Veselý předčasně ukončil sezonu a rozšířil českou marodku

23. 10. 2017, 12:21
Aktuality 10
Také Jiří Veselý se rozhodl letošní sezonu ukončit předčasně. Čtyřiadvacetiletého rodáka z Příbrami trápí pravá kyčel, kvůli níž skrečoval své poslední letošní utkání minulý týden na halové akci ATP v Moskvě. Přidal se tak ke krajanům Tomášovi Berdychovi, Adamovi Pavláskovi, Lukášovi Rosolovi a Radkovi Štěpánkovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý vstoupil do letošní sezony nadějně, když ve druhém kole v Dauhá v českém derby potrápil Berdycha a v Aucklandu došel do čtvrtfinále. Na dalších pěti turnajích ale vyhrál jen tři z devíti duelů a mizérii prolomil až na oblíbené antuce.

Antukové jaro zahájil semifinálovou účastí v Marrákeši, ovšem z dalších pěti akcí odjížděl s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Na French Open si přesto poprvé v kariéře zahrál třetí kolo a po skončení antukového vrcholu sezony potřetí triumfoval na domácím challengeru v Prostějově.

Na trávě se však čtyřiadvacetiletému rodákovi z Příbrami vůbec nedařilo. V Eastbourne vypadl hned v prvním kole a ve Wimbledonu skončil o kolo později, přičemž neobhájil loňské osmifinále.

Návrat na antuku se českému tenistovi povedl. Veselý zaznamenal dvě čtvrtfinále a v Kitzbühelu si zahrál druhé kolo. Na betonech to ale byla znovu bída. Na šesti turnajích vyhrál dohromady jen jeden zápas. Ten poslední v Moskvě, utkání prvního kola s Andreasem Seppim, musel kvůli problémům s pravou kyčlí dokonce skrečovat.

Zdravotní potíže jsou zřejmě vážnější, než aktuálně 61. hráč světa očekával. Rozhodl se totiž letošní sezonu ukončit předčasně a vynechat další halové podniky.

"Mám natažený sval v oblasti pravé kyčle a bohužel musím letošní sezonu ukončit už teď. Rozhodl jsem se dát svému tělu delší čas na zotavení a budu tak mít více času na přípravu na nadcházející sezonu. Letošní rok byl podobný těm předchozím. Prostě nahoru a dolů. Stále postrádám vyrovnanost," napsal Veselý na svůj instagramový účet.

Veselý tak rozšířil českou marodku. Letošní rok předčasně ukončili také Tomáš Berdych (záda), Adam Pavlásek (zápěstí), Lukáš Rosol (Achillova šlacha) a Radek Štěpánek (záda). Z českých tenistek nedohrály sezonu do konce Lucie Šafářová (zápěstí), Markéta Vondroušová (záda) a Lucie Hradecká (koleno).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Davor1
"Letosni rok byl podobny tem predchozim. Proste nahoru a dolu."

A to nahoru bolo kedy Jirko? :D
Reagovat
blixa
Možná komentoval spíše svůj sexuální život ? ;-) :D
Reagovat
Davor1
To by dávalo ďaleko väčšiu logiku :DD
Reagovat
turista
Tak už i Jirka zabalil sezónu. Ach jo.
Reagovat
George_Renel
S trochou jízlivosti bych řekl, že ji ani nezahájil.....
Reagovat
Torn
TO není jízlivost, to je bohužel realita.
Reagovat
EllNino
až na pár výjimek na antuce je to velká slabota ... a to stejné v horším provedení u Adama
Reagovat
SubOptikT
J1rka takticky správně vynechává zbytek sezóny, nějaké náznaky už byly vidět při tom neobhájení neúčasti v Šanghaji, tam se to nejspíš zlomilo. Na Turnaj mistrů mu to letos o fous nevyšlo, tak proč se zbytečně dřít.
Reagovat
raron
...by se mohl hrát Davis Cup..:-))
Reagovat
a.magerova
Taky mě to napadlo.... to by byla pro Navrátila VÝZVA... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist