Veselý premiéru v Šanghaji nezvládl. S Edmundem uhrál jen pět gamů

9. 10. 2017, 12:34
Aktuality 20
ATP ŠANGHAJ - Jediný český zástupce na akci Masters v Šanghaji Jiří Veselý končí při své premiéře již v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami v něm neměl sebemenší šanci proti britskému tenistovi Kyleovi Edmundovi a připsal si už pátou porážku ze šesti posledních zápasů. Brit se v dalším kole pokusí vylepšit své maximum proti nasazené čtyřce Marinovi Čiličovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý se s Kylem Edmundem utkal podruhé. Dnešní souboj však ten loňský z Miami, v němž Veselý prohrál až v tie-breaku rozhodující sady, rozhodně nepřipomínal. Český tenista na Brita v prvním kole Masters v Šanghaji jasně nestačil a po hodině a pár minutách prohrál 3-6 2-6 a připsal si pátou porážku z posledních šesti odehraných zápasů.

Veselý přitom začal lépe než jeho soupeř. Již v úvodním gamu měl na returnu náskok 40-0, ale brejku se dočkal až ve třetí hře. Brejk ovšem nepotvrdil a k dalším šancím se už nedostal. V prvním setu poté uhrál jediný game. Ve druhé sadě přišel znovu dvakrát o servis a britského tenistu na returnu nijak výrazně neohrozil.

Edmund v čínské metropoli obhájil loňský výsledek a ve druhém kole prověří formu čtvrtého nasazeného Marina Čiliče, s nímž se utká poprvé.

Hned v prvním kole se s letošním ročníkem šanghajského Masters rozloučil loňský finalista Roberto Bautista. Devátý nasazený překvapivě nestačil 4-6 3-6 na talentovaného Korejce Hyeon ChungaKorejce ve druhém kole čeká Richard Gasquet.

Juan Martín Del Potro měl problémy překvapivě hned v prvním kole. Argentinec v něm až po dvou hodinách udolal gruzínského kvalifikanta Nikoloze Basilašviliho 6-2 3-6 6-4, přičemž za stavu 4-4 v rozhodující sadě odvracel čtyři brejkboly. Jeho dalším soupeřem bude Andrej Rubljov, se kterým se střetne poprvé.

Jérémy Chardy v Šanghaji úspěšně prošel kvalifikací a dostal jeden z nejlepších možných losů. V prvním kole totiž vyzval až 233. hráče světa Di Wu. S domácí divokou kartou ale překvapivě prohrál 6-7(2) 2-6. Číňan si tak znovu po roce zahraje druhé kolo domácího Masters. V něm narazí na Steva Johnsona, nebo Nicka Kyrgiose.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 5,924.890 dolarů
pondělní výsledky (9. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Edmund (Brit.) - Veselý (ČR) 6-3 6-2
Hyeon Chung (Kor.) - Bautista (9-Šp.) 6-4 6-3
Del Potro (16-Arg.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 3-6 6-4
Gasquet (Fr.) - Haase (Niz.) 6-7(11) 7-5 6-2
F. López (Šp.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(1) 7-6(6)
Ramos (Šp.) - J. Sousa (Portug.) 3-6 6-3 7-5
Tiafoe (USA) - Paire (Fr.) 6-4 6-4
Tsitsipas (Řec.) - Chačanov (Rus.) 7-5 6-3
Rubljov (Rus.) - Džumhur (Bosna) 6-1 4-6 6-1
Di Wu (Čína) - Chardy (Fr.) 7-6(2) 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Veselý s Pavláskem by tu kariéru měli snad zabalit úplně, na to se fakt nedá koukat, to nemá budoucnost.
Reagovat
turista
Nezatracujme je. Wawrinka v jejich věku sice měl skvělé údery, ale konzistence a výsledky mu chyběly. Přišlo to později.
Reagovat
Davor1
Akurát že oni nemajú tie údery.
Reagovat
janek_da
ATP je pro J1rku příliš málo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není dost motivační.
Reagovat
Krisboy
Měl by zvážit přestup do WTA.
Reagovat
SubOptikT
Spíš to chce vlastní soutěž ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jelito
Reagovat
babolat.cz
Marnost nad marnost
Reagovat
VlS
neměl by ses pripravovat na netenisovzý povolání? Nevypadá to, že by ses měl tenisem zajistit na dosmrti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kupodivu i tyhle výsledky stačí, když vydržíš dost dlouho jako třeba Rosol. Jen nesmíš zbytečně rozhazovat. To ti ale pak nestačí ani odměny světové jedničky, viz Becker.
Reagovat
Ondra979
mno, Rosimu to asi stacit nebude, ten ma necely 4M brutto o to uz se Ochotska postara :). Ale Jurovi to stacit klidne muze, kdyz se takhle bude placat jeste 7-8 let a pri stale rostoucich odmenach proc ne
Reagovat
SubOptikT
Ale nějaké čísla s čoklem už nacvičená má. Je to univerzál ;)
Reagovat
a.magerova
Taky může učit tenis ženy bohatých zaneprázdněných podnikatelů, to je taky dobrý kšeft... :-)))
Reagovat
Davor1
Prečo by nie? Prize money každoročne rastú a už za takéto "zúčastnenie sa" turnaja mu v čistom ostane viac, ako zarobí bežný čech za celý rok. Takýchto turnajov obíde 9 do roka, plus 4 GS, občas urobí nejaké 2-3 kolo, čím sa mu PM znásobia a za pár rokov je z neho multimilionár (korunový), ktorý pri zdravom a normálnom prístupe nemusí do konca života pohnúť prstom. Len nesmie spadnúť na challengere a udržať ranking aspoň na MD týchto veľkých turnajov, k čomu mu stačí pár lepších výsledkov za celú sezónu, to by snáď pre neho nemal byť problém :)
Reagovat
VlS
No, nezapomínej na daně, trenéra, cestovní náklady ...... on to vůbec není život zadarmo.
Reagovat
Davor1
To mi je jasné, že dane a náklady zhltnú cca polovicu. Ale už aj mladý hráč ako Veselý, ktorý žiadnu dieru do sveta nespravil a v podstate na tom okruhu robí len komparz, zarobil takmer 3 mega dolárov v hrubom a to má pred sebou ešte dobrých 10 rokov kariéry, ak sa nič nestane. Ak pôjde len podobným tempom a ani sa nezlepší, ani nezhorší, tak po totálne šedej, priemernej kariére môže mať len na PM medzi 12-15 mega, čo v čistom môže znamenať nejakých 5-8 mega, to už sa fakt pri ako tak rozumnom životnom štandarde ani nedá minúť...
Reagovat
Frick
Ještě je třeba připočíst k výdělkum nějakou částku navíc za Davis Cup + sponzorský smlouvy.

No a tedy myslim si, že pro hráče, jako je Jiří neni od věci držet v deblu ranking pro MD na GS. I kdyby si to šel vždy jen pinknout, tak je to dalších 30 000 USD každý rok.

No Veselka letos udělal v deblech 73 879 USD. To mi málo nepřijde.
Reagovat
letityfanousek
za tu mizernou prohru v prvním kole dostane stejně $ jako kdyby vyhrál challenger v Tashkentu, takže lepší než drátem do oka.
Reagovat
Lunej..
Wau, teď pěkná výměna mezi Juanem a Nikolazem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist