Veselý v Prostějově postoupil potřetí do finále

5. 6. 2015, 14:52
Aktuality 1
Jiří Veselý si na prostějovském challengeru zahraje potřetí za sebou o titul. Loňský vítěz turnaje dnes porazil čtyřiadvacetiletého Bělorusa Ignatika po setech 6-7 6-2 a 6-2 a postoupil do finále. V něm se utká se Srbem Djerem.
Jiří Veselý (© czech-open.cz)

Stejně jako v předcházejících vystoupeních v Prostějově zápolil Jiří Veselý v úvodu zápasu s nervozitou. Dlouho mu trvalo, než si dokázal poradit se hrou až 253. hráče žebříčku ATP Vladzimira Ignatika, který do hlavního turnaje postoupil z kvalifikace.

V úvodním setu neprorazil český tenista ani jednou podání soupeře a jeho herní trápení vyvrcholilo v tie-breaku, v němž uhrál jediný míč.

Po tomto výpadku však jediný zbývající český zástupce v turnaji zpřesnil údery a dostal soupeře pod tlak. Na Ignatikově výkonu se postupně projevovala únava z náročného zápasového programu. Veselý převzal iniciativu a Bělorusovi už ve zbytku zápasu povolil uhrát jen čtyři hry.

O titul si druhý nasazený tenista zahraje nečekaně se Srbem Laslem Djerem. Aktuálně až 247. hráč světa už v Prostějově dokázal vyřadit největšího favorita Martina Kližana a šestého nasazeného Dušana Lajoviče a jeho jízdu nezastavil ani Joao Souza. Brazilec sice vyhrál úvodní set v tie-breaku, ve druhé sadě mu to ale čerstvě dvacetiletý Djere oplatil a vyrovnaný rozhodující sadu pak srbský tenista vyhrál 7-5.

Výsledky - UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Veselý (2-ČR) - Ignatik (Běl.) 6:7 (1:7), 6:2. 6:2
Djere (Srb.) - Souza (7-Braz.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Mám radost a samozřejmě moc držím palce. Veselko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist