Veselý nevyzrál nad Baghdatisem ani na druhý pokus

1. 11. 2014, 11:49
Aktuality 4
CHALLENGER ŽENEVA - Jiří Veselý nevyhrál ani druhý vzájemný zápas s Marcosem Baghdatisem. Dnes ve čtvrtfinále challengeru ve švýcarské Ženevě český tenista prohrál 4-6 5-7.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© genevaopen.ch)

Jiří Veselý se v závěru sezony snaží sbírat herní zkušenosti hlavně na halových challengerech. Na přelomu září a října si zahrál semifinále ve francouzském Orléansu i v belgickém Monsu, před dvěma týdny pak na turnaji ATP v Moskvě vypadl v prvním kole se Španělem Gimenem-Traverem.

V ruské metropoli ale nakonec slavil svůj premiérový titul, když se zkušeným krajanem Františkem Čermákem vyhráli čtyřhru.

Tento týden se jednadvacetiletý rodák z Příbrami vrátil na challengerovou úroveň a ve švýcarské Ženevě byl nasazenou jedničkou. V prvních dvou kolech zvládl roli papírového favorita proti Rakušanu Geraldu Melzerovi Jimmymu Wangovi z Tchaj-wanu, ve čtvrtfinále však neuspěl proti ostřílenému Marcosi Baghdatisovi.

Devětadvacetiletý Kypřan a bývalý osmý tenista světa sice vinou ztráty formy i zdravotních problémů vypadl z Top 100, od května však vyhrál už tři challengery a nyní v Ženevě neztratil ještě ani set. Den po Srbovi Troickém si Baghdatis poradil s českým mladíkem po setech 6-4 7-5.

"Spoléhat pouze na podání se na této úrovni už nemůže. Když chybí mezihra, tak si člověk nezaslouží vyhrát," komentoval Veselý svou porážku na facebooku.

Aktuálně 70. hráč světa s o osm let starším Kypřanem prohrál i druhý vzájemný zápas. Poprvé si s bývalým finalistou Australian Open zahrál letos v únoru na turnaji ATP v Delray Beach, kde český tenista neudržel vedení a prohrál 1-2 na sety.

Příští týden je Veselý přihlášen ještě na challenger do Bratislavy, kde sezonu 2014 zakončí. "Konec sezony se blíží. Udělám maximum, abych sezonu ukončil nějakým pěkným výsledkem."

- CHALLENGER ŽENEVA -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 64.000 eur)
páteční výsledky (31. 10. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Baghdatis (6-Kypr.) - Veselý (1-ČR) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Chrenda
musí hrát na ATP turnajích a ne challengery. Jinak se nebude zlepšovat. Musí se snažit prorazit mezi hráči co jsou na velkých turnajích. Vždyť je 70 na světě, tak musí bojovat s nejlepšími. Nevím kdo mu radí, ale toéhle putování na spodní úrovni je úplně k ničemu. Kdyby mu bylo 17 tak to chápu, ale ve 20 už je na to moc "starý"!!
Reagovat
Lina
Myslím si to stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by oslovit nějakou hvězdu, aby si ho vzala pod dohled. Nic proti Navrátilovi, ale já ho beru píš jako takovýho toho trenéra pro mladší.
Reagovat
VlS
Mám stejnej názor, pochybuji, že ho Navrátil dokáže posunout dál. A na challengery by měl opravdu zapomenout, určitě má body na kvaldu v Paříži.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist