Veselý ve výhru neproměnil ani pátý start na turnaji ATP

14. 10. 2013, 20:27
Aktuality 11
ATP MOSKVA - Jiří Veselý i na svém pátém turnaji ATP skončil v úvodním kole. První výhry se dvacetiletý český tenista nedočkal ani v Moskvě, kde dnes podlehl ve třech setech o téměř deset let staršímu Francouzi Edouardu Rogeru-Vasselinovi.
Jiří Veselý (© opendorleans.com)

Jiří Veselý letos vyhrál tři turnaje Futures a další tři tituly získal z challengerů. Ve světovém žebříčku mu aktuálně patří 86. místo, na turnajích ATP ale na první výhru stále čeká.

Bývalý vítěz juniorského Australian Open nepřekvapil v květnu na Roland Garros proti Kohlschreiberovi, v červenci neuspěl v Umagu proti Haideru-Maurerovi, v srpnu na US Open nestačil na domácího Kudlu, minulý měsíc v hale v Métách prohrál s Argentincem Berlocqem a dnes v Moskvě podlehl Edouardu Rogeru-Vasselinovi.

Dvacetiletý Veselý, jehož trénují daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil a jeho syn Michal, dnes bojoval s o více než devět let starším Francouzem dvě a čtvrt hodiny. Proti 65. hráči světového žebříčku sice nastřílel 9 es, ale celkem pětkrát přišel o podání a prohrál 3-6 7-6 3-6.

Příští týden by se měl příbramský rodák představit ještě na challengeru v ruské Kazani.

Na moskevském Kremlin Cupu je nasazenou jedničkou Richard Gasquet, který je stále reálně ve hře o Turnaj mistrů. V prvním kole má francouzský tenista stejně jako Seppi, Tipsarevič a Dolgopolov volný los.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 823.550 dolarů)
pondělní výsledky (14. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Roger-Vasselin (Fr.) - Veselý (ČR) 6-3 6-7(3) 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Sousa (7-Portug.) 6-4 6-3
Zeballos (6-Arg.) - Berankis (Lit.) 1-6 6-3 6-4
Chačanov (Rus.) - Ramos (Šp.) 6-2 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Koukal jsem chvíli na ten zápas. Ale viděl jsem, jak se Jirka trápí a přestalo mě to bavit. Podle mě hraje málo tvrdě. Jestli chce vyhrávat, musí víc riskovat a víc do toho bušit. Jestli na to nemá dost síly, tak víc makat v posilovně:-)
Reagovat
darek.vrana
Taky mi přišlo, že hraje dost opatrně. Ale bylo tam pár momentů, kdy se do toho opřel a předvedl super tenis. Jenže vždycky pak udělal laciné chyby. Potřebuje to stabilizovat a přitvrdit celkově.
Reagovat
tommr
Veselý nehrál špatně a zápas to byl poměrně vyrovnanej. Jirkovi v těhle zápasech zatím chybí i trochu štěstí. On to ale jednou zlomí a pak už to bude jen a jen lepší ... :)
Reagovat
Reti64
Sázky na vítěze turnaje:

R. Gasquet 2,61; A. Seppi 6,52; A. Dolgopolov 7,02; J. Tipsarevič 7,42; M. Baghdatis 15,33; D. Istomin 16,04; I. Karlovič 22,05; S. Stakhovsky 26,06.
Reagovat
skott
Zajímavé. Celý článek o Veselém, ale že o tři roky mladší Khachanov vyhrál na rozdíl od něj už druhý zápas na ATP prakticky bez jakýchkoliv zkušeností s dospělým tenisem ani zmínka.
Reagovat
tommr
a co tě na tom tak překvapuje? Vždyt tohle je česká verze TP a logicky se proto tady probírají víc český hráči. Na ruskejch webech se zase určitě víc řeší Khachanov ... :)
Reagovat
skott
¨Kompletní tenisové informace - zprávy, live výsledky tenisu, žebříčky a archivní výsledky z ATP a WTA. Soutěže a sázkařské tipy na tenis.¨

Co řeší a píší diskutéři je jen jejich věc, ale samotný tenisportál se od začátku prezentoval jako server, který chce nabízet informace o tenise bez vyhranění jako celku. Co si pamatuju tak to dlouho opravdu fungovalo. Ale bohužel to ale časem (zhruba třetím rokem, co jsem si začal všímat) přestalo platit. O turnajích jsou často články jen do té doby dokud na nich pokračují Češi, někdy dokonce vůbec a nebo jen takovéto paskvily o jednom zápase, které opomíjejí zajímavější věci.
Reagovat
Reti64
Roger-Vasselin hrál dnes špatně a Veselý ještě hůř, ostatně zisk pouhých 9 bodů z 28 druhých podání není nijak povzbudivý, a to dělal Edouard dost nevynucených chyb. Utkání sledovalo pět diváků:-)
Reagovat
smazaný uživatel
aj na Dimitrova som cakal 3roky kym zacne vyhravat a uz ani nechcem aby zacal))),dufam ze toto bude iny pripad,pojd,pojd,pojd!
Reagovat
Fandina
Tak moc přeji, aby se to prolomilo a začalo se dařit jako na challengerech. Držím palce. Jirko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist