Veselý: Snad už jsem poučený a krize se opakovat nebude

27. 4. 2015, 23:06
Aktuality 18
Antuková sezona znovu přinesla Jiřímu Veselému radost. Po krizi, která následovala po titulu v Aucklandu, se na klouzavém povrchu dostal do semifinále v Casablance a včera útočil na triumf v Bukurešti, ale ve finále podlehl dvakrát 6-7 Španělovi Guillermu Garcíovi-Lópezovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý

"Cítil jsem, že můžu vyhrát, a řekl bych, že jsem šanci měl. Bohužel to nevyšlo a mrzí to hodně," řekl Veselý ČTK v telefonickém rozhovoru. "Kdybych dostal dvakrát 1-6, byl bych víc špatný, ale z prohry ve finále nadšený nejsem." 

Spokojený ale mohl být z celého týdne. Podruhé v kariéře si zahrál na okruhu ATP finále. "Turnaj to byl vydařený, to jo," zaznělo v jeho hlase přece jen nadšení. Byl především rád, že se zvedl po sérii porážek. "Před třemi týdny, kdy jsem měl v hlavě šňůru proher a nedařilo se mi, tak bych tomu nevěřil. Kdyby se mě někdo zeptal, že ze tří turnajů budu mít semifinále a finále, klepal bych si na čelo," řekl.

Novou krev do žil mu vlila antuka. "Vždycky jsem na ní podával dobré výkony," přikývl Veselý. "Nechci nic zakřiknout a předpovídat výsledky, ale cítím se skvěle a je potřeba zůstat nohama na zemi a makat dál," řekl český tenista. 

Doufá, že se nebude opakovat situace po titulu v Aucklandu, po kterém prohrál sedmkrát po sobě. "Budu se snažit vzít z toho ponaučení, abych se zase nedostal do krize. Je pěkný, co bylo, člověka to dostává do herní pohody, ale je třeba se koukat dopředu. Doufám, že si formu přenesu na další turnaje," řekl Veselý. 

Díky finálové účasti si vylepšil maximum v žebříčku a posunul se na 35. místo světa. "Nesledoval jsem to, ale je to příjemné. Vracím se na lednové pozice, které po euforii narušila hluchá fáze. Začal jsem být nervózní, protože byl duben a náskok byl pryč, ale tohle určitě potěší. Jsem zpátky nahoře a určitě je to pozitivum. Budu se snažit výkonnost udržet a ještě se posunout," řekl. 

Navíc se poprvé v kariéře stal druhým nejlepším českým tenistou. "Je pěkný být dvojkou za Berďou (Tomášem Berdychem). Vždycky byl můj vzor a je to příjemné," řekl Veselý a doplnil: "Ale měl bych se dívat sám na sebe, a jestli jsem česká dvojka, jednička, čtyřka nebo pětka, to bych neměl řešit. Ale určitá satisfakce za výsledky to je." 

Z rumunské metropole se přesunul do Mnichova, kde ho čeká domácí dvojnásobný šampion Philipp Kohlschreiber. Před Roland Garros má v plánu ještě Madrid a Řím. "Snad si tam přivezu to nejlepší," doufal rodák z Příbrami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
turista
No na první kolo měl včera smůlu na soupeře. Kohlschreiber je zkušený a vynikající tenista. Porážku Jirkovi nelze vyčítat.
Reagovat
Vojtiik
Krizí ještě bude:))
Reagovat
Oin
Nemá Veselý na první kolo až moc těžkého soupeře?
Reagovat
smazaný uživatel
To teda má.. 26. na světě, na první kolo, to bude trochu tvrdý oříšek :-/ Ale vůbec-Jirka letos nemá zrovna štěstí na ty losy.. :-)
Reagovat
Oin
Rikl je známé tenisové jméno, ne?
Reagovat
darek.vrana
Otec byl 4. deblista světa.
Reagovat
Alois_Mlok
I ve dvouhře byl v top 50.
Reagovat
darek.vrana
A matka taky (Adriana Gerši)
Reagovat
Holahej
Parents

Patrick Rikl?s Father David Rikl used to be sponsored by Babolat, Lotto and Nike and had World Ranking Number 2 in Doubles. He played doubles with Jiri Novak and Leander Paes. His World Ranking in singles was number 41.

His Mother Alice Rikl/rozená Noháčová Alice/ reached World Ranking 200 in singles and 100 in doubles but then had to retire from proffesional tennis due to an injury. At present she is a tennis coach at Prague.
Reagovat
darek.vrana
Aha, tak je asi z 1. manželství?
Reagovat
George_Renel
Ale je tam napsáno mother a ne step mother.....
Reagovat
horska.kraslice
Gerši je step mother.
Reagovat
George_Renel
ok
Reagovat
Chrenda
A co Patrik Rikl? Že by nová česká naděje? Teprve 15 let a Pavláskovi zle zatápěl.
Reagovat
PH94
Pavlásek opět předvedl těžce podprůměrný výkon, ale Patrik hrál bezvadně a na jeho tenis je opravdu radost se dívat :) Do něho vkládám velké naděje :)
Reagovat
PH94
Stejně tak se sluší vyzdvihnout včerejší výkon Koláře :) Také on je určitě příslibem :)
Reagovat
Chrenda
No je fajn, že jsou nějaká světýlka na konci tunelu.
Reagovat
Chrenda
No je fajn, že jsou nějaká světýlka na konci tunelu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist