene (Brit.) - McGee (Ir.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasquet (1-Fr.) - Evans (Brit.) 6:4, 4:6, 6:3
Robert (Fr.) - Delbonis (13-Arg.) 6:4, 5:7, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Lunej..
Lukáš se Stevem, zase dilema, komu fandit :)
Reagovat
kada.tom
tak to já mám jasné - Stevemu :-)
Reagovat
slacker
vrat obcanku
Reagovat
Fandina
OT ... O2 bude vysílat US Open
https://www.o2sport.cz/tenis/us-open-na-o2-tv-v-akci-uvidite-ceske-tenisove-nadeje-uz-od-1-kola/
Reagovat
kada.tom
naštěstí New York vysílá tradičně i Eurosport, takže jsem v klidu :-)
na bublinkáře kašlu :-D
Reagovat
Fandina
Na zápas s Kevinem jsem zvědavá a líbilo by se mi, kdyby Ji/jedna/ka vyhrál. Na Lukáše jsem se chvilku dívala a samozřejmě Johnson který jede je také těžké sousto. Držím palce kluci, pojďte!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist