Veselý na čtvrtý pokus poprvé porazil Čoriče. Ve druhém kole vyzve jedničku Pouilleho

25. 4. 2017, 15:44
Aktuality 25
ATP BUDAPEŠŤ - Jiří Veselý si poprvé na čtvrtý pokus poradil s chorvatským talentem Bornou Čoričem. Po sérii tří porážek a šesti prohraných setů o deset míst lépe postaveného Chorvata v prvním kole turnaje ATP 250 v maďarské Budapešti udolal po necelých dvou hodinách 7-6 6-4. Ve druhém kole si zahraje s nejvýše nasazeným Lucasem Pouillem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl solidní vstup do antukové části letošní sezony. V Marrákeši letos poprvé vyhrál tři zápasy v řadě a obhájil tak loňské semifinále. Na finále však nedosáhl, když prohrál právě s pozdějším šampionem Bornou Čoričem. S Chorvatem ani v marocké metropoli neuhrál ve třetím vzájemném měření sil set.

Poté se přesunul na prestižní akci Masters v Monte Carlu, kde loni šokoval vítězstvím nad Novakem Djokovičem. Letos sice osmifinálovou účast nezopakoval, nicméně si stejně jako v Marrákeši poradil s Mischou Zverevem a proti světové trojce Stanu Wawrinkovi si vynutil tři sady.

Nárůst formy oproti příliš nevydařenému startu letošní sezony potvrdil i v dnešním utkání prvního kola turnaje série ATP 250 v maďarské Budapešti proti Bornovi Čoričovi.

Veselý do utkání vstoupil výborně, když ovládl úvodní tři gamy. O náskok ale nakonec přišel a z první sady se stala téměř hodinová tahanice, kterou musel rozsoudit tie-break. V něm měl jasně navrch český tenista a teprve až ve čtvrtém vzájemném měření sil s Chorvatem dokázal vyhrát set.

Rovněž ve druhém dějství byl třiadvacetiletý rodák z Příbrami o něco lepším hráčem. V pátém gamu získal klíčový brejk a ten si pohlídal až do konce téměř dvouhodinového souboje.

Čorič tak od triumfu v Marrákeši, kde získal svůj premiérový titul, zaznamenal již druhou porážku v řadě. V Monte Carlu byl nad jeho síly Jeremy Chardy.

Veselý se ve druhém kole pokusí překvapit proti favorizovanému Lucasovi Pouillemu, jenž letos v Budapešti plní roli nasazené jedničky a v prvním kole měl volný los. S Francouzem, který v Monte Carlu při své letošní premiéře na antuce došel až do semifinále, se český tenista utkal již třikrát.

Na turnajích pokaždé zvítězil, ovšem nikdy se s o rok mladším Francouzem nestřetl na antuce. Poslední vzájemné měření sil proběhlo loni v Třinci v rámci čtvrtfinálového klání Davisova poháru, kdy v hale na tvrdém povrchu beze ztráty setu zvítězil Pouille.

Svou teprve třetí výhru v hlavní soutěži turnaje ATP si připsal domácí Marton Fucsovics. Pětadvacetiletý Bulhar, který startuje poprvé díky divoké kartě, se před svými fanoušky vytáhl hladkou výhrou 6-2 6-2 nad bývalou světovou osmičkou Rusem Michajlem Južným.

"Hrát před domácím publikem je skvělý pocit. Vyhrát a k tomu nad takovým soupeřem je pro mě něco výjimečného," radoval se 154. hráč světa Fucsovics, který byl v žebříčku nejvýše na 135. místě. V boji o své první čtvrtfinále vyzve čtvrtého nasazeného Španěla Fernanda Verdaska.

• ATP 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 540.310 eur
úterní výsledky (25. 4. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Čorič (Chorv.) 7-6(4) 6-4
Fratangelo (USA) - Simon (5-Fr.) 6-4 6-1
Haase (Niz.) - Schwartzman (8-Arg.) 6-1 6-3
Stachovskij (Ukr.) - F. Mayer (Něm.) 6-4 3-0 / skreč M.
Fucsovics (Maď.) - Južnyj (Rus.) 6-2 6-2
Kuzněcov (Rus.) - R. Harrison (USA) 7-6(6) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
mekmor
fat finger!....hezký výhra:-), nečekal jsem
Reagovat
Fandina
Reagovat
Fandina
Tenisový svět dělá pěkné rozhovory, jen se mi jako lajkovi zdá, že by mohl být ten záběr na toho s kým se dělá trochu lepší, celkově v prostoru záběru.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Fandina
zrovna to čtu
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2649--ukrajinec-stachovskij-tenisove-vyrustal-v-cesku-nyni-pomaha-hracum-aby-se-uzivili
Reagovat
darek.vrana
Hezký, to jsem vůbec netušil.
Reagovat
FulnekUltras
mluví líp jak moderátor ;)
Reagovat
andeloo
a byl jsem při tom, moc čechů tam asi nebylo tipoval bych žádný
Reagovat
smazaný uživatel
Och, Feru :/....Vzchop sa ešte..
Reagovat
SubOptikT
Tak taktika 6 prohraných setů v řadě se J1rkovi vyplatila, Čoriče to zmátlo a dnes bez šance. Palec nahoru, J1rko! Jsi kujón a filuta!
Reagovat
Nancy_z
:-)
Reagovat
VlS
pojď Draku
Reagovat
George_Renel
A stačilo tak málo trochu se oholit .-).
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/hzZwoDOxjbM
Reagovat
Pe3k
Nedávno tu nějaký pomýlený cobol psal, že Coric má na antuce větší perspektivu něž Federer :D no J1rka otom asi neví...
Reagovat
horska.kraslice
Jirka je hrobařem sázkařů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by si vedel do 5 narátať, tak by ti došlo, že táto prehra na tom nič nemení..

Federer v súčasnom Bornovom veku dostával na antuke výprasky 2:6, 1:6 od Ljubicica, Squillariho a podobne...

To, ze Borna tesne prehral s hráčom vlastniacim antukový skalp svetovej jednotky je v podstate lichotivá zalezitost..
Reagovat
Pe3k
Federer v jeho věku vyhrál antukové Masters...
Prohrát 2:0 je těsně?
Neztrapnuj se furt :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj zápas 2:0 dokáže byť tesný. Ale tu sa znova potvrdzuje, že ty vnímaš veci iba prvoplánovo, vidis 2:0 = jasná výhra. Tvoja mozgová sústava fungujúca v jednotkovom móde nie je schopná vnímat skutočnosti v hlbšom kontexte. Aj preto nie si jadrový fyzik, si rybár..

O definícii slova potenciál je teda s tebou zbytočné diskutovať. Tvoj potenciál nezostal premrhaný, lebo žiadny nikdy nebol, potenciál Borny je stále otvorený..
Reagovat
Pe3k
Jo zápas 2:0 může, být vyrovnaný, ale tys ho stejně neviděl tak o čem mě tu přesvědčujes?
Reagovat
Fandina
Tak tak, pro všechny je lichotivá záležitost, když s J1rkou těsně prohraje :-).
Reagovat
Tornes
Federer v Čoričově věku na antuce porazil 4 hráče světové desítky včetně jednoho z nejlepších antukářů historie Kuertena a vyhrál antukové Masters. Bilanci v sezoně měl 14:4. A to hrál jenom jeden turnaj niží kategorie než Masters.

No... Já bych řekl, že se Borna ještě bude muset hoodně snažit, aby se dostal na takovýhle výsledky. A ty by sis konečně někdy mohl zkontrolovat fakta než něco plácneš.
Reagovat
janek_da
Fakta? To je pro něj sprosté slovo.
Reagovat
Fandina
J1rka dneska s přehledem, viděla jsem druhý set a pěkně!!!
Reagovat
Oin
Když už, tak J1rk4 :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist