Veselý v Tokiu potvrdil roli favorita a je ve 2. kole

5. 10. 2015, 13:11
Aktuality 32
ATP TOKIO - Jiří Veselý úspěšně vstoupil do turnaje ATP 500 v Tokiu. Český mladík si poradil s domácím Uchiyamou a zahraje si o druhé čtvrtfinále během dvou týdnů. Až ve třech setech vybojoval postup do 2. kola domácí obhájce titulu Kei Nišikori, kterého potrápil osmnáctiletý Chorvat Borna Čorič.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zaznamenal vítězný start už na pátém turnaji v řadě, z toho na čtvrté akci ATP. Poté, co v pátek čínském Shenzhenu prohrál čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, porazil dnes v Tokiu domácího outsidera Yasutaku Uchiyamu.

Dvaadvacetiletý Čech vyhrál nad o rok starším Japoncem, kterému patří až 229. místo ve světovém žebříčku, dvakrát 6-4. První set rozhodl brejkem hned v prvním gamu, sám odvrátil všech pět brejkbolů. V druhé sadě Veselý prohrával už 1-4, ale v dalších pěti hrách ztratil už jen šest míčků a hrozbu třetího dějství odvrátil. 

O postup do čtvrtfinále si 40. hráč světa Veselý zahraje s turnajovou trojkou Gillesem Simonem z Francie, nebo s Rusem Michajlem Južným.

Druhý český zástupce Radek Štěpánek do turnaje vstoupí v úterý, kdy vyzve nejvýše nasazeného Švýcara Stana Wawrinku.

Hrozbu vyřazení dnes musel ve třech setech zažehnávat obhájce titulu Kei Nišikori. Domácí favorit, který je nasazen jako číslo dvě, prohrál s osmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem první set hladce 2-6, z dalších devíti her ale soupeři povolil jen jednu a duel otočil. Nejmladšího hráče z elitní padesátky žebříčku, jemuž patří 38. místo, Japonec porazil v dalších dvou sadách 6-1 6-2.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.263.045 dolarů
pondělní výsledky (05. 10. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Učijama (Jap.) 6-4 6-4
Nišikori (2-Jap.) - Čorič (Chorv.) 2-6 6-1 6-2
Ito - Nišioka (oba Jap.) 3-6 6-0 7-5
Querrey (USA) - Dolgopolov (Ukr.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
turista
Dobrý. Jirka Veselka potřebuje co nejvíc takových vítězných zápasů a jeho prokletí prvních kol tak zmizí a další tituly časem přibudou. Držím palce.
Reagovat
EllNino
Štěpec opět ztráta servisu za stavu 5:6 dvojchybou na setbol ....jako s Ferrerem
Reagovat
kada.tom
a v Tokyu dvě skreče zároveň ... Bernie skrečnul Stevenovi a Sam Groth Jeremymu ...
Reagovat
safi1313
Tak dnes jsem se mohl na vlastní oči podívat jaká je pravda o Lukášově povaze-když nekteří tu stále tvrdí a píší jaký je to namachrovanec atd... Jsem na stáži v Pekingu a dnes jsme s klukama navšívili Lukášův zápas a připravili jsme mu vskutku Davis Cupovou atmosféru-vlajky, skandování, fandění atd. (upozorňuji předem že jsme v sobě neměli žádný alkohol, do výměn jsme nemluvili, vše fér play k oběma hráčům...)...Číňani si neustále fotili a natáčeli nás "exoty" co neustále skandují Lukášovo jméno a zisk jeho bodu je oslavován jako v Davisově poháru, hodně se s námi a s českou vlajkou i fotilo... Lukáš to nakonec ubojoval... Samozřejmě plni nadšení jsme seběhli dolů co najblíže kurtu a čekali jsme - když už ne třeba fotku společně s Lukášem-tak alespoň něco jako "ahoj kluci" nebo "díky mějte atd...(kurt byl malinký, 4 řady sedadel, takže jakýkoliv kontakt s námi nebyl sebemenší problém... Takže to dopadlo tak, že ten přiblblej namachrovanej frajer ani nezvedl ruku směrem k nám, na druhé straně podepsal pár míčků a s nosánkem v nebesích odrkráčel zadním vchodem... Hezké že?:-)...takže jsme se jen tak po sobě usmáli, shodli jsme se že urážky smeřující k Lukášovu chování jsou ještě možná dost mírné a doufáme ve středeční zápas Berďy, na kterého samozřejmě zajdeme taky...
Reagovat
Pedronegro
Taky jsem byl na pochybách ohledně jeho udajné příšené povahy, ale po přečtení tvého komentu mě napadlo slovo "vemeno". Teď ale nevím, to, že jsi koment dal na více míst, totiž poněkud snižuje jeho věrohodnost.
Reagovat
Lunej..
Já zažila Lukáše v Prostějově, když hrál, choval se normálně i po zápase, i když já se k němu nehnala, ani k Tomášovi, ani k Petře, to nechám jiným. :)
Reagovat
safi1313
proc by to snizilo verohodnost? :-) jen sem se chtěl podělit o ten zážitek s ostatními a jelikož pod jeh článkem do té doby byl jeden komentář :D tak jsem ho ještě dal sem a pod Berdycha kde to alespon nekdo přečte...:-)
Reagovat
safi1313
proc by to snizilo verohodnost? :-) jen sem se chtěl podělit o ten zážitek s ostatními a jelikož pod jeh článkem do té doby byl jeden komentář :D tak jsem ho ještě dal sem a pod Berdycha kde to alespon nekdo přečte...:-)
Reagovat
Lunej..
Ty dvojité příspěvky jsou nějaký mor koukám.
Reagovat
bIbec
iqe a jeho holka Kytka sou taky v Číně. Všichni používají iqeho naťas asi.
Reagovat
bIbec
*noťas
Reagovat
Pedronegro
asi jsem měl dodat "v mých očích", protože když to napíšeš jednou, tak si ulevíš z nas.ání, víckrát mi připadá už jako nějaká posedlost, která nebývá úplně objektivní ...
Reagovat
Lunej..
Třeba byl nas.anej, že to viděl na vlastní oči :D
Reagovat
Pedronegro
tak určitě, takový nevděk zblízka a v reálu asi naštve každého fanouška:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já sr mu vůbec nedivím, mě to taky rozladilo a to bylo v blbé Bratislave. Co teprv, když ču.ákujou v Pekingu (nic ve zlém, sám bych dělal to samé být v Pekingu) a on nemůže jít pozdravit ani svoje krajany... Zvláštní týpek.
Reagovat
Kozoroh
Neuvěřitelně skvělý tenis předváděl Borna 1. setu proti Samurajovi. Jako kdyby hrál na kurtu No1e z roku 2006. V Borníkovi dříme šampion!!
Reagovat
Davor1
A čo v zvyšných dvoch, že uhral len 3 hry? Videl som len highlighty v a tých sa len bránil, Kei ho preháňal zo strany na stranu a držal v hlbokej defenzíve, zdalo sa mi, že keď v druhom sete zapol na svoje maximum, tak Čorič zrazu nevedel ako sa volá...
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvětlení rozdílné hry v 1. setu a ve zbytku zápasu je podle mě jasné:

"When I'm at my best I am more like Djokovic game wise, when I'm not, I'm more like Murray."
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
Davor1
Samozrejme, zabudol som, už je mi to jasné :DDD
Reagovat
Kozoroh
Je to mladý hráč, proti hráči jako Nišikorimu nedokáže udržet svůj TOP tenis, ale čas hraje v jeho prospěch, údery zesílí, psychicky zesílí, nasbírá zkušenosti z kvanta zápasů. V 1. setu Nišikori nevěděl, kde mu hlava stojí. Přehráván od tak mladého hráče nebyl Nišikori dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne...Písať len o dvoch posledných setoch, v ktorých hral Nishi údajne svoj TOP je tendenčné a neobjektívne..Už len fakt, že Borna dokázal zobrať v čerstvých 19. Rokoch Nishimu set, navyše takým suverénnym sposobom je chvályhodné..Vyrastie z neho super hráč a ja som rád, že už v tejto fáze kariéry má tak veľa neprajníkov, o zaujímavé diskusie bude postarané a moji diskusní oponenti za 5 rokov sa už teraz kryštalizujú..:)
Reagovat
Davor1
Počkaj, hovoríme tu o hráčovi, ktorý už dokázal poraziť Nadala aj Murrayho (hoci obaja hrali tak na 10% svojich možností), to, že zobral set Nishimu, nie je žiadny zázrak. Včera som tu písal, že Kei má skoro vždy ťažké a pomalé začiatky turnajov, predovšetkým po dlhšej pauze a teraz sa to potvrdilo, kým sa dostane do tempa, tak je schopný prehrať set s hocikým. Keď však už v druhom začal hrať lepšie, tak Čorič si neškrtol. Samozrejme, nechcem tým znižovať Čoričov výkon, zápas som videl len z highlightov, ale Kozoroh ho dlhodobo preceňuje, pretože mu pripomína jeho modlu Djokoviča, aj sa ku nemu sám prirovnáva. Sám o sebe hovorí, že je najlepším hráčom svojej generácie, čo však nie je pravda, minimálne Chung, Zverev a Kokki sú rovnako dobrí , ak nie lepší a pre mňa aj herne zaujímavejší... Čorič bude o pár rokov špička, to je jasné, ale momentálne je to len talent ako mnohí iní, jeho výhodou je, že sa veľmi rýchlo etabloval na ATP okruhu a vie sa predať, to mu ale žiadnu istotu svetovej jednotky či GS šampióna nedáva...

Ja si už rok "vychovávam" a tlačím Chunga a robí mi veľkú radosť, je to môj kôň z tých mladých a vidím tam veľkú nádej na slušnú rivalitu práve s Čoričom či Zverevom, už teraz sa na to teším :-))
Reagovat
gigin
Dobře, já mám Kokkina a Doma.
Reagovat
Davor1
Doma máme spoločného, sledujem ho a fandím mu už od Viedne 2013, bol som sa na neho aj dvakrát pozrieť v Bratislave... Minulý rok som už ale nad ním skoro zlámal palicu, našťastie to nejak prešlo a túto sezónu to už rozbalil vo veľkom štýle, snáď bude v tom trende pokračovať :-))

Kokkiho ti prajem, herne sa mi páči, len by to chcelo menej banged a viac tréningu :-))
Reagovat
gigin
:-))
Absolutní souhlas...
Reagovat
George_Renel
Jirka i Lukáš podle mě momentálně těží z úspěchu v DC v Indii. Dobře je to nakoplo.
Reagovat
Fandina
dobře. A další kolo je dost kruté, Simon by byl hodně těžký Južný to samé, i když letos ho porazil. Samozřejmě držím palce Jirko pojď!
Reagovat
tommr
Youzhny by rozhodně nebyl to samý jako Simon ...
Reagovat
Fandina
To je fakt. Po slabším roku dvou hraje teď moc dobře.
Reagovat
tommr
Youzhny hraje špatně celej rok. Letos se mu poved jen jeden turnaj (Montreal) ...
Reagovat
Fandina
Já myslela Simona, že teď hraje dobře, vloni a kus předloni to bylo slabší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist