Veselý znovu zvládl první kolo. V Kitzbühelu si zahraje o čtvrtfinále

1. 8. 2017, 16:12
Aktuality 6
ATP KITZBÜHEL - Jiří Veselý zvládl i na své jedenácté letošní antukové akci první kolo. Na turnaji ATP 250 v rakouském Kitzbühelu dnes přehrál dvakrát 6-4 rozjetého Němce Yannicka Hanfmanna. O své první čtvrtfinále v rakouské metropoli si zahraje s dalším německým tenistou Philippem Kohlschreiberem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý na právě probíhajícím antukovém podniku série ATP 250 v Kitzbühelu absolvuje již svůj jedenáctý letošní turnaj na nejpomalejším tenisovém povrchu a stejně jako na těch předchozích první zápas zvládl.

Český tenista v rakouské metropoli bez větších potíží přehrál pětadvacetiletého Yannicka Hanfmanna z Německa, který se v minulém týdnu blýskl na akci stejné kategorie ve švýcarském Gstaadu, kde postoupil z kvalifikace až do finále.

Veselý byl v úvodním dějství takřka bezchybný na servisu. Oba brejkboly odvrátil a díky brejku ze třetího gamu si o několik her později došel pro vedení 1-0 na sety, když si náskok brejku pohlídal až do konce první sady.

Druhý set měl podobný průběh s tím rozdílem, že výhodu brejku český tenista tentokrát nedokázal udržet. V osmém gamu poprvé a zároveň naposledy ztratil podání. Zaváhání však okamžitě napravil, jelikož se mu v následující hře povedl rebrejk. Utkání následně ukončil suverénním gamem na servisu.

Veselý si tak po nepovedeném Wimbledonu, kde vypadl coby loňský osmifinalista již ve druhém kole, dělá zálusk na třetí čtvrtfinále v řadě během tří týdnů. Mezi nejlepší osmičku postoupil na předchozích antukových akcích v Umagu a Hamburku.

O kitzbühelské čtvrtfinále si zahraje s dalším Němcem a svým žebříčkovým sousedem Philippem Kohlschreiberem. S předloňským šampionem, jenž právě v Kitzbühelu žije, se Veselý utká potřetí. V obou předchozích vzájemných duelech na antuce ani jednou neuspěl.

Veselý by se měl ještě dnes představit ve čtyřhře. V prvním kole vyzve po boku krajana Romana Jebavého nejvýše nasazenou dvojici Marcin Matkowski/Nenad Zimonjič.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 540,310 eur
úterní výsledky (1. 8. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (7-ČR) - Hanfmann (Něm.) 6-4 6-4
Giraldo (Kol.) - Haase (5-Niz.) 7-6(6) 4-6 6-4
Zeballos (8-Arg.) - Dutra Da Silva (Braz.) 2-6 7-6(11) 7-6(4)
Kohlschreiber (Něm.) - Bagnis (Arg.) 7-5 3-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
steve79
Roger bude hrat v montrealu!
Reagovat
Pe3k
Jo tak to sem chtěl taky napsat, asi chce být wn1 a to válení na pláži v Itálii už ho nebaví, Nadal trénoval s Dimitrov si, Roger spočíval, tak sem zvědav na Montreal, Cinci a Us.
Reagovat
janek_da
Zase odstranil kandidáta na titul. Kdy dostane trochu lehčí los?
Reagovat
Torn
Hanfmann možná rozjetej byl, ale taky hrál 30. 7. finále a 7 zápasů v řadě. Nemluvě, že žebříčkově je ještě furt někde jinde. Tohle nelze brát vůbec nějak směrodatně nebo Jirku za tenhle výkon obdivovat. Porazit přichcíplého hráče druhé stovky, je snad něco, co by mu rozhodně dělat problém nemělo. V příštím kole se uvidí.
Reagovat
Fandina
Kohli bude těžký, ale proč ne? Veselko pojď!!!
Reagovat
SubOptikT
Brnkačka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist