Veselý v Aucklandu počtvrté nestačil na Baghdatise

12. 1. 2017, 05:46
Aktuality 31
ATP AUCKLAND - Ani napočtvrté nedokázal Jiří Veselý najít recept na hru Marcose Baghdatise. Kyperskému tenistovi podlehl ve čtvrtfinále v Aucklandu jednoznačně 2-6 4-6 a může se přesunout do Melbourne, kde v pondělí startuje první grandslamový podnik sezony Australian Open. Baghdatise čeká zítra semifinále proti Joaovi Sousovi.
Jiří Veselý

Jiří Veselý začal v oblíbeném Aucklandu, kde před dvěma lety získal svůj premiérový a dosud jediný titul, suverénním vítězstvím nad antukovým specialistou Horaciem Zeballosem. Ve druhém kole se ale překvapivě trápil s lucky loserem Josem Stathamem. Proti neznámému domácímu tenistovi potřeboval tři sady.

Podobný průběh turnaje měl za sebou i jeho čtvrtfinálový soupeř Marcos Baghdatis. Osmý nasazený si nejprve poradil s Adrianem Mannarinem, vzápětí musel otáčet vyrovnanou bitvu s Dustinem Brownem.

Veselému chyběl od začátku utkání důraz na servisu i ve výměnách. Baghdatis českého tenistu ve všech aspektech hry jasně přehrával. Veselý přišel dvakrát o podání a i když jeho soupeř příliš netrefoval první servis (48%), rodák z Příbrami se k brejku ani trochu nepřiblížil.

Pokud Veselý ve výměnách jen trochu přitlačil, jeho agresivní úder většinou skončil nevynucenou chybou. Ani ve druhé sadě se nic nezměnilo. Baghdatis pokračoval ve skvělém výkonu a Veselý jen marně hledal cestu k úspěchu. Ve třetím gamu ztratil český tenista potřetí podání a manko brejku již nedohnal. V celém zápase si 54. hráč světa nevypracoval jediný brejkbol, na returnu uhrál jen devět fiftýnů.

Ani na čtvrtý pokus tak český tenista Kypřana neporazil. Naopak Baghdatis potvrdil, že se mu proti české dvojce dlouhodobě daří. O postup do svého celkově čtrnáctého finále zabojuje proti Joaovi Sousovi z Portugalska, s nímž se dosud neutkal.

Loňský finalista Jack Sock letos odehrál včetně Hopman Cupu šest zápasů ve dvouhře a pět z nich rozhodoval až třetí set, nicméně pouze jednou neuspěl. Dnes v Aucklandu čtyřiadvacetiletý Američan vyhrál 5-7 6-4 6-3 nad Francouzem Jeremym Chardym a postoupil do semifinále, v němž se utká s krajanem Stevem Johnsonem.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 508.360 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 1. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Baghdatis (8-Kypr) - Veselý (ČR) 6-2 6-4
Johnson (7-USA) - Isner (2-USA) 6-3 5-7 7-6(3)
Sock (4-USA) - Chardy (Fr.) 5-7 6-4 6-3
J. Sousa (Portug.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
VlS
až teď ze záznamu a Jirka teda docela bída.
Reagovat
Tornes
Tak Denis to tentokrát projel naprosto... Hrál podobným způsobem jako minule, ale tentokrát narazil na hráče top100, který jako takový i hrál. Od Darcise slušný výkon, Denis hlavně v prvním setu naprostá tragedie včetně podání. Ve druhém setu se zejména na tom podání zlepšil, a dotáhl ho i do TB, ale tam následně zkazil BH z jednoduché a dobře připravené pozice a tím se připravil o celý TB, jelikož následně už nebyl schopen ani vrátit Stevovo podání.

Výkon opět nic moc, a tentokrát šlo poznat, že i když mu to tam padalo, tak to Darcis dokázal docela bez problémů vracet. Podle mě jde poznat, že mu ještě stále chybí síla (aby ne, když mu ještě není ani 18) a tak nedokáže dobře hrajícího vrcholového hráče přestřílet. Z toho následně pramení velké množství chyb jak z FH, tak BH, kdy se snaží dát do svých úderů víc síly, aby hráče na druhé straně víc přitlačil a nutil k chybám, ale tu sílu navíc zatím nedokáže zvládnout.

Bude zajímavé sledovat, jak to s ním půjde dál ;)
Reagovat
Fandina
Jirka je hodný. Baghda tam měl rodinu, roztomilou dcerušku, tak mu to Ji1ka nemohl pokazit. Faktem ale je, že Baghda hrál výborně, Ji1ka se snažil, ale nestačilo to. Tak snad napopáté se to povede.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky nesmíme zapomínat na to, že je Baghda velká postava temné éry tenisu, v klasifikaci Star Wars něco jako Darth Maul, a s tím bylo věru těžké pořízení, takový Obi-wan Kenobi by mohl vyprávět. Nebo Qui?Gon Jinn, kdyby ještě žil alespoň jako astrální projekce.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. S Baghdou není lehké pořízení. Ji1ka má v tomhle znalosti.
Reagovat
EllNino
Evo ve 3. setu vymazal Dominica ... hraje fakt dobře tenhle týpek :D
Reagovat
EllNino
oprava Sydney
Reagovat
Herbert_Hoover
No nevím, zatím to moc dle kvaldy nevypadá, že by to s tou zvýšenou rychlostí kurtů bylo nějak dramatické. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
On někdo něco takového sliboval? Tomu se mi v dnešní době ani nechce věřit...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, včera tu byl článek o tom :) Ale byla to asi spíš taková hypotéza, že když se zrychlily kurty australské tour, tak tomu tak bude i v Melbourne..
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, nestíhám, zasekl jsem se na politické korektnosti... dnes už by tím stejně asi ničemu nepomohli, zrychlení mělo přijít v roce 2009 ;-)...
Reagovat
VlS
lepší pozdě, než nikdy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Článek o pozvání Šolima do Bílého domu jeho velkým kámošem? ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Šolim, já a tranzistory... skvělá kniha Zdeňka Škody. Díky, žes mi ji připomněl, byla to bible mého dětství!
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak nevím, nevím, jak to teď bude, když se Donald rozhodl Rusům šlápnout na krk. Možná bude na Hradě nežádoucí jako Shapiro...
Reagovat
Torn
Je opravdu zarážející, jak tu řada lidí má dvojí metr. :D Když Tomáš posere i blbou exhibici, tak hned komentáře, že jde do kytek atd. Ale když Jirka vyhraje s hráčem, co je aktuálně ve čtvrté stovce, tak jako by znova porazil Djokoviče. A prohrát s Baghdatisem 6-2 a 6-4, mi příjde na Jirku docela zklamání. A rozhodně bych tu nepsal, že neodkryl karty, jednoduše to projel. Doufám, že na AO předvede tedy něco lepšího.
Reagovat
EllNino
Oni si tu z Jirky všichni dělají prdel víš ;) To není myšleno vážně, je to těžká ironie
Reagovat
VlS
No, ironie, neironie - Marcose porazit moh.
Reagovat
EllNino
to nikdo neříká, já mluvil o těch kartách neodkrytých, prostě to jsou ironický narážky
Reagovat
SubOptikT
Ale současně i motivační a jsou i výrazem mé frustrace, že takový talent neuhraje se starým Bagdádem víc, než šest gemů.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, líp bych to sám nevyjádřil. Ale musíme věřit, on na to má a jednou se to snad zlomí. Z toho, co o něm vím, tak je to problém fakt hlavně v hlavě.

A jak říká Jabadu, musí se naučit prodat na kurtu ty fyzické parametry.
Reagovat
SubOptikT
Po W už jsem si myslel, že se našel, ale něco dělá špatně, těch zranění je moc. A klidně ty zranění můžou vyplývat z té špatné psychiky.
Reagovat
Stan_Borowitz
To taky, ale hlavně on Jirka nemá moc rád fyzickou přípravu, on by nikdy neběhal po parku s kládou na ramenou jako Dominic. I když na to nevypadá, tady má velké rezervy.
Reagovat
turista
Veselka zklamání. Baghdatis byl hratelný. No ale Carreňo Busta také selhal. No a Berďa by Dolgopolova měl smáznout i v exhibici. Kazí si tím zbytečně reputaci.
Reagovat
SubOptikT
Nevadí. Bagdád je starý lišák a je fajn, že J1rka neodkryl všechny trumfy před AO. Tak snad nevyfasuje do prvního kola Bagnise nebo Darcise ... to by byla smůla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Provinční turnaj, demotivační soupeř. Čekal jsem to. Na AO to bude jiná písnička. Ale jak píšeš, závisí na losu. Jak to nebude někdo z Big4, tak se budu o postup strachovat.
Reagovat
SubOptikT
Taky doufám, že chtěl jenom Bagdádovi udělat radost. Udělal mu ji už 3x, tak proč ne počtvrté, že ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, taky myslím, že u tohohle typu soupeřů mu stačí vědět, že je bez problému smázne, až se mu jednou bude chtít.
Reagovat
George_Renel
Jirkovo představení bylo chvílemi až tristní.
Reagovat
EllNino
poprvé v semifinále ATP, porazil Carrena Bustu ve třech setech ... je to docela zvláštní, na to, že už má i účast v 2. týdnu na GS a ještě si do dnešního rána nezahrála semi na ATP, a o je v top 5o :)

No je to fajn, jen tak dál

Jinak k Jiřímu, moc chyb, malý důraz, ale to je jeho dlouhodobý problém ten důraz, prostě se bojí
Reagovat
gigin
Akáčko to tam vyhrá celé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist