Veselý na své největší semifinále nedosáhl. V Hamburku nestačil na Mayera

28. 7. 2017, 15:35
Aktuality 14
ATP HAMBURK - Jiří Veselý ve svém největším čtvrtfinále neuspěl. Český tenista na turnaji ATP 500 v Hamburku nestačil 6-7(4) 3-6 na lucky losera Leonarda Mayera, s nímž prohrál již počtvrté v řadě. Argentince, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser, čeká v semifinále krajan Federico Delbonis.
Jiří Veselý

Jiří Veselý i na své desáté letošní antukové akci první zápas zvládl a potvrdil, že se mu letos na oranžové drti daří. První úspěch přišel hned na úvod antukového jara v Marrákeši, kde si zahrál semifinále. Na grandslamovém French Open poté premiérově postoupil do třetího kola a následně již potřetí v kariéře ovládl domácí challenger v Prostějově.

Zklamáním byl pro Veselého letošní Wimbledon. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami vypadl v All England Clubu už ve druhém kole a neobhájil loňské osmifinále. Chuť si spravil na antuce v Umagu, kde mu minulý týden jen o kousek utekla další semifinálová účast.

Vítězně zahájil také podnik ATP 500 v Hamburku. Český tenista si v duelu prvního kola rozloženého do dvou hracích dnů vyšlápl na sedmého nasazeného Verdasca, ve druhém kole porazil Argentince Zeballose a postoupil do svého největšího kariérního čtvrtfinále na okruhu ATP.

Na dalšího argentinského antukového specialistu však nestačil. Ve čtvrtfinále ho zastavil Leonardo Mayer, jenž v Hamburku jako lucky loser vyřadil nejvýše nasazeného Ramose a domácího Struffa. S Argentincem prohrál Veselý již počtvrté v řadě.

V prvním setu byl k vidění jediný brejkbol, se kterým si Veselý úspěšně poradil. Úvodní dějství tak musela rozhodnout zkrácená hra. V té Mayer předvedl od stavu 3-4 sérii čtyř vyhraných fiftýnů v řadě a šel do vedení.

Ve druhé sadě naopak hráči nebyli schopni si zpočátku udržet servis. První čtyři gamy byly ve znamení brejků. Zatímco Argentinec poté neztratil podání už ani jednou, Veselý zaváhal ještě dvakrát a s turnajem se musel rozloučit.

Mayer si takto velké semifinále zahrál naposledy před třemi lety právě v Hamburku, kdy si došel pro svůj jediný triumf na okruhu ATP. Letos v semifinále celkově počtvrté vyzve krajana Federica Delbonise, který ve třech setech vyřadil Karena Chačanova.

Zatímco první semifinálovou dvojici vytvořili Argentinci, o druhé místo ve finále svedou domácí tenisté. Philipp Kohlschreiber a Florian Mayer, kteří zabránili totálnímu ovládnutí turnaje argentinskými hráči.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.629,375 eur
páteční výsledky (28. 7. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
L. Mayer (Arg.) - Veselý (ČR) 7-6(4) 6-3
Delbonis (Arg.) - Chačanov (3-Rus.) 7-5 3-6 6-4
F. Mayer (Něm.) - Schwartzman (6-Arg.) 6-2 2-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Kicker (Arg.) 7-6(6) 4-6 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
janek_da
Princezna x Genius. Ten zápas chci vidět
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/AsefKadS0gM
Reagovat
Stan_Borowitz
vyhrává, když vám lidi doma nevěří. Pár lidí na tomhle webu by se mělo pořádně chytit za nos.
Reagovat
slacker
tezko se veri kdyz se opakovane nevyhrava, nekdo by mel umet odlisit pricinu od nasledku
Reagovat
Stan_Borowitz
Víra nevychází z hlavy, ale ze srdce.
Reagovat
historik
Jestli bude Veselý pořád předvádět toto, zase pomalé krátké míče bez razance, tak to bude pořád tak maximálně kolem toho 40. místa. Stejně jako minulý týden v Umagu měl dojít dál než jen do čtvrtfinále. Ani žádní super zvuční nepřekonatelní soupeři tam už navíc stejně jako minulý týden nezbyli.
Reagovat
Stan_Borowitz
No právě. Nezbyli.
Reagovat
Nola
Jirka ma skalp NO1, nacas sa uspokojil, ale jeho cas urcite pride, chyba mu proste motivacia, verim, ze mu los postavi coskoro do cesty NO1, najlepsie uz na americkom turne a ukaze svoje kvality, co tam po Mayerovi, to nie je dostojny super.....
Reagovat
Torn
To není o tom, že mu nikdo nevěří. Problém je v tom, že nedokáže porážet hráče ani druhé stovky, tak mu těžké může někdo věřit víc než na čtvrtfinále na 500. Hra absolutně nezajímavá, bez nápadu, když nepočítám pejska, co mu pobíhá po hřišti. Vlastně kromě porážky Djokoviče a toho psa, by o něm ani nikdo mimo ČR v životě neslyšel.
Reagovat
Jabadu
Svět nespí. A Mayer (jako antukář) je stabilním členom TOP 30. Vrací se po zranění a nedávno prohrál s Pavláskem.
J1rkovi je 23 let.
Hraje sice pořád zvláštně, ale ne špatně!
Pořád bychom měli mít na mysli, že žádný takovýto obr takhle na antuce v historii nikdy nehrál.
Někteří se mu vysmívají, ale já tuším, že jeho čas přijde. On tu velkou ránu dá!
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc dneska fakt nehrál vůbec špatně. Ani to nebylo takové to jeho vypinkávání. To byla možná chyba. Ale jak říká Tomáš, ono si to všechno jednou sedne a zapadne to do sebe.
Reagovat
a.magerova
I ta 3 esa v gamu byla suprová, no škoda, nebuď moc smutný gigine... ;-)
Reagovat
janek_da
Del Potro
Reagovat
slacker
luuuuuuuuuuuuuuzr
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist