Veselý povede tenisty do boje v Davis Cupu proti Izraelcům

27. 3. 2018, 15:38
Aktuality 10
V nominaci kapitána Jaroslava Navrátila na utkání druhé divize Davisova poháru proti Izraeli jsou Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Václav Šafránek, s otazníkem Lukáš Rosol a deblista Roman Jebavý. Na antuce v hale v Ostravě Porubě zahájí Češi cestu za návratem do Světové skupiny.
Davis Cup

Duel 2. kola euroafrické zóny se uskuteční příští týden v pátek 6. a v sobotu 7. dubna. Tenisté se musí obejít bez strůjců úspěchů z minulých let Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. První jmenovaný oznámil konec v daviscupové reprezentaci a druhý ukončil tenisovou kariéru.

"Je to důležité utkání. Tým se hodně změnil, protože skončili Tomáš s Radkem, nově se tvoří a mladí budou potřebovat podporu ostravských diváků," řekl Navrátil a pozval tak fanoušky do haly Sareza v Porubě, kam se Davisův pohár vrátí po 18 letech. Vstupenky jsou ještě k dispozici.

Navrátil vybral pětici hráčů, kterou před losem jednotlivých zápasů může zúžit na čtveřici. Otázkou je forma Rosola, který je po zranění, v tomto týdnu hrál už druhý turnaj nižší kategorie a v žebříčku klesl na 241. místo. "Budu s ním hovořit, v jaké je formě, a teprve se rozhodnu, jestli bude hrát. Ostatní čtyři jsou připraveni," řekl kapitán.

Jasnou jedničkou je 64. hráč žebříčku dvouhry ATP Veselý, který by mohl hrát i čtyřhru s Jebavým. "Debl a druhého hráče určím až podle tréninků," řekl Navrátil. Šafránek (224.) případně prožije v třiadvaceti letech v soutěži premiéru.

Světová skupina se hraje tradičním modelem, nižší zóny jen ve dvou dnech a každý zápas na dva vítězné sety. "Je to nezvyklé a nové, ale hráči a diváci to uvítají. Doufám, že v sobotu budeme spokojenějším týmem, že Izrael porazíme," řekl Navrátil.

zraelský kapitán Harel Levy nominoval kvarteto Dudi Sela (92. v žebříčku dvouhry ATP), Edan Lešem (250.), Jišaj Oliel (618.) a Jonathan Erlich (91. v pořadí čtyřhry). "Taky nemají výběr. Zkušený Sela, který v Davis Cupu odehrál mnoho utkání, další dva kluky neznám. Erlich je velice dobrý deblista," řekl Navrátil.

Na antuce v hale si tenisté v Davisově poháru doma naposledy zahráli před šesti lety, "Zvolili jsme antuku, protože Izraelci na antuce hrají neradi. Domlouval jsem se s Jirkou (Veselým), který se na antuce cítí nejlíp," řekl Navrátil.

Pokud český tým Izrael porazí, nastoupí 14. až 16. září do baráže o postup do Světové skupiny.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
janek_da
aspoň jméno je veselý
Reagovat
EllNino
Tvl v TB 2 prasátka, a obě proti Tomášovi
Reagovat
EllNino
bože bože :/
Reagovat
mayday
Jestli doma na antuce proti Izraelcům Veselej nevyhraje, tak už ať ten tenis raději zabalí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka? ten vyhraje celý Roland Garros letos a bude mít sochu na Venclu!
Reagovat
Herbert_Hoover
"Taky nemají výběr. Zkušený Sela, který v Davis Cupu odehrál mnoho utkání, další dva kluky neznám. Erlich je velice dobrý deblista," řekl Navrátil.

Vypadá to, že má Navrátil izraelskou situaci velmi podrobně zmapovanou. Anebo jen nechtěl plýtvat slovy do médií či nechtěl záměrně odhalit své znalosti (o) soupeři. :)) Takže vlastně je to třeba kulišácký tah.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně Sela nesnáší antuku, takže by to mělo dopadnout. Ano, i když naše eso je Veselý, tak by mělo...
No, i když... :D
Reagovat
com
ja bych se nedivil, kdyby to Vesely a spol projel i s tema izraelcema
Reagovat
Jan
Také mě to napadlo, že to projedou.
Reagovat
smazaný uživatel
"Edan Lešem"
"Jišaj Oliel"

ty vole, sorry, ale tohle bije do očí :D :D příšerný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist