Veselý je po výhře nad Ignatikem v Prostějově v semifinále

8. 6. 2017, 16:00
Aktuality 2
CHALLENGER PROSTĚJOV - Jiří Veselý porazil ve čtvrtfinále tenisového challengeru v Prostějově Uladzimira Ignatika z Běloruska 7-6 6-1. Dvojnásobný vítěz turnaje se v pátečním semifinále utká s Američanem Tennysem Sadgrenem, který vyřadil pátého nasazeného Argentince Nicolase Kickera po výhře 2-6 6-2 6-4.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si pochvaloval zlepšený výkon oproti předchozím dvěma prostějovským vystoupením. "Od začátku zápasu jsem se cítil lépe, i když jsem zápolil s nervozitou. S Ignatikem se známe dost dlouho a věděl jsem, do čeho jdu," řekl třiadvacetiletý Veselý.

V prvním setu si pohlídal vlastní podání, ale při soupeřově servisu se nedokázal ani jednou dostat k brejku. O zisku sady rozhodl až v tie-breaku po více než hodině.

Ve druhém setu přišel klíčový moment za stavu 1-1, kdy český hráč získal poprvé soupeřovo podání. Šestadvacetiletý Uladzimir Ignatik, který v předchozím kole vyřadil Adama Pavláska, vypadl z tempa a už nezískal ani game.

"Utkání bylo těžké, hraje se mi ale lépe proti kvalitnímu soupeři. Jsem rád, že jsem zápas zvládl. Na domácí půdě je obtížnější se soustředit, cítím určitou zodpovědnost. Na druhé straně publikum vytváří neskutečnou atmosféru. Rád bych přidal v Prostějově další trofej. Cesta bude ale ještě dlouhá," dodal Veselý.

Jeho dalším soupeřem bude pětadvacetiletý Tennys Sandgren, který v Prostějově vyřadil v prvním kole nasazenou trojku Nikoloze Basilašviliho z Gruzie. Dnes zdolal 2-6 6-2 6-4 pátého nasazeného Argentince Nicolase Kickera.

"Mým plánem bylo uhrát tu první kolo, ale postupně jsem svoje cíle navyšoval. Chtěl bych se dostat do první stovky, k čemuž mi mohou pomoci i prostějovské výsledky," poznamenal Sandgren, jemuž patří momentálně 113. místo v žebříčku ATP.

Druhou semifinálovou dvojici letošního ročníku vytvořili švédský kvalifikant Marcus Eriksson a Argentinec Federico Delbonis.

• ATP CHALLENGER PROSTĚJOV •
ČR, antuka, 127.000 eur
čtvrteční výsledky (8. 6. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (2-ČR) - Ignatik (Běl.) 7-6(3) 6-1
Sandgren (USA) - Kicker (5-Arg.) 2-6 6-2 6-4
Eriksson (Švéd.) - Albot (6-Mold.) 7-5 7-5
Delbonis (Arg.) - Robredo (Šp.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Jebavý/Podlipnik-Castillo (3-ČR/Chile) - Marrero/Paes (1-Šp./Indie) 6-3 64
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
chudak Rafa. Experti mají zraky uprene do Prostějova
Reagovat
Krisboy
Vá1ec. A hlavně charakter - aby mohl udělat radost domácím fanouškům a organizátorům, obětoval Pohár Mušketýrů a jel vyhrát do Prostějova. Bravo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist