Veselý v Aucklandu přežil čtyři mečboly a vydřel první letošní výhru

9. 1. 2018, 05:16
Aktuality 9
ATP AUCKLAND - Jiří Veselý se na svém oblíbeném turnaji ATP 250 v novozélandském Aucklandu dočkal prvního letošního vítězství. Český tenista v duelu prvního kola s Radu Albotem z Moldávie odvrátil v tie-breaku rozhodující sady čtyři mečboly a po dvou a půl hodinách vydřel postup. Jeho dalším soupeřem bude nasazená trojka Sam Querrey.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil letošní sezonu na akci ATP v indickém Puné, kde vypadl hned v prvním kole s až 198. hráčem světa Ojedou Larou ze Španělska. Alespoň částečně si spravil chuť na svém oblíbeném turnaji ATP v Aucklandu, kde v roce 2015 slavil svůj dosud jediný triumf na okruhu ATP a loni uhrál čtvrtfinále. Český tenista v závěrečném tie-breaku odvrátil čtyři mečboly proti Radu Albotovi a Moldavana po dvou a půl hodinách udolal 3-6 6-1 7-6(7). Oslavil tak první letošní výhru.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami v úvodním dějství v pátém gamu nevyužil svůj první brejkbol a o tři hry později poprvé přišel o servis. Ten si mohl vzít okamžitě zpět, ovšem na returnu nedokázal zužitkovat vedení 40-0 ani následující výhodu. Albot poté proměnil hned první setbol.

Veselý nakonec potřeboval celkem jedenáct brejkbolových šancí, aby konečně svému soupeři sebral podání. A poté měl na kurtu jasnou převahu. Albotovi ve druhé sadě povolil jediný game.

Skvěle vstoupil i do rozhodujícího setu, když Moldavana brejknul čistou hrou. V osmé hře však sám ztratil servis a rozhodnout musel tie-break. Veselý odstartoval zkrácenou hru nadějně a vedl 3-1. Následně ale ztratil pět bodů v řadě. S nepříznivým skóre 3-6 a v pořadí čtvrtým mečbolem Albota si ovšem dokázal poradit a nakonec zvítězil 9-7.

Ve druhém kole bude mít Veselý mnohem těžšího soupeře. Bude jím Sam Querrey, který v novozélandské metropoli zahájí sezonu a plní roli nasazené trojky. S Američanem se utká poprvé.

Nejvýše nasazený obhájce titulu Jack Sock odstartuje soubojem s Němcem Peterem Gojowczykem, jenž dnes zdolal 6-3 4-6 6-3 Američana Tima Smyczeka.

Nasazenou čtyřku a šampiona z let 2010 a 2014 Johna Isnera ve druhém kole vyzve Hyeon Chung. Korejský mladík, který loni vyhrál premiérový ročník ATP Next Gen Finals v Miláně, na úvod zdolal 2-1 na sety amerického lucky loser Tennyse Sandgrena.

Druhým nasazeným je Juan Martín Del Potro, který svůj poslední start v Aucklandu v roce 2009 přetavil v triumf. Argetinský tenista do sezony vstoupí zápasem proti osmnáctiletému Kanaďanovi Denisi Shapovalovovi, kterému může oplatit loňskou porážku z Montrealu.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 501.345 dolarů
úterní výsledky (9. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Albot (Mol.) 3-6 6-1 7-6(7)
Cuevas (6-Urug.) - Daniel (Jap.) 6-3 6-2
Gojowczyk (Něm.) - Smyczek (USA) 6-3 4-6 6-3
Johnson (USA) - Caruana (USA) 7-5 7-6(4)
Lacko (SR) - Tsitsipas (Řec.) 6-3 6-7(5) 6-3
Haase (Niz.) - Ruud (Nor.) 0-6 7-6(6) 6-3
Hyeon Chung (Kor.) - Sandgren (USA) 6-3 5-7 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Jupíííííí J1rka má set s Kvérem a ve druhém si jdou po podání ... je to 3:3. Tak ještě tři game J1rko. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Český tenista dlouho nevyhrál grandslamový titul, já si myslím, že Jirka dneska ukázal, že je hotovým hráčem a v Melbourne na něj zaútočí. Největším sokem pro něj bude Tomáš Berdych, který v Doha vzal set Struffovi. Jirka ale hozenou rukavici sebral a dokonce vyhrál.
Reagovat
Lunej..
Proc mas jiny nick? Se nudis?:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
blixa
Nemůže sehnat medvídka mývala ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a má teďka na účtu víc, než míval...
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
SubOptikT
Výborně J1rka. Proti soupeři z nejtěžších to nevzdal a jde si pro titul! Atak TOP10 zahájen!
Reagovat
Lasicka
mě učila moje babička. A přesto sorry. Pardon.
Bohužel Jirka se zasekl někde v půli cesty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist