Veterán Ljubičič řádí. Domů poslal i Murrayho

8. 10. 2010, 15:32
Aktuality 3
Ivan Ljubičič ve svých 31 letech znovu připomněl, proč mu před lety patřilo třetí místo světového žebříčku. Chorvatský veterán v Pekingu bez problémů přehrál turnajovou dvojku Andyho Murrayho 6-3 a 6-2 a postoupil do semifinále. Papírové favority porazili i David Ferrer a John Isner, podle očekávání ale uspěl nejvýše nasazený Novak Djokovič.
Andy Murray

Když Ivan Ljubičič přiletěl do Pekingu, měl za sebou víc než čtyřměsíční období, během kterého vyhrál jediný zápas. Asi málokdo by jednatřicetiletého Chorvata považoval za černého koně turnaje, Ljubičič ale ukázal, že do starého železa ještě nepatří.

V čínské metropoli neprohrál v prvních dvou zápasech ani set, přičemž jednou z jeho obětí se stal sedmý nasazený Michail Južnyj. Dnes zůstal na jeho raketě i čtvrtý hráč světa Andy Murray.

Druhý nasazený Skot se při Ljubičičově podání nedokázal za celou první sadu prosadit a když sám o servis přišel, o osudu setu bylo rozhodnuto. Ani pak ale Chorvat nemínil polevit. Hned v prvním gamu druhého setu sebral Murraymu podání znovu a turnajová dvojka už se na zvrat nezmohla. Při jednom z Ljubičičových podání ještě vedl Murray 30:0, někdejší třetí hráč světa ale zareagoval čtyřmi esy v řadě a za pouhých 66 minut dovedl zápas do vítězného konce.

Dalším soupeřem chorvatského tenisty bude David Ferrer, který dnes ukončil sérii tří porážek s Robinem Soderlingem a švédskou turnajovou trojku porazil 6-2 6-4.

Jediným hráčem, který v dnešních čtvrtfinálových soubojích potvrdil roli papírového favorita, byl nejvýše nasazený Novak Djokovič. Ani srbský tenista neměl s Gillesem Simonem snadnou práci, především v prvním setu ho francouzský soupeř dokázal na příjmu potrápit. Simon si v úvodním dějství vypracoval sedm brejkbolů, ani jednu ze svých šancí ale nevyužil, zatímco Djokovičovi stačil jediný brejkbol k tomu, aby set vyhrál 6-3.

Ve druhém setu už Djokovič na kurtu dominoval. Při svém podání ztratil jedinou výměnu a za 84 minut zvítězil 6-3 6-2.

"Jsem moc rád, že se můj servis lepší. Snad toho budu využívat čím dál víc," řekl po zápase Djokovič, který si postěžoval na pekingský smog, jenž hráče v posledních dnech trápí.

"Špatný vzduch vás trochu ovlivní, hlavně když hrajete proti někomu, se kterým čekáte dlouhé výměny. Je pak těžké se z nich oklepat, když nemáte čerstvý vzduch," uvedl po zápase s tradičně málo chybujícím Simonem.

Pořadatelé dokonce musí velmi časně rozsvěcovat reflektory, aby diváci ze vzdálenější řad viděli přes mlhu na kurt. "Už jsem v těch podmínkách hrál na olympiádě. Není to nejsnadnější, ale musíte si zvyknout. Láhev s kyslíkem nebo něco takového u lavičky by byla skvělá," prohlásil Djokovič.

Zatímco dnes hrál se soupeřem, jehož hlavní předností je dobrá obrana, v bitvě o finále bude Djokovič čelit opačnému stylu hry. Jeho dalším protivníkem je totiž americký obr John Isner, který dnes čtvrtému nasazenému Nikolaji Davyděnkovi nasázel 18 es a porazil ho 7-6 6-4.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Simon (Fr.) 6:3, 6:2, Ljubičič (Chorv.) - Murray (2-VB) 6:3, 6:2, Ferrer (8-Šp.) - Söderling (3-Švéd.) 6:2, 6:4, Isner (USA) - Davyděnko (4-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Isner, Ferrer - Ljubičič.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tohodle hráče asi nepochopím... Vzpomínám na pařížský Masters, kde nedokázal doklepnout zraněného Simona (stálo mě to balík), a teď si dá Andyho ve dvou...
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak uz aby skoncil s karierou aj on
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan je hold starej lišák :), fandim mu doufám že sundá aj Ferrera...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist