Veselý má první titul z turnaje ATP. S Čermákem vyhráli čtyřhru v Moskvě

19. 10. 2014, 18:07
Aktuality 10
ATP MOSKVA - Jiří Veselý se raduje ze svého prvního triumfu na okruhu ATP. Jednadvacetiletý talent českého tenisu s o šestnáct let starším krajanem Františkem Čermákem vyhráli čtyřhru na halovém turnaji v Moskvě, když ve finále zdolali druhý nasazený australský pár Samuel Groth a Chris Guccione. Čermák v ruské metropoli navázal na triumfy z let 2011 a 2012 a získal celkově 31. deblovou trofej.
Jiří Veselý a František Čermák

František Čermák s Jiřím Veselým hráli v Moskvě na prvním společném turnaji. Už v prvním kole měli namále, odvrátili však tři mečboly a v dalších třech zápasech už neztratili ani set. V dnešním finále porazili 7-6 7-5 sehrané vítěze pěti letošních challengerů Australany Samuela Grotha a Chrise Guccioneho, proti kterým odvrátili 11 z 12 brejkbolů.

"Každý zápas byl těžký. Snažili jsme se jít bod po bodu a game po gamu. A tohle je výsledek," řekl Čermák, který v listopadu oslaví už 38. narozeniny. V Moskvě vyhrál třetí z posledních čtyř ročníků a pokaždé uspěl s jiným partnerem - v roce 2011 triumfoval s Filipem Poláškem a o rok později s dalším Slovákem Michalem Mertiňákem.

Čermák hrál v celkově v 54. finále, v němž zaznamenal již 31. deblový titul, jichž dosáhl s osmi různými partnery. Nejvíce se mu dařilo s Leošem Friedlem, s nímž vyhrál turnaj ATP třináctkrát. K posledním pěti triumfům mu pomohl vždy jiný spoluhráč - v roce 2012 Rakušan Julien Knowle a Slováci Mertiňák a Polášek, letos v Umagu Lukáš Rosol a dnes Veselý.

Jiří Veselý a František Čermák"Je pravda, že jsme hráli na prvním společném turnaji. Ale s Františkem se známe už dlouho. Sledoval jsem ho, když jsem byl malý kluk," řekl Veselý. "Myslím, že největším důvodem našeho úspěchu bylo, že jsem hráli agresivně a že jsme dobře podávali," dodal rodák z Příbrami.

Jednadvacetiletý Veselý hrál finále na okruhu ATP poprvé v kariéře a hned se ve své doplňkové disciplíně dočkal titulu. Ve dvouhře je zatím jeho nejlepším výsledkem letošní semifinále v Düsseldorfu.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 855.490 dolarů)
nedělní výsledky (19. 10. 2014)
• Čtyřhra - finále •
Čermák/Veselý (ČR) - Groth/Guccione (2-Austr.) 7-6(2) 7-5
• Dvouhra - finále •
Čilič (2-Chorv.) - Bautista (5-Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
s7RanG
Tohle je přiklad, že tenisové štěstí zvláště ve světe 4her je vážně slepé. Když jsem viděl, co Čermák předvádí s průměrným partakem v Prostějově, tak mi šla hlava kolem. Podřadný turnaj v podřádné 4hře
Reagovat
smazaný uživatel
A co si tam viděl?Ja tam byl taky.Bylo to vyrovnané a hráli proti dvěma singlistum Top 100.U nich nikdy nevíš jak zahrajou.A debl není o štěstí,ale o tom jak servirujes a returnujes...
Reagovat
Fandina
kluci, gratulace veliká. Mám radost, že to vyšlo. Jirkovi přeji moc dalších titulů i v singlu a Franta také super, 31 titulů v deblu je úžasné. Super a gratulace veliká kluci!!!
Reagovat
Spree
BB 1/12 - 2/4 - tohle bylo mega šťastné vítězství, které si po průběhu zápasu snad ani nezasloužili!!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to uservirovali a pak dohrali.Ti Australani byli totiž na returnu marni co sem videl.Takze kdyby měli i 20 BB,tak by jim to bylo prd platné,když z BH skoro nic nevratili a když jim teklo do bot tak to tam poslali a bod byl témeř 100% :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co si myslíte o deblovém páru Štěpánek s Čermákem? Nebo případně Čermák s Veselým? Nevíte, proč Čermák nehraje v Davis Cupu? Vždyť je po Štěpánkovi naším druhým nejlepším deblistou? Příští rok by za neúčasti Berdycha mohla být sestava: Lukáš, Jirka, Radek a F. Čermák...
Reagovat
tommr
Čermák už je moc starej na to, aby se vyplatilo ho nějak zapracovávat do DC týmu. A Tomáš ještě doufejme nekončí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, když ho nepovolali dřív když byl v top 20 v deblu, tak teď už nech hrají jiní....
Reagovat
PetaM
Velká gratulace Jirko! Věřím, že tě tento titul z ATP nakopne a příští sezónu přidáš tituly i ze singlu na ATP!!!!! :) Pojď!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist