VIDEO: Dimitrovův vítězný reflex

16. 8. 2013, 14:30
Video dne 9
Že má Grigor Dimitrov skvělý cit v ruce nás bulharský tenista přesvědčil už několikrát. Včera proti Rafaelu Nadalovi však také předvedl, že má i výborný reflex. Španělovu smeč totiž dokázal reflexivně vrátit vítězným úderem, na kterým Nadal ani nestihl zareagovat.
Grigor Dimitrov

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

9
Přidat komentář
Heather_Fedex
kdyby mel tolik titulu, co hot shotu....to by bylo sveta zit
Reagovat
J.M.
To je přesně ten problém. Tenhle nekonečný zástup videí s jeho hot shoty je hodně zavádějící. To je jen talent, nic víc. Ale nějaká vyhranost, natrénovanost, úderová jistota, o tom se vůbec nelze bavit. Grigor dá jeden hot shot, a pak zkazí třicet nejtriviálnějších úderů, které v tenisu existují. S Nadalem byl jediným pozitivním momentem kromě toho hot shotu vyhraný set, a to jen kvůli Rafovým chybám. Jinak Grigor zase předváděl tu svoji tradiční zoufalost, kdy prakticky topspinovým bekhendem neumí přehodit síť (jeho bekhend je tak zoufalý, že i komentátoři doporučovali hned po zápase jít trénovat jen bekhend, bekhend a nic než bekhend), a i na rychlejším povrchu hraje ten svůj antukový přehazovací tenis, protože kdykoli se pokusí o agresivnější úder, je z toho kiks.

Bohužel, kvalita jeho hry se už dlouho nikam neposouvá. Nejlíp hrál v lednu v Brisbane, pak ještě jeden zápas s Rafou v MC, ale od té doby jenom upadá a nikam to nevede. S takto mizernou, nestabilní hrou se trápí odjakživa a čím víc roků mu přibývá, tím víc je jasné, žo tohle nový Federer nebude. Ta kvalita tam prostě ani zdaleka není. Talent tam je, ale pracovní morálka je evidentně nepřítomna.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu...co si budem povídat, tohle byla pumka, jak za nejlepších časů Rožího...:)
Reagovat
Heather_Fedex
ale ale nebud na nej tak prisny....letos predci porazil novaka na antuce
v zapase, kt. byl pro nej velkou proverkou po mentalni strance
ja bych jeste chalanovi nejakou sanci do budoucna dala...min. na top 20 ma
Reagovat
J.M.
To jsou právě taky ta zavádějící klišé - porazil Novaka na antuce...:-) To se nedá opakovat donekonečna, z toho nemůže žít věčně. Kvitová taky vyhrála Wimbledon... S Novakem to byl jeden zápas. Ten už je pryč. V tom zápase byl Novak evidentně herně docela mimo (i Grigor to po zápase řekl), navíc tam měl zase něco s kotníkem. Ale hlavně to byl jeden zápas. To vůbec nevypovídá o tom, jak Grigor hraje v desítkách zápasů po zbytek sezóny. Já sleduju skoro všechny jeho zápasy, které se dají sledovat, a je to opravdu většinou bída. V posledních měsících hraje jak před 2 a více lety. Amatérská hra. Ale nejhorší na tom je, že to evidentně vyplývá z jeho amatérského přístupu ke všemu. Jeho trénink je totálně amatérský, nemá podmínky k tomu, aby mohl pořádně trénovat (na antukovou sezónu se připravoval na hardu v zimní hale, protože u Švédů asi nemá jinou možnost), nemá pořádné trenéry, tenisové ani kondiční (jeho kondice je pořád otřesná - i v tom včerejším zápase s Nadalem, ač díky povrchu nebyl tak vyčerpávající, sotva popadal dech), a vůbec celý jeho přístup ke všemu, k přípravě i k zápasům, je celé roky pořád lajdácký. Pořád jenom srandičky, ale opravdu koncentrovaně makat prostě neumí a nehodlá. Vůbec ani netuší, co to znamená. Kdyby měl skutečně myšlení šampiona, tak už si dávno najme pořádný profesionální tým, tak jako třeba Raonic, protože s tím oldschoolovým myšlením "stačí jenom hrát tenis" v dnešní době ničeho dosáhnout nelze.

On má jenom herní talent. To se projevuje v těch zázračných úderech. Ale skutečný šampion, jako je Roger, musí mít hlavně talent v hlavě, v přístupu k věci. Roger tvrdě maká, a z toho jeho hra vychází. A má kolem sebe kvalitní tým. Proto tam ta kvalita je. Grigor je notorický flink a nehodlá na tom nic měnit. I kdyby mu teď ruplo v hlavě a začal makat jako skuteční profíci, tak ty proflákané roky, které jsou pro vývin mladého hráče klíčové, už nikdy nedožene. Může se někdy mihnout v top 10 (když tam byl i Raonic...) Ale kdyby od mládí makal jako Roger, mohl být světová jednička.
Reagovat
Bob
To jsou furt nějaké hot shoty, ale kdy už konečně něco vyhraje? Zatím nedokázal nic.
Reagovat
Vojtiik
to je bůh:))
Reagovat
a.magerova
Toho označení by byl hoden v případě, že by NÁM odstranil Rafu z cesty, takhle nemá nárok :-P
Reagovat
Vojtiik
no v ČF grigor - roži bych to fakt už měl hodně hodně těžké, tam bych si konecne uzil asi tenis bez fandeni pac by mi bylo jedno jak to dopadne:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist