Veselý končí znovu v prvním kole, v Moskvě nestačil na Španěla Gimena

13. 10. 2014, 20:56
Aktuality 5
ATP MOSKVA - Jiří Veselý skončil už na pátém z posledních šesti turnajů ATP v 1. kole. Dnes v Moskvě český tenista nestačil na žebříčkově hůře postaveného Španěla Daniela Gimena-Travera, kterému podlehl ve dvou setech.
Jiří Veselý

V první polovině sezony se Jiří Veselý dostal alespoň do 2. kola turnaje ATP hned devětkrát, v Düsseldorfu si zahrál dokonce v semifinále a k tomu přidal titul z challengeru v Prostějově. Od Wimbledonu, kde vyřadil Monfilse a ve třetím kole podlehl Kyrgiosovi, ale na okruhu ATP vyhrál už jen jeden ze sedmi zápasů.

Naposledy 71. hráč světa zaváhal dnes v Moskvě, když neuspěl proti soupeři z druhé světové stovky Danielu Gimenu-Traverovi, který před třemi týdny vyhrál bez ztráty setu antukový challenger v marocké Kenitře. Veselý sice začal lépe, svůj jediný brejk na 4-3 ale nepotvrdil a nakonec se Španělem prohrál za necelou hodinu a půl 5-7 3-6 a připravil se tak o duel s Lotyšem Gulbisem.

Jednadvacetiletému rodákovi z Příbrami nepomohly k lepším výsledkům ani dva nedávné starty na challengerech. Na přelomu září a října skončil ve francouzském Qrléansu i v belgickém Monsu v semifinále. V ruské metropoli ho čeká ještě čtyřhra s krajanem Františkem Čermákem.

Naopak úspěšně do svého oblíbeného turnaje vstoupil osmý nasazený Ital Andreas Seppi. Šampion z roku 2012 a loňský semifinalista si dnes poradil po setech 7-5 6-4 se Srbem Dušanem Lajovičem.

"Byl to dobrý start. (Lajovič) je dobrý hráč, míčky trefuje docela dobře. Je to pro mě cenná výhra, se svým dnešním výkonem jsem spokojený. Mám na tento turnaj hezké vzpomínky. Odehrál jsem tu několik velmi dobrých zápasů a je to vždy speciální se sem vracet," řekl Seppi, který si o postup do čtvrtfinále zahraje s vítězem duelu Dodig - Riba.

Už 40. výhru ve své životní sezoně si připsal Roberto Bautista-Agut. Pátý nasazený Španěl proměnil proti domácímu Andreji Kuzněcovovi 4 z 11 brejkbolů a zvítězil 6-3 6-4.

"Cítím se dobře. Myslím, že jsem odehrál slušný zápas. Dobře jsem returnoval i podával. To je obzvlášť v hale důležité, pokud chcete vyhrávat," komentoval 16. tenista světa Bautista-Agut, který minulý týden v Šanghaji porazil Dolgopolova a Pospisila a prohrál až s pozdějším šampionem Federerem.

"Fyzicky se teď cítím dobře a po Šanghaji si věřím. Už se těším na další zápas," dodal Bautista. Ve druhém kole bude hrát buď s Australanem Samuelem Grothem, nebo s domácím Rublevem.

Nasazenou jedničkou je Kanaďan Milos Raonic, který usiluje o premiérový start na Turnaji mistrů.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 855.490 dolarů)
pondělní výsledky (13. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gimeno (Šp.) - Veselý (ČR) 7-5 6-3
Bautista (5-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-4
Seppi (8-It.) - Lajovič (Srb.) 7-5 6-4
Krajinovič (Srb.) - Džazírí (Tun.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Patri.k
Sláva nazdar výletu
Reagovat
Chrenda
Jo Jiříček se nám zasekl. Nebude to takový zářez, jak Berdych za mlada. Jen aby se nezahrabal na pomezí té stovky.
Kristýna Plíšková už je na hraně, teď je aktuálně 100, takže pád mimo stovku je nevyhnutelný! Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
nic proti nemu ale kdy byl rozjety?
Reagovat
Frick
Ostuda.
Reagovat
gigin
Mohl sis zahrát s Geniem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist