Veselý vyhrál bitvu s Lorenzim a v Marrákeši obhájil semifinále

14. 4. 2017, 17:23
Aktuality 16
ATP MARRÁKEŠ - Jiří Veselý na antuce v marockém Marrákeši udolal zkušeného Itala Paola Lorenziho a obhájil svůj loňský výsledek. O své třetí finále na okruhu ATP se třiadvacetiletý Čech utká stejně jako loni s o tři roky mladším Chorvatem Bornou Čoričem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na svém prvním letošním antukovém turnaji vyhrál stejně jako loni poprvé v sezoně tři zápasy po sobě a postoupil do semifinále. V něm si na okruhu ATP zahrál naposledy před rokem právě v marockém Marrákeši.

Letos si Veselý poradil s Italem Vannim, čtvrtým nasazeným Němcem Mischou Zverevem a v dnešní čtvrtfinálové bitvě udolal 3-6 6-3 7-6 pátého nasazeného Itala Paola Lorenziho

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami si s pětatřivcetiletým Lorenzim poradil i v oficiálním třetím vzájemném duelu. Předloni ho porazil na trávě ve Wimbledonu, na tvrdém povrchu na US Open a nyní i antuce v Marrákeši.

Veselý přitom nezačal dobře, když v úvodní sadě jednou zaváhal na podání, na returnu uhrál jen šest fiftýnů a poprvé s o dvanáct let starším Italem ztratil set. Za celé utkání se český tenista dostal k jedinému brejkbolu, i tom mu však stačilo k úspěšnému obratu. 

Ve druhém dějství si Veselý vypracoval vedení 3-0 a náskok si v pohodě pohlídal. V rozhodujícím setu si oba tenisté podrželi všechny servisy a o vítězi musel rozhodnout tie-break. Český hráč v něm otočil vývoj z 1-3 a po využití druhého mečbolu zvítězil 7-5.

"Nezačal jsem dobře. Paolo je skvělý antukář a vyrovnaný zápas jsem očekával. V Maroku se mi ale hraje vždycky dobře a rád tady začínám antukovou sezonu. Semifinále bude zase těžké," řekl Veselý, který je na marockém podniku ATP mezi elitní čtveřicí třetím rokem v řadě. V sezoně 2015 ale byla dějištěm Casablanca.

Veselý si tak zahraje o své celkově třetí a první finále po dvou letech. V lednu 2015 slavil titul v Aucklandu, v dubnu pak na antuce v Bukurešti trofej nevybojoval.

V semifinále se Veselý utká stejně jako loni s o tři roky mladším Bornou Čoričem, s nímž ve dvou vzájemných zápasech neuhrál ani set. Dvacetiletý Chorvat v prvním dnešním čtvrtfinále zdolal 4-6 6-4 6-4 druhého nasazeného Španěla Alberta Ramose a rovněž poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 540.310 dolarů
páteční výsledky (14. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Veselý (ČR) - Lorenzi (5-It.) 3-6 6-3 7-6(5)
Čorič (Chorv.) - Ramos (2-Šp.) 4-6 6-4 6-4
Kohlschreiber (3-Něm.) - Struff (Něm.) 3-6 7-5 6-3
Paire (6-Fr.) - Robredo (Šp.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Monte-Carlo_Rolex_Masters_%E2%80%93_Singles#Draw

2. kolo - Simon/Jaziri
3. kolo - Fognini/Mahut/Carre?o
ČF - Thiem/Goffin
SF - Nadal/Dimitrov/Bautista/Zverev/Seppi
F - Murray/Wawrinka/Čilič/Tsonga/Berdych/...

S losem jsem spokojený, akorát Nadal mohl být nalosován do horní půlky pavouka. V MC by se mohli střetnout po padesáté na ATP okruhu a vhodnější by bylo, kdyby k tomu zápasu došlo ve finále.
Snad je letošní MC turnajem, kde No1e dá zapomenout na neuspokojivý start sezóny a opět ukáže svou sílu! Idemo majstore!
Reagovat
Pe3k
Nole dostal 2 nejlepsi antukare (Tim, Nadal) a ty si s tim spokojeny? Ja bych nebyl, ale tak pokud chces Novaka poradne proverit a pripadny zisk titulu by mel velkou hodnotu, pak ok. Z big 3 ma Nole los nejtezsi, Mura nejlehci. Chybi tu clanek k MC. Po losu tezko hledat favorita, asi vyhraje nekdo z Evropy ;)
Reagovat
kada.tom
Noo, ne že bych Jirkovi úspěch nepřál, ale věřím, že Borna potvrdí H2H s Jirkou :-)
Reagovat
Jabadu
Z dolů jde dým ...
Přijde den - zúčtujem spolu!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdyš letos vyhraje MC
Reagovat
Jabadu
Pff ... frk ... nezapomínáš náhodou na toho "Jenž má pozitivní bilanci zápasů s Djokovičem v aktivních zápasech"?
Zase tak moc jich na světě nepobíhá.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A legenda Veselý, jak jsem ho mohla opominout.
Reagovat
Jabadu
Měl/a bys používat "plural majestatis".
Pokud jsi císař (císařovna) např.:
1. "Legenda Wezely? Jak JSME (My, Veličenstvo) ho mohli opominout?"
2. "Langu, co je s tím Veselým? ... Dlouho JSME o něm neslyšeli. Zařiďte to." ... "Jak si přejete, Veličenstvo."
... a tak.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v MC - Zverev, Dimitrov, Djokovic, Murray?...wtf, omg, lol
Reagovat
Davor1
Dimitrov a Zverev by boli hrozbou na harde či tráve, na antuke je ale Dimitrov jalový a Zverev tiež ešte nemá nahraté, aby tam porážal špičku. Horšie to má Djokovič, ktorý schytal Thiema.
Murray do finále postúpi len zázrakom, podľa mňa ešte nie je natoľko v pohode, aby po tragickom úvode sezóny a zranení rovno vyučoval na antuke...
Reagovat
Frick
Bere se jako doping?
Reagovat
Jabadu
Samosebou. Pokud je mi známo, tak jediná psychotropní látka, která není na seznamu, je nikotin.
Asi proto, že nebylo prokázáno zvýšení výkonu. Spíše naopak.
No jo, ale řekni to třeba Honzovi Bergerovi.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě ahayusca, pouze na antukách
Reagovat
Fandina
dobré. Ve druhém setu přitlačil a nakonec ho vyhrál, třetí set se přetahovali, ale nakonec byl Jirka v TB lepší. Takže gratulka a držím palace proti Čoričkovi. Jirko pojď!!!
Reagovat
Chrenda
No obávám se, že s ním Borna rychle zamete, ale stát se může všechno. Ne, že bych mu to nepřál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist