Veselý končí v Aucklandu opět ve čtvrtfinále. Na Bautistu nenašel recept ani počtvrté

11. 1. 2018, 02:15
Aktuality 5
ATP AUCKLAND - Jiří Veselý končí na turnaji ATP 250 v novozélandském Aucklandu stejně jako loni ve čtvrtfinále. Čtyřiadvacetiletý Čech v souboji bývalých šampionů nestačil na nasazenou pětku Roberta Bautistu, na jehož hru nenašel recept ani ve čtvrtém vzájemném duelu.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu na akci v indickém Puné, kde vypadl hned v prvním kole s až 198. hráčem světa Ojedou Larou ze Španělska. Poté se přesunul do Aucklandu a na svém oblíbeném turnaji se dostal do slušné formy. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami v novozélandské metropoli zvládl dva maratonské souboje, když v prvním kole odvrátil čtyři mečboly Moldavana Albota a včera překvapivě vyřadil nasazenou trojku Querreyho.

Další vítězství však nepřidal a první semifinálové účasti od loňského dubna se nedočkal. Jeho přemožitelem byl stejně jako předloni Roberto Bautista. Španěl, který na Novém Zélandu triumfoval v roce 2016, vyhrál bitvu bývalých šampionů 7-6(1) 6-2 a českého tenistu porazil i počtvrté.

Vítěz ročníku 2015 Veselý ztratil servis poprvé ve čtvrtém gamu. Dokázal ovšem bleskově zareagovat rebrejkem. Úvodní sada nakonec dospěla do tie-breaku. V něm byl aktuálně 64. hráč světa Veselý proti nasazené pětce absolutně bez šance a uhrál jediný bod.

Do druhého setu vstoupil dalším prohraným podáním a manko brejku už se mu smazat nepodařilo, přestože hned v následující hře disponoval brejkbolem a stejně jako v úvodním dějství mohl náskok soupeře rychle zlikvidovat. V dalších gamech na returnu už Veselý získal jen dva fiftýny a v sedmé hře navíc přišel o servis potřetí.

Veselý tak stejně jako loni skončil před branami semifinále. Naopak Bautista už vyhrál osmý zápas v řadě. Před dvěma lety v Aucklandu triumfoval a letos přidal další tři výhry. O protažení vítězné série a první finále od srpnového triumfu ve Winston-Salemu se utká s Robinem Haasem.

Haase ve čtvrtfinále vyřadil Petera Gojowczyka, přemožitele loňského šampiona Jacka Socka. S Němcem si poradil dvakrát 6-4 a vylepšil si své aucklandské maximum. Zítra bude usilovat o první finále od července 2016. Se Španělem jediný dosavadní duel vyhrál.

David Ferrer chytá v Aucklandu parádní formu. Španělský veterán ve čtvrtfinále nedal šanci Hyeon Chungovi. Talentovaného Korejce v premiérovém vzájemném měření sil porazil 6-3 6-2.

V semifinále čeká čtyřnásobného šampiona nasazená dvojka Juan Martín Del Potro (h2h 6-4), který zvládl i svůj druhý letošní zápas proti vycházející hvězdě. Dnes v Aucklandu šampion z roku 2009 porazil 7-6 6-3 Rusa Karena Chačanova.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 501.345 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 1. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (5-Šp.) - Veselý (ČR) 7-6(1) 6-2
Del Potro (2-Arg.) - Chačanov (Rus.) 7-6(4) 6-3
Ferrer (7-Šp.) - Hyeon Chung (Kor.) 6-3 6-2
Haase (Niz.) - Gojowczyk (Něm.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
panzer.dragon
Del Potro proti Ferdovi ráno, celkem zajímavý osazenstvo..
Reagovat
Fandina
První set šel, ale TB byl bída a v druhém setu už to bylo celkem na nic. Tak snad bude na AO lepší los.
Reagovat
SubOptikT
Oliva mu vyčistil Šafránek.Takže teď už je to vyloženě na pohodu.
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
turista
Toho Bautistu by už měl Veselka někdy porazit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist