Veselý v Miami udolal veterána Haase. Zápas zpestřil leguán

22. 3. 2017, 21:20
Aktuality 46
ATP MIAMI - Jiří Veselý v Miami vybojoval postup do druhého kola. Český tenista si na Floridě poradil po třísetovém boji s německým veteránem Tommym Haasem, který si během utkání stihl udělat i selfie s neobvyklým divákem z říše zvířat. Na jeden z jeho posledních zápasů kariéry se totiž přišel podívat i leguán.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se v Miami snaží zlomit zatím hodně nepovedenou sezonu, když z posledních osmi zápasů vyhrál jen dva. Jeho prvním soupeřem v Key Biscayne byl osmatřicetiletý německý veterán Tommy Haas, který se v průběhu letošního roku loučí s kariérou.

Český tenista však proti soupeři, který se v lednu vrátil po 15 měsíců dlouhé pauze zaviněné operací ramena, ideálně nezačal. V prvním setu nevyužil žádný ze čtyř brejkbolů, a i když za stavu 4-5 zlikvidoval pět setbolů, v tie-breaku neudržel vedení 3-0 a po 77 minutách boje prohrál 5-7.

Veselý přitom o patnáct let staršího soka přestřílel na vítězné údery 23-11 a udělal jen o čtyři nevynucené chyby více, jenže v klíčových výměnách, hlavně v těch delších, byl neúspěšný.

Naopak druhý set byl hodně rychlý a Veselý ho získal za pouhých 25 minut. Český tenista vyhrál osm úvodních fiftýnů a přestože svůj první brejk v zápase nepotvrdil, ztratil po svém podání jen pět míčků a i díky dalším třinácti winnerům si vynutil třetí dějství. 

Veselý v něm v prvním a v pátém gamu nevyužil po dvou brejkbolech, nicméně na svém podání problémy neměl. Nezastavila ho ani netradiční pauza za stavu 3-3, kdy se několik minut nehrálo kvůli leguánovi.

Ten se v klidu usadil na výsledkové tabuli a zřejmě měl v plánu souboj sledovat. Za jeho přítomnosti se ale nepokračovalo a několik minut se čekalo, než se pořadatelům podaří zvířecího diváka dostat mimo kurt. Haas pauzy využil a s leguánem si udělal selfie.


Veselého přerušení utkání nerozhodilo, dál byl suverénní na servisu a díky brejku z jedenácté hry nakonec zvítězil 6-7 6-3 7-5.

Bývalý druhý hráč světa Haas tak prohrál i třetí letošní zápas, nicméně znovu po vyrovnaném boji.

"Je to frustrující prohrát takové zápasy. Rád bych to konečně zlomil, ale každý jde na kurt se stejným cílem a vítěz může být jen jeden. Bojuju co to jde, snažím se vyhrávat, ale vždy to těsně nevyjde," řekl Haas.

Veselý si připsal teprve šestou letošní výhru a počtvrté v sezoně postoupil do 2. kola. V něm se utká v duelu dvou leváků se Španělem Albertem Ramosem (h2h 0-1).

Ve středu do soutěže vstoupil také Adam Pavlásek, první letošní výhru ale znovu nevybojoval. Ve večerním zápase na centrálním kurtu podlehl 2-6 3-6 devatenáctiletému Američanovi Tayloru Fritzovi a prohrál tak i čtvrtý zápasy sezony, včetně Hopman Cupu dokonce sedmý.

Dvaadvacetiletý Pavlásek, kterého na začátku roku limitoval zánět v zápěstí, letos skončil v prvním kole také na Australian Open, v Dubaji a minulý týden na challengeru v kanadském Drummondville. Jeho další zastávkou by měl být Houston, kde má v plánu v týdnu od 10. dubna zahájit antukovou část sezony.

Fritz ve druhém kole vyzve nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera a pokud si s ním poradí, mohl by ve třetím kole narazit na Rafaela Nadala.

Třetí český zástupce ve dvouhře mužů Tomáš Berdych má jako nasazená desítka v prvním kole volný los a čeká na soupeře. Tím bude buď ruský mladík Andrej Rubljov, nebo zkušený Němec Florian Mayer.

Martin Kližan dnes prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. V Miami slovenský tenista nestačil v úvodním kole na Francouze Benoita Pairea, jemuž v nervózním duelu plném rozbitých raket podlehl 6-7 3-6.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.375.695 dolarů
středeční výsledky (22. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Haas (Něm.) 6-7(5) 6-3 7-5
Fritz (USA) - Pavlásek (ČR) 6-2 6-3
Paire (Fr.) - Kližan (SR) 7-6(4) 6-3
Mahut (Fr.) - Mmoh (USA) 6-3 6-2
Chardy (Fr.) - Bagnis (Arg.) 6-2 6-2
Nišioka (Jap.) - Thompson (Austr.) 1-6 6-4 6-3
Fognini (It.) - R. Harrison (USA) 6-4 7-5
Young (USA) - Brown (Něm.) 6-3 1-6 6-2
Escobedo (USA) - Evans (Brit.) 7-5 0-6 6-3
Struff (Něm.) - Bedene (Brit.) 7-5 4-0 skreč B.
Sela (Izr.) - Ch. Harrison (USA) 6-1 6-1
Delbonis - Mónaco (oba Arg.) 7-5 7-6(4)
Troicki (Srb.) - Monteiro (Braz.) 5-7 6-3 6-1
Pella (Arg.) - Smyczek (USA) 3-6 6-4 7-6(3)
Donaldson (USA) - Edmund (Brit.) 2-6 7-6(4) 6-2
Anderson (JAR) - Lajovič (Srb.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Krisboy
J111111rka si jde pro titul!
Reagovat
SubOptikT
Rámos je kolegáček od Granollerse, cítím, že J1rka rupne ve dvou setech.
Reagovat
Stan_Borowitz
S takovým přístupem to ale nikam nedopracujeme.
Reagovat
SubOptikT
To je pravda, omlouvám se za mou skeptickou předtuchu a malomyslnou náladu. J1rko - Go 4 It!
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak je to spravne, tak to ma byt...
¨
Jinak jsem si teď přehrál náhodně vybrané pasáže ze zápasu s Haasem a zdá se mi, že J1rka trochu přitvrdil na úderech, už tak nepinká, snaží se i zakončovat. Jestli se to potvrdí, tak by to byl vývoj správným směrem.
Reagovat
SubOptikT
Že by pochopil, že jenom pinkaním to na téhle úrovni nepůjde?
Reagovat
Stan_Borowitz
Doufejme...
Reagovat
SubOptikT
Já viděl jen první set a v rámci snahy o zachování duševního zdraví jsem šel radši spát. V prvé řadě si musí začít věřit, pak přijdou snad i ty rány, ke kterým určitě dispozice má.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že J11111ka je chytrý chlapec a už dávno ví, že pinkat nemůže, někdy se coby kandidát na skleněnku šetří, ale jinak doufám, že se do toho opře a bude ranařit. Byly doby, kdy mu to tak pěkně šlo.
Reagovat
spaniel
Neda se na nej divat.
Reagovat
Kozoroh
Má po odhlášce No1eho volné pole působnosti, takže by příznivé situace měl využít a zaútočit!
Reagovat
Stan_Borowitz
N0le není pro J1rku žádná překážka, zametl s ním kurt zatím pokaždé, když se na okruhu potkali.
Reagovat
Krisboy
Tak tak, říká se tomu dominantní H2H :) Ale titul z legendárního Key Biscayne by se v J1rkově sbírce opravdu vyjímal, ten ještě nemá.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je sice pravda, ale zjevně mu na tom turnaji něco vyloženě nesedí, když z něj ještě nemá titul.

Inu, uvidíme. Proti Haasovi ho motivovalo to, že hrál se světovou dvojkou, byť bývalou, ale s Rámosem se bude motivace hledat hodně těžko. Kdo ho vlastně zná?
Reagovat
SubOptikT
Já slyšel jenom o Viňolasovi. Rámos je pro mě velká neznámá.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bude asi nějaký Řek.
Reagovat
SubOptikT
Myslel jsem, že by mohl být Egypťan, ale pak mi došlo, že to byl Ramzes.
Reagovat
VlS
To je ten zafačovanej a volepenej jak půlka WTA?
Reagovat
Krisboy
Jo, to je von, toho znám! Tak to pro J1rku nebude soupeř, má velký problémy s pohybem.
Reagovat
VlS
No, mě připadal, že i nějak blbě viděl.
Reagovat
Fandina
A byl to vůbec tenista?
Reagovat
VlS
Tak teď si to rozsvítila :-)
Reagovat
SubOptikT
Jinak titul z Miami je jenom otázka času. Jeho chyby jsme dávno odhalili a tak si to tady už dávno přečetl, kde ho tlačí bota.
Reagovat
SubOptikT
Jinak mám takový pocit, že bychom měli poradit i Adamovi Pavlásků. J1rka už letos vyhrál zápas, Adam zatím jen těžko hledá motivaci ...
Reagovat
janek_da
x-krát jsem říkal "přijď, poradím". Ne, voni maj svoji hlavu jenom Wawra v 14. a Marin v 15. přišli, něco jsme dali do kupy a snad se zadařilo.
Reagovat
VlS
A Wawrovi, tomu si radil s tenisem, nebo s babama? Jen abych věděl, jakou kvalitu nabízíš.
Reagovat
Fandina
Áda škoda, viděla jsem jen koncovku, ve druhém prohrával 0:5, pak uhrál tři game, ale otočit se mu už nepovedlo. Ty tři game se mi zdál dost dobrý, ale v tom posledním nechal diktovat Fritze a ten dopodával.
Reagovat
historik
To je řádná tragédie:-(
Reagovat
EllNino
nojo, musí se chytit po tom zranění, ani nevím, jestli už má tu ruku dobrou, mluvil i o operaci
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Haas, Marat Safin, Patrick Rafter a Oasis. To byly doby
https://www.youtube.com/watch?v=zixWZBWSt_w
Bagdatis to zažil
Reagovat
Fandina
gratulka, nakonec to dal a i se mi na kluky pěkně koukalo. Tommy hrál pestře a je dobře, že Jirka nakonec vyhrál. Ty dva poslední game byly jeho. Tak držím palce, ale chtělo by to trochu odvážněji. Pojď!!!
Reagovat
Kytka
Gratulace, zvládl to. Tak aspoň máme ve druhém kole zatím 2 hráče. Pavláskovi moc na dnešek nevěřím. Ale stát se může leccos.
Reagovat
EllNino
no Adam má zatim letos hrozivou bilanci 0:6 ... bohužel není zdravotně 100% od začátku roku, na druhou stranu prohrál s Kyrgiosem, Sockem, Lopezem, Pouillem ... s Witthingtonem to moc nepočítám, kdyby to nebyl GS, tak by ani nenastoupil a v tý Kanadě jsem to neviděl ...

Nevím jestli se zrovna na Taylorovi chytne, ale pochybuji, už je 102. na žebříčku a máme ve stovce už jen 2 kluky, z toho radka na chvostu na 98. a navíc stále nehrajícího ... Jirka mi dneska udělal radost, že vyhrál, ono to sice vypadá, že se zase trápil, ale Tommy nehrál zle a navíc to vědomí, že máte proti sobě takového zkušeného hráče, dost svazuje ruce, já bych to bral jako cennou výhru v kontextu toho, jakou měl Tommy motivaci a jak se hecoval a jak ho hnalo publikum, Jirka se z toho nepodělal a vyhrál, konečně zase trochu pozitiv
Reagovat
Davor1
Ja som to v Kanade videl a bola to od Pavláska úbohosť najhrubšieho zrna. Je totálne mimo. Zrejme sa začne chytať až na antukových challengeroch.
Reagovat
EllNino
jak říkám, nevím, jak je na tom ta ruka, protože loni hrál dobře ...
Reagovat
Kytka
Gratulace, zvládl to. Tak aspoň máme ve druhém kole zatím 2 hráče. Pavláskovi moc na dnešek nevěřím. Ale stát se může leccos.
Reagovat
EllNino
Ke konci hrál docela dobře, konečně se na to dalo koukat, a celkově fajn zápas, Tommy mi bude chybět, až skončí :) ...

Dalš kolo s Ramosem je rozhodně hratelné, už by to chtělo nějakej výsledek konečně pořád přešlapuje kolem toho 50. místa a obhajoby se blíží, v Race je v první stovce jenom Tomáš...
Reagovat
George_Renel
Ani se tomu nechce věřit. Al opět se to rodilo těžce, dost jsem nechápal, proč mu to Jirka pořád dával do BH???
Tak opět můžeme doufat, že to Jiříka nakopne k nějakému výsledku. ale tváří se jak boží umučení pořád.
Reagovat
horska.kraslice
No prosím, nakonec to šlo. Gratulace i Jirkovi.
Reagovat
Fandina
To je krásné zvířatko na kurtu, nádhera :-)))))))
Reagovat
horska.kraslice
Tak i tohle zažije tenista na Floridě :-)
Reagovat
Fandina
Tommy je moje láska, nejpěknější chlap na okruhu, radost se dívat, ale doufám Jiřino, že třetí set dáš, Tommy umí, ale Veselko, koukej hrát a vyhrávat, máš na to, Tommy už s kariérou končí. Pojď!!!
Reagovat
insanezy_
Vemeno, vsak Tommy se ani nehne a rupne s nim set
Reagovat
George_Renel
Ten Jirka je hroznej vrták.
Reagovat
EllNino
.........
Reagovat
d@ve
Stručně, ale výstižně popsáno.. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist