Veselý si v Prostějově zahraje o finále

4. 6. 2015, 14:37
Aktuality 2
Jiří Veselý postoupil na challengeru v Prostějově do semifinále. Obhájce titulu porazil za necelou hodinu a půl světa Srba Filipa Krajinoviče dvakrát 6-4 a s Bělorusem Ignatikem se utká o finále.
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Jiří Veselý, který se v Prostějově dostal v posledních dvou ročnících vždy až do finále, zůstal na domácím turnaji jediným českým hráčem v soutěži.

Na rozdíl od úvodních dvou zápasů, kdy se Veselý v roli favorita trápil s Maďarem Fuscovicsem a Francouzem Michonem, dnes proti 99. hráči světa Filipu Krajinovičovi podal podstatně lepší výkon. V každém setu se mu podařilo prolomit podání soupeře a utkání dotáhl bez větších problémů do vítězného konce.

"Hrál jsem dnes mnohem uvolněněji. Až na závěr, kdy jsem musel zápas podáním dotáhnout do vítězství. Ze zkušeností z předešlých zápasů jsem cítil na sebe velký tlak. Nejsem stále v optimální formě a jsem stále hodně nervózní," řekl po utkání druhý nasazený hráč.

Rozhodujícím okamžikem zápasu byla sedmá hra druhého setu, v níž Veselý prolomil Krajinovičovo podání. V závěrečném gamu mu pomohly dva body přímo ze servisu.

Veselý, který v Prostějově vyhrál už osm zápasů v řadě - a všechny bez ztráty setu -, si o finále zahraje s Vladzimirem Ignatikem. Běloruský tenista si v dnešním čtvrtfinále poradil s Brazilcem Andrém Ghemem, kterého porazil 7-6 a 6-4.

Výsledky - UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (2-ČR) - Krajinovič (Srb.) 6:4, 6:4
Ignatik (Běl.) - Ghem (Braz.) 7:6 (7:5), 6:4
Djere (Srb.) - Lajovič (6-Srb.) 4:6, 6:4, 6:2
Souza (7-Braz.) - Granollers (3-Šp.) 3:6, 6:4, 6:4
pva, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Horší sérii vypuštěných výkonů, než je letos k vidění v Prostějově, jsem neviděl. Co zápas, to jen větší a větší odpad a taškářství. Nakonec to zase vyhraje Veselý, protože to je prostě ve scénáři. Hnus non plus ultra.
Reagovat
r.Fever
Mi hovor, včera ten Kližan, z toho až boleli oči.. tak dobre obsadený turnaj, taká dobrá dotácia a taká maškaráda z toho nakoniec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist