Veselý porazil Gulbise i počtvrté, v Kitzbühelu ztratil jen tři body po svém podání

26. 7. 2021, 22:39
Aktuality 6
ATP UMAG - Jiří Veselý vyhrál s Lotyšem Ernestsem Gulbisem i čtvrtý vzájemný duel. Na antuce v Kitzbühelu zvítězil 6-4 6-1, když po svém podání ztratil jen tři míčky. O druhé letošní čtvrtfinále si zahraje se Slovákem Jozefem Kovalíkem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý měl v Kitzbühelu začít proti osmnáctiletému Španělovi Carlosi Alcarazovi, který včera v Umagu získal svůj první titul na okruhu ATP. Po odhlášení Richarda Gasqueta (osobní důvody) a Aljaže Bedeneho (únava) ale došlo k několika změnám v rozlosování, které se týkaly i českého tenisty. 

Veselý nakonec odstartoval proti bývalé světové desítce Ernestsu Gulbisovi, kterého v minulosti pokaždé porazil. A že na o pět let staršího Lotyše umí, potvrdil i v Rakousku.

I když byl Gulbis rozehraný z kvalifikace, získal osmadvacetiletý rodák z Příbrami úvodních osm fiftýnů a udal ráz zápasu. Během něj vyhrál 35 z 38 výměn po svém podání, po 69 minutách zvítězil 6-4 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0.

Veselý na posledních 15 turnajích ani jednou nevyhrál víc jak jeden zápas. Změnit tuto nelichotivou bilanci se pokusí proti Slováku Jozefu Kovalíkovi, kterého loni porazil v Davis Cupu.

28letý Kovalík v zahajovacím utkání turnaje překvapivě porazil 6-4 6-4 nasazeného Španěla Jaume Munara. a stejně jako Veselý bude usilovat o druhé letošní čtvrtfinále.

22letý Švéd Mikael Ymer, který minulý týden ve Gstaadu utrpěl debakl s Vítem Kopřivou, vstoupil do turnaje v Tyrolsku cennou výhrou 6-3 7-5 nad zkušeným uruguayským antukářem Pablem Cuevasem.




O první start v hlavní soutěži turnaje ATP od loňského února v Kitzbühelu marně usiloval Lukáš Rosol. Český tenista, který v sobotu oslavil 36. narozeniny, neprošel dvoukolovou kvalifikací. Nejprve si sice poradil s Argentincem Juanem Manuelem Cerúndolem, včera ale na dalšího 19letého soupeře nestačil -
s domácím outsiderem Lukasem Neumayerem prohrál 4-6 6-7.

Nasazenou jedničkou je Nor Casper Ruud, který v uplynulých dvou týdnech trtiumfoval na antukách ve švédském Bastadu a švýcarském Gstaadu. Už ve čtvrtfinále by mohl narazit na čerstvého šampiona z Umagu Španěla Carlose Alcaraze-

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 481.270 eur
pondělní výsledky (26. 07. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-1
Kovalík (SR) - Munar (9-Šp.) 6-4 6-4
Taberner (Šp.) - Seyboth Wild (Braz.) 3-6 6-3 6-2
M. Ymer (Švéd.) - P. Cuevas (Ur.) 6-3 7-5
Martínez (Šp.) - Pouille (Fr.) 6-3 6-7(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
turista
Tak teď ještě porazit toho Kovalika a bude to dobrý.
Reagovat
Petr_Fisk
Jiří dobře věděl, že ta skutečná tenisová špička si to během olympiády rozdá v Kitzbühelu.
Reagovat
George_Renel
Jirka našel svého Kevina.smile
Reagovat
fujtajblick
smile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist