Veselý si v Melbourne připsal první letošní výhru, Macháčovi generálka nevyšla

2. 2. 2021, 05:03
Aktuality 6
ATP MELBOURNE 2 - Jiří Veselý si na generálce Melbourne 2 připsal první letošní vítězství, nejlepší Čech v žebříčku ATP potvrdil roli favorita proti hráči z konce druhé stovky Fredericovi Ferreirovi Silvovi. Tomáš Macháč se naopak s přípravným turnajem před grandslamovým Australian Open rozloučil hned v prvním kole po porážce s domácím Jamesem Duckworthem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu už v lednu v Antalyi, v Turecku skončil hned v prvním kole na raketě Emila Ruusuvuoriho. Mnohem lépe si vede přímo v dějišti Australian Open, kde dnes po vítězství dvakrát 6-4 nad Fredericem Ferreirou Silvou úspěšně vstoupil do generálky Melbourne 2.

Nejlepší český tenista v žebříčku ATP proti hráči z konce druhé stovky ani jednou nezaváhal na podání, odvrátil všechny tři brejkboly a sám naopak obě šance na brejk využil. Na postup potřeboval 78 minut.

Veselého ve druhém kole čeká premiérový souboj s nasazenou pětkou Casperem Ruudem. Ten měl v úvodním kole volný los.

Tomáš Macháč si na loňském French Open poprvé zahrál grandslam mezi dospělými a zanechal velký dojem. Tříkolové kvalifikační síto zvládl také v polovině ledna v Dauhá, kde se konala kvalifikace pro blížící se Australian Open. V katarské metropoli všechny tři soupeře suverénně přehrál a neztratil jediný set.

Své působení v Melbourne Parku však odstartoval porážkou. Dvacetiletý český talent v úvodním kole generálky nestačil 3-6 4-6 na domácího Jamese Duckwortha. Proti aktuálně 105. hráči světa si ve velmi rychlém zápase trvajícím jen 63 minut nevypracoval jediný brejkbol.

Macháč byl sice před utkáním favoritem, nicméně působil nerozehraně, za což možná může to, že po příletu z Dauhá do Melbourne musel kvůli pozitivnímu testu někoho ze spolucestujících do přísnější verze karantény bez možnosti tréninku.

Poprvé od přerušení loňské sezony pandemií koronaviru odehrál soutěžní zápas Nick Kyrgios. Na domácí půdě v Melbourne začal pětadvacetiletý Australan výhrou 3-6 6-4 7-6 nad Francouzem Alexandrem Müllerem.

• ATP 250 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 320.775 dolarů
úterní výsledky (2. 2. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Ferreira Silva (Portug.) 6-4 6-4
Duckworth (Austr.) - Macháč (ČR) 6-3 6-4
Kyrgios (13-Austr.) - Muller (Fr.) 3-6 6-4 7-6(4)
Giron (USA) - Mmoh (USA) 6-1 7-5
Kukuškin (Kaz.) - Lóndero (Arg.) 4-6 7-5 6-2
Sugita (Jap.) - Halys (Fr.) 3-6 7-6(3) 7-5
Popyrin (Austr.) - Gojo (Chorv.) 6-7(8) 7-6(2) 7-6(7)
Simon (Fr.) - E. Ymer (Švéd.) 6-4 6-4
Ruusuvuori (Fin.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Harris (Austr.) - Daniel (Jap.) 5-7 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Haitik
James skvěle servíroval, hrál celkově dobře.. Tom mi přišel úplně bez šťávy, nerozehraný.. Byl u hodně míčku pozdě a tím už se dostával do obrany.. Škoda.. Tak snad to na AO bude lepší! :-))
Reagovat
EllNino
Leváka Ferreiru Silvu porazil 2x 6:4, celkem to šlo, silný na servisu ... dobrý start do sezóny

Casper Ruud bude těžší oříšek ...
Reagovat
turista
Veselka dobře!Jen tak dál.
Reagovat
EllNino
Kdyz uz dostal Tomas takovouhle sanci zahrat si pripravny ATP turnaj a GS, nemohl se na to pripravit a byl 14 dni v karantene... myslim, ze za normalnich podminek by Jamese porazil, ale to se nikdy nedozvime ...

Nezbyva nez doufat, ze trochu potrenuje, pral bych mu za tu smulu trochu stesti na los a treba uhrane kolo.
Reagovat
Ela-fon-isi
Hraju jen za Sokolovnou, ale troufnu si napsat, že Duckworth výborně servíroval a i ve výměnách byl dobrý. Neznám ho, netuším jestli to byla výjimka nebo stabilní výkon. Mrzí mě, že Tomáš neuspěl, ale doufám, že se s ním na AO nepotká.smile
Reagovat
EllNino
James hraje doma vždy dobře ...asi jsem se nechal i unést těmi kurzy a super kvalifikací ... ale pokud se stráví 14 dní na pokoji, tak to na profi úrovni musí být znát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist