Veselý končí před branami čtvrtfinále i ve Gstaadu

24. 7. 2019, 16:17
Aktuality 11
ATP GSTAAD - Jiří Veselý po Wimbledonu končí i na druhém antukovém turnaji ve druhém kole. Ve švýcarském Gstaadu dnes po třísetové bitvě podlehl Cedrikovi-Marcelovi Stebemu, kterého před týdnem porazil v Umagu.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si po návratu k trenérovi Navrátilovi vede lépe než v předchozích měsících letošní sezony. Šestadvacetiletý rodák z Příbrami úspěšně prošel tříkolovou kvalifikací Wimbledonu a na nejslavnějším turnaji světa se dostal až do třetího kola.

Před startem sezony amerických betonů se aktuálně až 142. hráč světa ještě vrátil na antuku, ale své letošní maximum - čtvrtfinále z antukového turnaje v Marrákeši - nevyrovnal.

Po vyřazení ve druhém kole v chorvatském Umagu, skončil před branami čtvrtfinále také ve švýcarském Gstaadu, kde dnes podlehl 6-7(3) 6-4 3-6 Cedrikovi-Marcelovi Stebemu, kterého před týdnem v Umagu porazil.

Veselý sice v úvodním dějství na poslední chvíli a až po odvráceném setbolu smazal manko brejku, nicméně sadu ztratil v tie-breaku. Český tenista se přesto nevzdával a díky jedinému brejku po 45 minutách stav utkání srovnal. V rozhodující sadě ovšem čistou hrou přišel o podání a na returnu se zmohl na pouhé čtyři fiftýny.

Albert Ramos v osmifinále porazil stejně jako před týdnem v Bastadu druhého nasazeného krajana Fernanda Verdaska, tentokrát po setech 6-4 7-6. Ve čtvrtfinále se utká - opět stejně jako v Bastadu - s dalším Španělem Robertem Carballésem (h2h 5-3).

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 586.140 eur
středeční výsledky (24. 7. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Stebe (Něm.) - Veselý (ČR) 7-6(3) 4-6 6-3
Ramos (Šp.) - Verdasco (2-Šp.) 6-4 7-6(4)
Fabbiano (It.) - Sonego (4-It.) 7-6(2) 3-6 6-1
Carballés (6-Šp.) - Travaglia (It.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po tom epickom zápase s Gulbisom, kedy sa Jirka konečne vymanil z nepriazne osudu a stal sa nesmrtelným som tak trochu ocakaval zápas, ktorý vypusti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten zápas byl podle mne vrchol sezóny. Z pohledu J1rky i v měřítku ATP. Skalp Génia, Svatý grál tenisu. Poslední, co J1rkovi chybělo, aby si mohl říct: "Zvládl jsem to..." Mimochodem také potvrdil, co o něm píšou na Svijany Open: že má skvělou formu a je Hvězdou zítřka (v zemi, kde zítra znamená již včera).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Pavol
A to že sa Stebe vzoprie osudu sa dalo tak troška očakávať.
Reagovat
Torn
Tomu se říká skutečně reklama...

Jiří Veselý na Svijany Open 2019

Jirka získal historicky první titul vítěze Svijany Open v roce 2013. V tomtéž roce se dokázal probojovat i do světové stovky. Do Liberce se vrací po šesti letech a 7. ročník Svijany Open by mohl být jeho šťastný.

Tento šestadvacetiletý hráč, hrající levou rukou, kterého ATP vyhlásila Hvězdou zítřka, je ve skvělé formě. Má za sebou perfektní výsledky z travnaté sezóny. Na Wimbledonu dokázal letos projít kvalifikací a hned v prvním kole vyřadil úřadujícího šampiona turnaje mistrů Alexandra Zvereva, kterého trénuje Ivan Lendl.

Jsme velmi pyšní, že se Jirka vrací na Svijany Open a doufáme, že ročník 2019 pomůže Jirkovi k velkému návratu. Liberecké publikum se už teď může těšit na tenisový zážitek, jelikož Jirka je velký bojovník !
Reagovat
Fransoas
Bohužel mě Jirka moc nepřesvědčil,jak v jednom rozhovoru tvrdil - Když to dokázali ostatní-dokážu se taky vrátit.Pokud by pokračoval v tomto herním duchu,není vůbec jasné,za jakou dobu se dostane do první stovky,kde by měl patřit.Nemůžeme ho prozatím odepisovat.Ovšem výsledkově to neodpovídá.
Reagovat
Torn
Jenže vrátit většinou někam, on se nemá moc kam vracet. Ve stovce byl ze servačnosti, která už ho taky dohnala. Trochu mi z příspěvku příjde, jako kdyby Jirka měl propat jednu sezónu, ale při přechodu na ATP prakticky nic neuhrál. Navíc ta jeho prohlášení atd., tomu dávají ještě větší korunu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiříku, vyser se na to, fakt. Tohle nemá smysl. Zajdi si do Prostějova a zkus se 3x po sobě trefit do kurtu. Tím bych začal.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nechceš nám snad naznačit, že sis na něho vsadil:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, jenom jsem strávil hodinu absolutní marností, už jsem myslel, že se po SW19 zvedne, ale ne. Tohle fakt ne. Z toho bolely oči.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak posíláš ho do tenisového důchodu:)
Já ho aspoň posílam do NP a Atlanty...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist