Veteránka Suárezová se vrátila kvůli olympiádě. A už oslavila svou 500. výhru

2. 3. 2012, 07:11
Aktuality 2
Možná jste už zaznamenali staronové jméno ve čtyřhrách žen. Ano, na kurty se totiž vrací bývalá nejlepší deblistka světa a osminásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Paola Suárezová. Jejím cílem je Londýn. A snem? Olympijská medaile! I proto spojila síly s krajankou Dulkovou - další bývalou nejlepší deblistkou světa.
Profily hráčů
Paola Suárezová

V polovině února se po pěti letech na kurtech objevila již 35letá argentinská veteránka Paola Suárezová a postupně se dostává do slušné formy. Bývalá nejlepší deblistka světa a osminásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře s krajankou Giselou Dulkovou, ještě nedávno rovněž nejlepší deblistkou žebříčku WTA, se už na druhém ze tří společných turnajů dostaly do semifinále.

"Acapulco je můj třetí turnaj po návratu se a už se zase cítím jako tenistka," pochvaluje si Suárezová. "První pocity byly trochu divné, ale už je to v pořádku. Každý mě přátelsky přivítal a já se na okruhu cítím velmi dobře."

Suárezová v Acapulku zároveň dosáhla výrazné mety, když vyhrála jubilejní 500. a posléze i 501. zápas ve čtyřhře. "Byla jsem překvapená, když jsem to zjistila, protože jsem o tom vůbec nepřemýšlela. Nikdy jsem si nepomyslela, že bych mohla vyhrát 500 zápasů," přiznala Suárezová.

"Mým největším zážitkem bylo mé první grandslamové finále na Roland Garros, kde jsem získala svůj první grandslamový titul," vzpomínala argentinská tenistka na 11 let starý triumf po boku španělské partnerky Raunové-Pascualové. "Na hodně výher jsem už zapomněla, ale tohle si pořád přehrávám," přiznala tenistka, jež byla v roce 2004 i v semifinále French Open ve dvouhře a jednou si zahrála ve čtvrtfinále i na US Open a ve Wimbledonu.

Suárezová se na kurty vrátila především kvůli splnění snu: medaile z olympijských her, které se letos v létě konají v Londýně - na slavné wimbledonské trávě. "Ano, olympiáda byla mým hlavním hnacím motorem k návratu," přiznala věčně usměvavá Jihoameričanka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
Nevíte náhodou někdo něco nového ohledně prodeje lístků na DC ? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
začnou se prodávat 6. března
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist