Veselý v Memphisu vyřadil nasazeného Matosevice a zahraje si o první čtvrtfinále

10. 2. 2014, 23:11
Aktuality 3
ATP MEMPHIS - Jiří Veselý si v hale v Memphisu připsal jeden z dosud nejcennějších skalpů. Dvacetiletý český tenista porazil 55. hráče světa Marinka Matosevice z Austrálie a podruhé v kariéře postoupil do 2. kola turnaje ATP.
Jiří Veselý

Na prvním turnaji sezony v indické Čennaí si Jiří Veselý připsal premiérový vítězný zápas na okruhu ATP. Na Australian Open byl i blízko první výhře na grandslamovém turnaji, proti favorizovanému Jihoafričanu Andersonovi ale neudržel vedení 2-0 na sety.

Po návratu z Austrálie si zahrál semifinále na challengeru v Heilbronnu a byl u postupu českých tenistů do čtvrtfinále Davisova poháru, byť se na výhře nad Nizozemskem nepodílel.

Poté už se poprvé v kariéře vydal na halové turnaje do zámoří. Svou misi ve Spojených státech zahájil 81. tenista světa v Memphisu, kde na úvod vyzval nasazenou pětku a loňského semifinalistu Marinka Matosevice. Zkušeného osmadvacetiletého Australana, kterému se v úvodu sezony dařilo na domácích turnajích, se však nezalekl.

Dvacetiletý rodák z Příbrami na 55. hráče světového žebříčku okamžitě vlétl a v obou setech se ujal vedení 3-0. Ve druhé sadě sice neodvrátil jediný nabídnutý brejkbol, postup mu to ale nijak nezkomplikovalo. Veselý zvítězil za 72 minut snadno 6-3 6-2 a podruhé postoupil do 2. kola.

O své první čtvrtfinále se Veselý, jenž loni dostal cenu Hvězda zítřka pro nejmladšího hráče v elitní stovce žebříčku, utká buď s Francouzem Adrianem Mannarinem, nebo domácím Jackem Sockem.

Nasazenou jedničkou a zároveň obhájcem titulu je Japonec Kei Nišikori. Mezi trio největších papírových favoritů patří také Lleyton Hewitt a Španěl Feliciano López, na kterého Veselý může narazit v případném čtvrtfinále.

- ATP 250 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 647.675 dolarů)
pondělní výsledky (10. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Matosevic (5-Austr.) 6-3 6-2
Russell (USA) - Przysiezny (7-Pol.) 3-6 6-3 6-1
Smyczek (USA) - Kyrgios (Austr.) 6-7(5) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
bude to zajímavá konfrontace dvou mladejch hráčů - Sock je jen o půl roku starší a v žebříčku je těsně za Jirkou. Oba hráči se už potkali - loni v Prostějově Jirka sice vyhrál, ale bylo to velice těsný. Pamatuju se ještě, že Sock se tenkrát dost vztekal na rozhodčí ... :)
Reagovat
Fandina
mám z Jirky radost. Doufám, že v něm roste velký tenista. Držím palce. Jirko ... pojď pojď pojď
Reagovat
horska.kraslice
Dnes samé potěšující zprávy. Jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist