Veselý po měsících testování vyladil raketu. A začal si věřit

29. 5. 2017, 20:49
Aktuality 15
Od začátku sezony hraje Jiří Veselý na turnajích s novou značkou raket. Už našel ideální typ rámu, ale sám přiznal, že důležitější je si na kurtu věřit, aby mohl zahrát rychlé a přesné údery.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Wilsonky vyměnil za japonského výrobce Srixon, známého z golfu. Po sérii testů a hovorů na dálku našel typ, který mu vyhovuje. "Zkusil jsem asi osm raket. Byli za mnou čtyřikrát a častokrát jsme to řešili přes telefon. Myslím, že už se držím rakety, která mi sedí a bude mě v dalších měsících a letech doprovázet," řekl Veselý.

Testoval intenzivně jednu raketu po druhé a vysvětloval, jak rám upravit. "Poznám relativně brzy, jestli raketa sedí nebo nesedí a co na ní nesedí," řekl Veselý po výhře v 1. kole French Open nad Jackem Sockem z USA.

Už v Indian Wells hrál s prototypem, který mu vyhovoval. Nyní na Roland Garros má rámy ve správné barvě, ale především ve správné váze i pružnosti. "Moje hra není až tak o vítězných úderech, ale spíš vyťukávám a potřebuju mít kontrolu. A když přidám na agresivitě, tak potřebuju nejen rychlost, ale hlavně přesnost," řekl Veselý.

Při výhře nad světovou patnáctkou Sockem ukázal, že má razanci, a míče posílal k lajnám. "Ale není to až tak v raketě," připomněl Veselý známý fakt, že hráč si musí především věřit. "Je to v hlavě. Našel jsem zpátky svoji hru, víc to liftuju, víc si ty výměny opracovávám. Vytvářím si správné situace a víc si dovoluju," přikývl.

Pochvaloval si rovněž servis. "Podávám daleko přesněji, mám vysoké procento. Z tohoto hlediska jsem našel tu správnou hru," pochvaloval si Veselý.

Na kurtu se třiadvacetiletý vítěz jednoho turnaje ATP ve dvouhře v poslední době cítí vyrovnanější. Dokáže věci přebírat s větším nadhledem. "Snažím si volné dny víc naplánovat, abych si vyčistil hlavu a našel víc klidu. Když šance mám, tak dokážu hrát s větším klidem a agresivitou. V tom jsem udělal největší pokrok," řekl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
George_Renel
A to se ještě neoholil .-).
Reagovat
babolat.cz
tak ještě že má tu správnou barvu..hlavně že to není oranžová
Reagovat
bella
Jen by me zajimalo, proc ti hraci meni rakety. Nejen podtyp dane znacky, ale rovnou i znacku. Vzdyt je to strasne neprijemny nez to odladi pokud to vubec odladi apod. Nebo mu ta Wilsonka fakt tolik nevyhovovala? Nebo jsou v tom penize? Aga to samy. Nevite, co v tom je?
Reagovat
EllNino
Nějaký hráči šli od Babolatu, protože měl nějaký fin. problémy, psal to Dan Filjo, kouč Katky Siniakový ... García a Aga přešly od Babolatu k Yonex a Srixon a obě se s tim perou, hlavně Aga ...

Jirka možná chtěl jinou raketu kvůli tý bolesti ruky, kterou měl na konci roku ... nevím ale, ten Srixon se mi zdá nějakej pofiderní, na golf dobrý, ale tenis má přeci jen lepší značky
Reagovat
bella
Aha, diky za vysvetleni. Ja uz neco malo o nejakych financnich problemech Babolatu slysela, ale prislo mi to absurdni, kdyz se porad tak chlubi, jakou maji uzasnou technologii i na sledovani, jak se raketa pouziva a vyhodnoceni apod. No, je mi jich lito, musi se ted s tim prat :(. U Veselky je to snad prece jen dobrovolnejsi presun, zda se ;).
Reagovat
babolat.cz
prdlajs...
Reagovat
blixa
Tak všechny odchody od Babolatu jsou dobrovolné. On nikoho nevyhodí, jen už nedostaneš rakety zdarma ale musíš si je kupovat.
Reagovat
bella
Aha, tak to jo, diky. Jen nechapu, proc si je treba takova Aga nekoupi, penize snad ma ne? No co uz, jeji boj...
Reagovat
blixa
To co jsem psal se týkalo plebsu. Ty nejvyšší patra, jako je třeba Aga měly pochopitelně od Babolatu i příjmy za reklamu a to je najednou fuč, takže holky hledají čím hrát a kdo jim i zaplatí.
Reagovat
janek_da
Na ATP serveru, zatím o tom nic neni. Možná je to tak pro ostatní lepší.
Reagovat
SubOptikT
Tak jak už je to vyladěné, nemám o pohár strach. Ten rozhovor je jasný vzkaz pro všechny ty antukové krále a mágy, že se blíží jejich konec a zmar. J1rko - Go 4 It!
Reagovat
Fandina
Já jsem si říkala, že to nebude jen tak, některé zápasy byly o ladění, takže teď to vypukne. J1rko pojď!!!
Reagovat
Chrenda
Hlavně, že nepřestává ladit. Jsem zvědavý kolik dalších sezon ještě bude ladit, než doladí?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nedoladi nikdy nebude jako Berdych tak není co řešit to ikdyby došel do osmifinále tak to bude jen záblesk a další turnaje jen max jedno kolo.to Berdych ten jel jak mašina akorát neporazí ty nejlepší často.
Reagovat
Krisboy
Už má naladěno, koncert může začít. Pohodlně se usaďte, vypněte mobilní telefony a kochejte se...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist