Veselý v Umagu neudržel vedení proti Mayerovi a už posedmé s ním prohrál

17. 7. 2019, 20:54
Aktuality 22
ATP UMAG - Jiří Veselý ve druhém kole antukového turnaje v chorvatském Umagu svého neoblíbeného soupeře nezlomil. Proti Argentinci Leonardu Mayerovi sice začal dobře a dlouho byl suverénní na servisu, ale vedení neudržel a z osmého vzájemného střetnutí odešel už posedmé jako poražený.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý se poprvé od Wimbledonu, na kterém včetně kvalifikace vyhrál pět zápasů a našel dlouho ztracené sebevědomí, představil už sedmý rok po sobě na antuce v chorvatském Umagu. Výrazného výsledku, který by ho nasměroval zpět do Top 100, ale nedosáhl. Stejně jako loni skončil ve druhém kole. 

Čerstvě šestadvacetiletý rodák z Příbrami v pondělí udolal po tříhodinovém maratónu po dlouhé zdravotní pauze se vracejcího Němce Cedrica-Marcela Stebeho a dnes měl dobře rozehrané utkání proti Leonardu Mayerovi, vedení proti neoblíbenému soupeři z Argentiny ale neudržel. 

Český tenista byl dlouho suverénní na podání, v prvních osmi gamech po něm ztratil dohromady jen čtrnáct míčků. Jenže za stavu 6-3 a 4-4 soupeři nabídl první brejkbol, neodvrátil ho a tím se připravil o druhý set. A když o servis přišel i hned na startu třetího dějství a v něm nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů, po téměř dvou a čtvrt hodinách prohrál 6-3 4-6 4-6.

Veselý s Mayerem odehrál osmý duel a už posedmé a pošesté v řadě s o šest let starším Jihoameričanem prohrál. Před dvěma měsíci na Roland Garros dokonce neuhrál ani set a utrpěl kanára.

Fabio Fognini pojedenácté v kariéře a poprvé po více než třech letech odstoupil z rozehraného utkání. V Umagu nejvýše nasazený Ital a šampion z roku 2016 vzdal kvůli bolestem nohou za stavu 1-6 a 1-2 krajanu Stefanu Travagliovi. S tím přitom prohrál i předchozí vzájemný duel na US Open 2017.

"Od neděle mám bolesti v obou šlachách. Podstoupil jsem léčbu, ale tělo na kurtu nezareagovalo podle mých představ," řekl Fognini. "Moc mě mrzí, že jako nasazená jednička opuštím turnaj tímto způsobem. Ale nedávalo smysl riskovat a pokračovat ve hře," dodal italský šampion z Monte Carla, který je v hodnocení letošní sezony na devátím místě a bojuje tak o premiérový start na Turnaji mistrů.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 586.140 eur
středeční výsledky (17. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mayer (8-Arg.) - Veselý (ČR) 3-6 6-4 6-4
Travaglia (It.) - Fognini (1-It.) 6-1 2-1 / skreč F.
Djere (3-Srb.) - Lorenzi (It.) 6-3 3-6 6-4
Balázs (Maď.) - Krajinovič (6-Srb.) 6-3 6-7(1) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Na kurtu měl víc fanoušků, povzbuzovali jsme do posledního game, ale Mayer byl lepší.
Reagovat
FulnekUltras
tak to necháme kolem dvojky, ale ne moc silné... ;-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Třebas tam letos neměl svého psího kámaráda.

https://www.youtube.com/watch?v=Kwy3VRrJwA4
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=_7n45vBx3O0

Nejen J1rka, ale i Izzy dost v lese... hlavně na saku.
Škoda, že se ty jeho parádičky, voleje v saku, nebo mimo kurt do highlights nevešly...:) Ebden bude asi těžká překážka.

možná měl Jiří zkusit NP místo antuky. V Newportu by se chytl...
...na antuce může chytnou tak max. depresi, nebo deku.
Reagovat
makro99
Newport absolutně nechápu, pro Jirku body na travnatým podnose...
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi se mu nechce tak dlouho pobývat ve státech.
bych tipl.
Reagovat
makro99
jo, to sem si taky myslel, dcera, cestování atd. ale jestli tu tenisovou kariéru myslí vážně, tak minimálně poslední dvě sezóny ho bodově i mentálně nad vodou drží hlavně ta tráva...
ještě mě napadá, že ale třeba v Indii na trávě myslím nikdy nic neuhrál (aklimatizace, jeden turnaj, jiní hráči)..
Reagovat
EllNino
v Indii na trávě?
Reagovat
makro99
V Indii se vždycky hrávalo na trávě...:)
Reagovat
EllNino
A kdy?? :) V kalendáři nic není
Reagovat
makro99
v lednu :)
https://www.thehindu.com/sport/tennis/india-vs-italy-davis-cup-match-hosts-bank-on-prajnesh-csc-grass-courts/article26138300.ece
Reagovat
makro99
Indové byli vždycky, po vzoru Britů, travnatá velmoc, bratři Armitrajové, Krishnan atd., všechny domácí zápasy DC hrávali na trávě a bylo to něco jako fotbalový zápasy v Bolívii - poráželi tam špičkové týmy jako Australany, Němce, Argentince; Leander Paes získal svůj jedinej singlovej titul v Newportu, loni tady hrál neznámej Ramanathan finále, takže ta tradice je pořád živá... jo, bohužel travnatá sezóna, je tak osekaná, že ATP turnaje už se na indickou trávu nevejdou - moje chyba; dnes už jen nějaký ITFka.. takže možná ten Jirka na indickou trávu přece jen brzo zavítá :)
Reagovat
EllNino
Škoda no... travicky by mohlo být víc
Reagovat
FulnekUltras
Haidarabád, Púna, Madrás, pro předčasné ejakulanty Bombaj, a nakonec 5. GS v New Delhi - to by byla ideální listopadová šňůra pro mileniální měkkýše ;-)
Reagovat
makro99
hmm, teď na to koukám a je ta tráva fakt brutálně osekaná :(
kromě těch 3 známejch challengerů v GB se už dnes hraje jen pár futures zkraje roku v Austrálii... ale našel sem aspoň něco pro Karolínu M. :)
https://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100043773
Reagovat
Vlk-v-trave
Je načase, aby konečně vznikl Czech Grass Series...jako taková undergroundová alternatíva k tomu USA.
Berdych by podpořil turnaj někde kolem Valašských Klobouků, hrané v pěkném horském prostředí.
Štěpec by mohl podpořit turnaj v beskydském regionu. Také je tam pěkně.
Lucy pochopitelně na Jižní Moravě, nejlépe kolem Pálavy mezi vinnicemi, a aby bylo blízko do vinných skípků...
Rusové by konečně mohli udělat v tom Česku něco užitečného a zorganizovat turnaj v Karlových Varech...Siniaková určitě podpoří.

Pochopitelně na úrovni ITF. Takový Grass Swing... Jasně musel by být 100procentní jílek...aby tam dostat antukáře... by to brali všemi deseti, než se hnát na betóny.

J1rka by mohl letět do NY přímo z téhle akce, hlavně pro prajz many...
Určitě by se mu pak nestávalo, žeby musel na GS do kvaldy.
Reagovat
panzer.dragon
Jirka z něj má psychickej blok :)
Reagovat
turista
Asi ano. Ale horko, které v Chorvatském Umagu v tuhle dobu je kožná vic svědčilo Argentinci Mayerovi. V Bastadu v zádumčivém Švédsku jistě takové horko není.
Reagovat
turista
oprava: možná
Reagovat
makro99
dneska 25, ale ted zaclo lejt...
Reagovat
Fransoas
Nadějně rozehraný zápas s neoblíbeným Argentincem se nakonec Jirkovi nepodařilo dotáhnout do vítězného konce.Bude muset čekat na další turnaj,kde by se mohl více prosadit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist