Veselý si v Aucklandu vyšlápl na Querreyho a obhájil loňské čtvrtfinále

10. 1. 2018, 04:52
Aktuality 9
ATP AUCKLAND - Jiří Veselý se na svém oblíbeném turnaji ATP 250 v novozélandském Aucklandu rozehrává do velmi dobré formy. Vítěz ročníku 2015 si ve druhém kole vyšlápl na světovou třináctku Sama Querreyho, zvládl další maratonský souboj a vyrovnal loňský výsledek. V dalším kole svede souboj bývalých šampionů s Robertem Bautistou.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu na akci ATP v indickém Puné, kde vypadl hned v prvním kole s až 198. hráčem světa Ojedou Larou ze Španělska. Poté se přesunul do Aucklandu a na svém oblíbeném turnaji se mu zatím daří.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami v novozélandské metropoli zvládl dva maratonské souboje, když v prvním kole odvrátil čtyři mečboly Moldavana Albota a dnes po setech 6-4 6-7(10) 7-6(5) překvapivě vyřadil nasazenou trojku Sama Querreyho.

Český tenista v úvodním dějství výborně podával a díky brejku z páté hry šel do vedení 1-0 na sety. Zápas mohl ukončit mnohem dříve. V tie-breaku druhé sady totiž po odvrácení setbolů disponoval dvěma mečboly. Ty ovšem nevyužil a 13. hráč světa Querrey utkání po proměnění čtvrtého setbolu poslal do závěrečného setu.

Také v něm rozhodovala zkrácená hra, přestože Veselý měl v desátém gamu další mečbol. Díky jedinému minibrejku si nakonec došel po dvou a půl hodinách pro cenné vítězství, teprvé šesté kariérní nad hráčem Top 20.

Veselý tak vyrovnal loňský výsledek. O své první semifinále na okruhu ATP od loňského dubna si zahraje v bitvě bývalých šampionů s Robertem Bautistou. Španěl přehrál 2-6 6-2 6-1 loňského semifinalistu Steva Johnsona.

Veselý má se svým příštím soupeřem Bautistou nepříznivou bilanci 0-3Prohrál s ním i předloni v Aucklandu, kde Španěl ukončil jeho snahu o obhajobu titul již v prvním kole a nakonec sám turnaj vyhrál.

Del Potro nezaváhal, Isner a lonští finalisté vypadli
Jack Sock
končí hned po prvním zápase. Předloňský finalista a loňský šampion po laxním výkonu prohrál dvakrát 3-6 s Peterem Gojowczykem. Německého tenistu ve čtvrtfinále čeká Robin Haase, jenž porazil 7-6(4) 6-3 slovenského lucky losera Lukáše Lacka.

Končí také loňský finalista Joao Sousa. Portugalec ve druhém kole jasně nestačil dvakrát 2-6 na čtyřnásobného šampiona Davida Ferrera.

Španělský veterán se ve čtvrtfinále utká s Hyeon Chungem. Jednadvacetiletý Korejec ve druhém kole zdolal 7-6 5-7 6-2 šampiona z let 2010 a 2014 Američana Johna Isnera, kterému se tak nepovedl vstup do nové sezony.

Po devíti letech se na turnaj do Auckalndu Juan Martín Del Potro, který při svém posledním startu triumfoval, a v prvním zápase sezony nezaváhal. Devětadvacetiletý Argentinec porazil 6-2 6-4 o jedenáct let mladšího Kanaďana Denise Shapovalova a oplatil mu porážku z loňského Montrealu. Ve čtvrtfinále se střetne s Rusem Karenem Chačanovem.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 501.345 dolarů
středeční výsledky (10. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Querrey (3-USA) 6-4 6-7(10) 7-6(5)
Gojowczyk (Něm.) - Sock (1-USA) 6-3 6-3
Del Potro (2-Arg.) - Shapovalov (Kan.) 6-2 6-4
Hyeon Chung (Kor.) - Isner (4-USA) 7-6(3) 5-7 6-2
Bautista (5-Šp.) - Johnson (USA) 2-6 6-2 6-1
Ferrer (7-Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6-2 6-2
Chačanov (Rus.) - Cuevas (Urug.) 6-2 7-6(4)
Haase (Niz.) - Lacko (SR) 7-6(4) 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
vibbi
Nějaký stream na Petru? Youtube nic nemá...
Reagovat
Fandina
http://live.livewidget.net/streamvideo10/giorgi-vs-kvitova-wta-sydney-live-stream-4557810.html
Reagovat
bIbec
kluci dneska pěkně! Ještě Adam by mohl..
Reagovat
Fandina
Pěkný článek, ale myslím, že by tam spíš mohlo být s Roberto Bautistou, když se nejmenuje Robert, ale Roberto. :-))
Reagovat
Fandina
Veselkovi. Jsem ráda, že to dal. Vypadalo to, že to bude ve dvou setech, ale je to tam. RBA bude těžký, třikrát s ním prohrál, ale podle mě na to má. Tak Jirko pojď!!!
Reagovat
turista
Jirka Veselý by potřeboval vyhrát nějaký titul jaků sůl. Pak by se sebevědomí zvedlo a nervozity by ubylo. Tak držíme pěsti.
Reagovat
Fandina
Výjmečně s tebou souhlasím. U J1rky mám jeden velký dojem, že si nevěří. Napadá mě to při čtení každého jeho vyjádření, naposledy o tom, že zklamal očekávání. To je těžké, takhle k tomu přistupovat. Musí ho to strašně deptat. Ano, potřebuje výhry, třeba náhodné a pak věřím, že to očekávání může začít naplňovat.
Reagovat
FulnekUltras
zkoušel to už u krause? já bych ho uvolnil... ;)
Reagovat
Dobry-den
GS titul už je na dosah ruky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist