VIDEO: 19 skalpů. Nejlepší Berdychovy momenty proti hráčům Big 4

17. 11. 2019, 11:07
Video dne 39
Tomáš Berdych včera udělal tečku za svou tenisovou kariérou. Během ní čelil silné konkurenci v čele s 'velkou čtyřkou' ve složení Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray. Celkem si proti nim připsal 19 vítězných zápasů, podívejte se na nejlepší údery čtyřiatřicetiletého Čecha z těchto prestižních soubojů.
Profily hráčů

Tomáš Berdych byl dlouhé roky stabilním hráčem Top 10. Jenže velké tituly sbírat nedokázal. Ten nejcennější získal už v roce 2005 na Masters v Paříži, na grandslamech bylo jeho maximem finále ve Wimbledonu 2010. 

Rodák z Valašského Meziříčí totiž často nedokázal přejít přes tenisové velikány posledních dvou desetiletí. Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho. Jen na Australian Open ho za posledních 12 let zastavili desetkrát.

Přesto má Berdych celkem 19 skalpů hráčů Big 4. Se Švýcarem Federerem má bilanci 6-20, se Španělem Nadalem 4-22, se Srbem Djokovičem 3-25 a Britem Murraym 6-11. Víc výher (20) mají jen Stan Wawrinka a Juan Martín Del Potro.

 

dfgdg

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
SLMBN
Za mě trochu škoda, že byl až tekhle vysokej. To byl proti nejlepším velkej limit, kor když nemá servis jako Isner nebo Raonič. Na svoji výšku neměl pohyb špatnej, možná i dobrej, ale oproti hráčům jako Djokovič, Nadal a Murray je to prostě pořád zoufalej pohyb a Federer je Federer. Nudnej hráč to asi byl, ale zase co s tou výškou? Fakt nemůže hrát jak Štěpánek. Se podívejte na ostatní tekhle vysoký hráče, to se prostě musí zmínit. Naopak třeba technikou úděrů je dost ocenovanej i na okruhu, hlavně forehand... Takže nuda asi jo, ale třeba tekhle strojově rozdávat winnery mi nepřijde úplná nuda :D

Díky Tome! Pěkná kariéra. Škoda toho konce, ale záda jsou zlo :(
Reagovat
turista
Myslím si, že Tomáš Berdych mnohokrát při likvidaci lobů od soupeřů těžil z toho, že je tzv.chlap jako hora a dokázal úspěšně zasmečovat a tak zneškodnit i hodně povedené loby.
Reagovat
ttopi
Blbý je, žze se Tomášovi nepodařil ten GS. To mu budou někteří vyčítat dokud neumře. Jen čas ale ukáže, o jak fantastického tenistu jsme nyní přišli. Pokud se teď někdo neuchytí z těch mladých, tak bude doba temna pro náš mužský tenis.
Reagovat
paddy
Tabulka hezká, bohužel to nahrává hráčům, kteří s nimi hráli hodně zápasů.
Přesnější by byla % úspěšnost. Takový Delpo v součtu vynechal 5 sezón a má přesto nejvíc výher. Přidal by určitě dalších 10 výher.
Navíc kvalita výher se těžko posuzuje. Je rozdíl hrát s Federerem na konci jeho kariéry nebo v jeho nejlepších letech.
Reagovat
paddy
Pro zajímavost
Dustin Brown vs Big4 2:3!
Reagovat
spaniel
Ti co mne psali, ze Berda nemel sikovny ruce, by meli to video zkouknout. Hraje jich tam spoustu, i tezkych voleju.
Reagovat
smazaný uživatel
Za 15r. kariéry urobis compilation šikovných volejov aj z ruk Estrelly Burgosa.
Reagovat
spaniel
Berdych malokdy skazil volej. A bavime se o tezkych volejich. V deblu se Stepankem byli extratrida. A to nejde, kdyby byl drevo na siti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se ted divam na to video, a musim fakt potvrdit to, co rekl ten jedem francouzsky novinar, ze Berdych hral opravdu mechanicky tenis. Backhand, forhend, zadna zkraceni, nic jiného. Kdyz do toho zapocitame fakt, ze neprojevoval zadne emoce, tak ten novinar mel pravdu, ze treba ve Francii Berdych nikobo nezajimal a nemel tam zadne fanousky. Ale jinak krasna kariera.
Reagovat
Davor1
Presne tak, je to čistá pravda. Ja som ho tiež nemusel celú kariéru, aj keď rešpektujem jeho výsledky. Ale pozri, čo mu to prinieslo, síce vyhral len 13 turnajov (aj to nič extra prestížne), ale zarobil skoro 30 mega, čo je neskutočná suma vzhľadom na tie získané tituly. Tá konzistencia sa mu po finančnej stránke ohromne vyplatila, aj keď sa na neho o niekoľko rokov nebude spomínať ako na iných hráčov, ktorí mali nejaký ten X faktor...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas :)
Reagovat
FulnekUltras
kdyby jen ve Francii
Reagovat
jirkaS
hm, pravda
ale my to vnímáme z pohledu Čechů
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy, jako obvykle. Samozřejmě že zajímal každého českého fanouška. Jeho konzistentní výkony zajišťovaly, že se bylo na co dívat do posledních kol turnajů, včetně GS, kde býval vždycky dost daleko. Pokud hrál DC, tak se vždycky očekávala výhra. Po něj je pro českého fanouška velká díra. Včetně závěrečných kol na turnajích, hlavně GS, které jsou nejvíc sledované.
Navíc to byl pohledný chlapík. Hezky se na něj dívalo.
A mně se na něm líbílo, že si nikdy na nic nehrál, nešaškoval, nestylizoval se do něčeho, působil upřímně na kurtu i mimo něj, působil pohodově.Štval mě akorád, když se často dohadoval s rozhodčím, ale to už bych toho chtěla moc.
Berďulka mi bude hodně chybět, jeho 17 let na kurtu bylo příslibem, že je na koho se v českém tenise dívat do konce turnajů.
Ve Francii mají dost svých tenistů, kteří je zajímají. To samé v každé jiné zemi.
Reagovat
Fandina
A kecy o tom, že nebyl osobnost, jsou také mimo. Samozřejmě, že osobností byl tím že vůbec byl.
Reagovat
Fandina
A jak hrál.
Reagovat
Krisboy
Pěkný video. Tomáš byl skvělej tenista. Ten jeho forhend byl naprosto smrtící. A nekompromisní smeče.
Reagovat
Mantra
Málo, no co už že?! Rád bych jako víc z nás, aby toho bylo víc, pěkná kariera - měnil bych - z hlediska odborného to posral.
Reagovat
Mantra
nepřesně, neposral, ale prostě nedotáhnul
Reagovat
FulnekUltras
finančně a zdánlivě i společensky je však uspokojen - a to lidem tohoto typu bohatě stačí
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy tohle. Že si nedáš pokoj.
Reagovat
FulnekUltras
Ivanka budil nevyhraný Wimbl ve sportovním důchodu ještě tak deset let, Béda bude už za pár týdnů ve svém světě úplně v klidu.
Reagovat
Fandina
Nic je netrápí a netrápilo, to jsou jen naivní nebo hloupé kecy tobě podobných. Každý soudný člověk ví, že jde o topky tenistů a to, že o peníze u nich nejde. Málokdo může být jako oni spokojený s tím, kam to ve svém oboru dotahl, do světové špičky. Kecy o trápení patří do úst závistivcům, nespokojencům a podobně. Pokud jsou běžně zdraví, nejsou nemocní nebo něco podobného, tak není důvod si o nich myslet, že je něco trápí.
Reagovat
Fandina
PS, aby mě být na jejich místě trápilo, že jsem nevyhrála Wimbl, když jsem byla ve finále, tak to by mi připadalo jako zneuctění slova trápení v pravém významu.
Reagovat
FulnekUltras
netvrdím, že Ivanka chybějící Wimbl nějak zvlášť trápí - ale srát ho to bude až do smrti - to Béda je přece jen víc "do společnosti", takže brzy na nějaké ztracené sportovní šance zapomene ;-)
Reagovat
Fandina
Evidentně ho neznáš. Trápit se pro něco, co jsem neudělal, to je normální. Ale on se snažil a nevyšlo to. Pro takové věci se lidi netrápí. Trápí se tehdy, když pro to neudělali nic.
Reagovat
Fandina
Navíc, trápit se, že jsem byl x krát ve finále Wimblu je úsměvné.
Reagovat
FulnekUltras
však o trápení mluvíš jen ty ;-)
Reagovat
Fandina
Jasně, ty to píšeš expresivně.
Reagovat
FulnekUltras
tak, jak bych to asi vnímal sám ;-) a ještě bych se musel u baráku dívat na přesně stejný travnatý kurt (možná už je teda dávno pryč) ;-)
Reagovat
Fandina
Ano, všechno co tu píšeš, píšeš za sebe, jak to vidíš ty. A nevíš a nemáš ani ponětí, jak to vidí a cítí on. To už jsem si dávno všimla, že to děláš a jsou to kecy na kontro druhého. Víc to vypovídá o tvém viděně světa. O tvých zlostech, naštvání atd..
Reagovat
FulnekUltras
Porovnávám jen Ivanka s Bédou. Rozdíl v jejich vnímání je zvenčí vidět celkem dostatečně - a k té sportovní části osobnosti Lendla mám přece jen blíž. Nehledej v tom nic projekčně složitého - na to jsou tady jiní experti. ;-)
Reagovat
Fandina
A proč porovnává druhé, k Cu to je, psát o druhých. Není ti to trapné se do někoho pořád navážet. Obecně to dělají lidé kvůli vlastní nespokojenosti sama se sebou a proto ukazují na druhé. Mě takoví lidé připadají dost uboze.
Reagovat
Fandina
Mně
Reagovat
FulnekUltras
jemně
Reagovat
smazaný uživatel
Pekná tabulka..

Do tejto tabulky druhej vlny patri bezosporu aj Ferrer ale jeho bilancia proti BIG4 je tristna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není zase až tak tristní, souhrnně by skončil na pátém místě za Tsongou (0+6+5+6), ale nemohli ho tam zařadit kvůli té nule v bilanci s Rogerem.
Reagovat
Nola
chudak David, pritom najuspesnejsi hrac zo vsetkych ocenenych, velky dric, ktory este si este tento rok dokazal pripisat skalp dokonca na harde hraca T10 - Sashu
Reagovat
Davor1
Rovnako by v tej tabuľke mal figurovať aj Hewitt, ale ten porazil Murrayho len na exhibícii. Ináč má 9 výhier s Federerom, 4 s Nadalom a 1 s Djokovičom.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist