Veselý v Hamburku vyřadil Verdasca

26. 7. 2017, 13:18
Aktuality 13
ATP HAMBURK - Jiří Veselý odstartoval turnaj ATP 500 v Hamburku výhrou nad sedmým nasazeným Fernandem Verdascem. V zápase prvního kola rozloženém do dvou dnů zvládl dnešní dohrávku a favorizovaného Španěla porazil 7-6 6-7 6-3. O čtvrtfinále si zahraje s argentinským antukovým specialistou Horaciem Zeballosem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý i na své desáté letošní antukové akci první zápas zvládl a potvrdil, že se mu letos na oranžové drti daří. První úspěch přišel hned na úvod antukového jara v Marrákeši, kde si zahrál semifinále. Na grandslamovém French Open poté premiérově postoupil do třetího kola a následně již potřetí v kariéře ovládl domácí challenger v Prostějově.

Zklamáním byl pro Veselého letošní Wimbledon. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami vypadl v All England Clubu už ve druhém kole a neobhájil loňské osmifinále. Chuť si spravil na antuce v Umagu, kde mu minulý týden jen o kousek utekla další semifinálová účast.

Vítězně zahájil také podnik ATP 500 v Hamburku. Český tenista si v duelu prvního kola rozloženého do dvou hracích dnů vyšlápl na sedmého nasazeného Fernanda Verdasca.

V prvním setu nedokázal ani jeden z hráčů potvrdit brejk a o tom, kdo půjde do vedení 1-0 na sety, musel rozhodnout tie-break. Ve zkrácené hře měl celou dobu navrch Veselý a za stavu 8-7 proměnil třetí setbol.

Druhá sada opět nabídla čtyři ztracené servisy. Verdasco měl dvakrát šanci odskočit českému hráči o dva gamy, pokaždé však zaváhal. Rozhodující dějství si ale přece jen vynutil, když Veselému v tie-breaku nepovolil jediný fiftýn.

Česko-španělský souboj byl poté kvůli dešti přerušen a dohráván až dnes. I do třetice si Veselý na úvod setu prohrál podání. Čtyřmi hrami v řadě ovšem vývoj utkání otočil, náskok brejku si suverénně hájil, a v posledním gamu Verdasca dokonce ještě jednou brejknul, přestože Španěl vedl už 40-0.

O druhé čtvrtfinále v řadě si Veselý zahraje s Horaciem Zeballosem. S argentinským antukovým specialistou neztratil v předchozích dvou duelech jediný set.

S Verdascem se měl dnes Veselý na kurtu potkat ještě jednou. Se Španělem totiž tvořili deblový pár. Ze čtyřhry se ovšem nakonec odhlásili.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.629,375 eur
středeční výsledky (26. 7. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Verdasco (7-Šp.) 7-6(7) 6-7(0) 6-3
Ferrer (8-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 3-6 6-3
Bedene (Brit.) - Hernandez-Fernandez (Dom.) 6-1 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (6-Arg.) - Stebe (Něm.) 1-6 6-4 6-2
Mayer (Něm.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 4-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
López/Cuevas (2-Šp./Arg.) - Verdasco/Veselý (Šp./ČR) bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
letityfanousek
jen tak dál
Reagovat
janek_da
Pěkná fotka, důstojná budoucí legendy.
Reagovat
letityfanousek
Nemůžu si pomoct, ale kdyby měl v ruce místo rakety kalašnikova, vůbec bych se nedivil, s jeho vizáží. Vousy bez kníru mi připomínají ty blby na pískovišti v barbárii
Reagovat
Stan_Borowitz
Šak má trvalý pobyt v Dubaji tuším. Musí přece zapadnout mezi místní, chce ukázat, že my se na rozdíl od nich umíme integrovat.
Reagovat
gigin
dnes živě 14:15 na fejsbůčku rozsáhlejší vyjádření co a jak..
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/F7karW6Z-7c

Lehunterpro, 27 min, of topic video.
Reagovat
cerek
To byl podraz. Jirka se včera pěkně domluvil s rozhodčím aby to přerušil, protože věděl že to už prohraje a dnes to tím pádem bylo jasný. Verdasko už nebyl rozehranej tak prohrál.
Reagovat
EllNino
Jirka taky nebyl rozehranej, byli na tom oba stejně, navíc Verdasco šel hned do vedení 2:0, takže byl rozehranej až až ...
Reagovat
gigin
:DDD tady se přes ty prázdniny člověk dozví věcí...
Reagovat
fujtajblick
a teď spolu hupnou na čtyřhru..
Reagovat
SubOptikT
Když J1rka zapne, je Nando prostě v roli statisty. Další na holení Horacio. Jdeme si pro 500vku.
Reagovat
makro99
Ale pozor - Horacio je letos na sinusoidním kopci. A taky Jirka to s ním má 2:0 a tady vidím memento istrijský Lorenzi (3:0)!
Reagovat
SubOptikT
Lorenziho syndrom mě taky trochu straší. Ale kdy vyhrát Hamburk, když ne teď. V pavouku už zbyly jenom samé housky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist