VIDEO: Dimitrovův zázračný halfvolej

24. 10. 2012, 12:06
Video dne 37
Když ve včerejším zápase s Grigorem Dimitrovovem poslal Viktor Troicki na druhou stranu kurtu bekhend do protipohybu soupeře, možná už se v duchu radoval ze získaného bodu. Když mu Bulhar míč vrátil halfvolejem zahraným za zády, mohl jen nevěřícně zírat...
Grigor Dimitrov

pva, TenisPortal.cz, Dailymotion.com

Komentáře

37
Přidat komentář
J.M.
No to je přesně ono. Tyhle kousky Grigor předvádí léta. Jenom to málokdo ví, protože ho málokdo sleduje, a to pak o něm lidi tvrdí, že prý nemá talent. Taková pitomost. Je to jeden z nejtalentovanějších hráčů. Jeho problém, a důvod, proč pořád neprorazil, je jenom přístup. Snad nejzraněňovanější tenista současnosti, ne-li všech dob (to je prostě neprofesionalita, to mi nikdo nevymluví), a i ta hra s Troickým včera - dobré momenty tam Griša měl, ale stejně to hlavně vyhrál jen díky naprosté nemohoucnosti Troického. Kdyby Griša začal konečně brát všechno profesionálně a s takovou koncentrací na hru a vůbec všechno kolem toho, jako špičkoví hráči, mohl by se k nim klidně přidat. Rád bych se toho někdy dočkal.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ukaž mi jediného člověka, který tvrdí, že nemá talent. Však to vrřdí celý tenisový svět tak 5 let. Zase jsi vyplodil pěknou kravinu, začínám si zvykat.
Reagovat
J.M.
Proč bych to asi psal, kdybych tyhle řeči lidí opakovaně nečetl? Z jakého důvodu?

Já bych si zase začínal zvykat na lidskou hloupost, kdybych na ni nebyl za ta léta dávno zvyklý.
Reagovat
J.M.
Jinak ještě k tomu "celému tenisovému světu" - nedávno jsem na jednom zahraničním tenisovém fóru četl anketu, kde se autor ptal tenisových fanoušků, co říkají na ty nadcházející mladé talenty. Byli to lidé, kteří tenis aktivně dlouhodobě sledují, a to dost podrobně, a znají i mladé hráče. Všichni se vyjadřovali ke jménům jako Tomic, Harrison, a když měli napsat něco k Dimitrovovi, vesměs to bylo "o tom jsem v životě neslyšel". To, že miniaturní hrstka zasvěcených ví, jaký má Grigor potenciál, nic neříká o "celém tenisovém světě".
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd prostě, o Grigorovi ví celý tenisový a kdo ne, tak prostě tenisu nerozumí a nesleduje ho. Jasně, že víc jsou v povědomí Tomic a Harrison, protože u toho víc přemýšlí a jsou vyhranější, ví, kdy a co zahrát. Grigor je zatím talent bez hlavy s mizernou fyzičkou. Jinak si začínám zvykat na tebou psané hlouposti, není jich moc, ale jsou tak velké, že křekryjí zbytek. Smrtelný los Benneteau a ty komentáře ke hře Murrayho, to jsem nevěděl, zda se smát nebo brečet.
Reagovat
J.M.
A ještě, do třetice, k těm pěti letům - například před pár měsíci v pořadu Na slovíčko Jiří Novák, který jistě o tenisovém světě leccos ví, říkal, že letos na jaře viděl Dimitrova poprvé v životě. A to tedy jenom díky tomu, že zrovna hrál na Štvanici, čili víceméně náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tu něco piš o lidské hlouposti. Ty kterej tu píše ty největší hovadiny. Si hrozně arogantní dement.
Reagovat
J.M.
A co se týče těch komentářů - ono je hlavně důležité umět číst. To je ta lidská hloupost, o které pořád píšu (mám s tím za ty roky tolik zkušeností, že bych o tom mohl napsat knihu). Naprostá většina lidské hlouposti v diskusích vyplývá z toho, že si člověk nepřečte, na co reaguje, dosadí si za to to, co by si on sám pod tím představoval (protože svoje nízké standardy uvažování automaticky předpokládá u ostatních), a potom na tuto překroucenou dezinterpretaci, v horším případě na autora původního příspěvku, útočí. A úplně zbytečně se nad tím rozčiluje. Protože je to jeho vyfantazírovaný přelud, ne to, co dotyčný skutečně napsal. Tím nepřímo (a doufám, že naposledy) reaguji na jednoho daleko hloupějšího kolegu.
Reagovat
spaniel
Cetl jsem snad tisic krat, jaky je Dimitrov talent, opak ani jednou. Uz kdyz myslim v Rotterdamu potrapil Nadala v roce 2009, tak kazdy vedel, ze ma talent. Ale tolik veci mu chybi, ze ke spicce asi patrit nebude. Nevim co ctes a na jake fora chodis, ale tenisove asi nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Bla bla bla. Jo a jak se ti líbilo finále v Šanghaji? Murrayho by tam taky asi přehrál kdekdo že jo?
Reagovat
J.M.
spaniel: Bohužel jsou to tenisová fóra. mě samotného to zaskočilo a hodně jsem pochyboval o tom, jak se dotyční orientují v tenise, ale pochyby jsem si nechal pro sebe, protože asi když tohle lidi píšou (a přidávají se další, viz další příspěvek), tak to možná nebude úplná náhoda.

Mutademus: Finále v Šanghaji se mi líbilo o dost víc než na US Open, ale ne tolik, jak mohlo, protože zase ani jeden nehrál tak, jak by mohl. Hlavně Djokovič hrál snad nejhůř za celé asijské turné - V Pekingu i Šanghaji hrál tak agresivní, rychlý tenis, a tady ve finále měl viditelně strach a respekt a vrátil se ke své staré opatrné hře. To se mi moc nelíbí.
Reagovat
fazil
nedockas...
Reagovat
Administrator
Že vám vstupuji do debaty, toto je více než tři a půl roku stará zpráva: http://www.tenisportal.cz/zpravy/dimitrov-potrapil-i-nadala-problemy-mel-take-murray-3189/. Už v té době byl Dimitrov rozhodně vidět.
Reagovat
J.M.
O tom zápasu s Nadalem vím, i to, že tehdy Nadal řekl, že bude Grigor určitě v top 10. Ale to nijak nepopírá, co jsem napsal. Od té doby Grigor nepředvedl nic zásadního, z jednoho zápasu se žít nedá. Ta jeho pověst zázračného juniora je už hodně vousatá a pro dnešek čím dál méně relevantní. Ostatně i sám Grigor o sobě dnes říká, že je nikdo. Že nic nedokázal. Stále ho zná jen pár zasvěcenců. Zatím je jeho kariéra spíše zklamáním a nenaplňuje to, co mu ta hrstka, co ho znala, tehdy předpovídala.
Reagovat
J.M.
Jinak takový celkem spolehlivý ukazatel toho, jak je hráč v povědomí lidí, je to, na jaký kurt je nasazován. Grigor často hraje na kurtech, kde ani není kamera. I ten jeho zázračný úder proti Troickému byl natočen jen díky tomu, že hrál s Troickým, což je trochu známý hráč. Ve druhém kole už hrál Grigor na netelevizním kurtu, protože je to prostě stále neznámý, pro veřejnost nezajímavý hráč. Možná mu ale právě toto video v tomto pomůže, trochu ho proslaví.
Reagovat
Heather_Fedex
grigor klidne na kurtu monitorovanem kamerou hrat muze- uz za nedlouho, pokud se mu podari zdolat mathieua a rogerovi paireho :)
Reagovat
J.M.
Byla by úžasná ironie, kdyby Grigor Mathieua zdolal a Roger Paireho ne. :-) Ale v to moc nevěřím. Mathieu dnes hlavně v prvním setu hrál hodně dobře, ale možná mu budou zítra chybět síly, ke konci už uvadal. Každopádně na zápas Grigor-Roger (kopie versus originál?) čekám celou věčnost a doufám, že se ho někdy dočkám. To by musel být hodně zajímavý pohled. I Grigor kdysi říkal, že jeho snem je stihnout si zahrát s Rogerem, dokud ještě hraje.
Reagovat
Administrator
J.M.: Reagoval jsem hlavně na větu "Jiří Novák, který jistě o tenisovém světě leccos ví, říkal, že letos na jaře viděl Dimitrova poprvé v životě". Pokud argumentujete touto optikou, tak musím o tenisovém světě vědět mnohem víc než Jiří Novák, když jsem Dimitrova viděl už v roce 2009. Že to tak samozřejmě není, asi ani nemusím dodávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kráso, to je paráda. Grigor má tyhle citovky a záblesky geniality v sobě. Ještě to fakt v něco přetavit, zlepšit fyzičku, jistotu a celkově vyhranost, technika není všechno. Ale jsem rád, že uspěl a zrovna s tímhle šaškem.
Reagovat
gigin
Nestačilo by to už?? :((
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, do něj si vždy rád kopnu :-))
Reagovat
gigin
Aha, tak to jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezoufej, třeba příště ti dva slizouni nevypadnou v prvním zápase na turnaji :-)
Reagovat
gigin
Já vůbec nezoufám. Navíc jsem to včera předpovídal, jak jsme klábosili s Mutademem pod Marcosem. Akorát nechápu, proč musíš kolem sebe tak kopat. To je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, neber si všechno tak osobně. Rád si rýpnu do hráčů, které nemám rád, toť vše. A zvláště, když prohrají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono Troicki si o to niekedy svojími výkonmi doslova žiada ...
Reagovat
Bob
Chápu Tě, taky nemůžu vystát Andyho ksicht, jeho debi*ní kecy a jeho vlasy, připomínající spíše křoví než nějaký účeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to a neberu ti to :-) Akorát by mě zajímalo, co myslíš těmi blbými kecy, na to jsou odborníci v top 10 jinde.
Reagovat
Bob
To je pravda, ale Andy k ním patří též.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten příklad mi dáš? Andy se totiž nikdy nevymlouvá na zranění jako někdo, je zdravě ambiocioózní, k protivníků se vyjadřuej s respektem.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi myslel tie debi1né kecy na kurte, to neustále F*ck, F*ck po zkazenom údere :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomashino? a co třeba Murray - Nieminen ..? myslím french open Nieminen vyhrál první set a ten trapák murray tam začal simulovat a nieminena rozhodil a vyhrál no.. To je tak Ambiciózní..
Reagovat
smazaný uživatel
Co prosím, děláš si prdel že? Nieminem vyhrál ten set právě proto, že byl Murray zraněný. Však nemohl ani podávat, tohle by nenahrál ani ten nejlepší herec. Co se tu ještě nedovím ty vole :D Po promasírování se začal lépe pohybovat a ukázala se kvalita. Že někdo i tohle je schopný považovat za simulování, tak to je vrchol. Za to by se styděl i Djokovič ve své simulantské době.

http://uk.eurosport.yahoo.com/news/murray-wins-despite-injury-scare-114357812.html

Podívej se na tohle, jestli si i po tomhle myslíš, že tu hrál, tak jsi fakt dement.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych bral kdyby to napsal, ale tohle neřadím do sekce blbé kecy, to by tam musel mít fakt většinu hráčů. Já měl za to, že myslí věci mimo kurt, proto jsem se tak divil. Ale co, pindat a neodůvodnit umí každý.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna Nieminena bych nebral jako měřítko, že jej někdo rozhodí simulováním.
Reagovat
smazaný uživatel
tomashino já vím že si stojíš za svím ale já sem ten zápas viděl a připadalo mi to tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Tu nejde, kdo za čím stojí, podívej se na to video proboha. Tohle někdo dokáže nahrát? Tady jde o žalostný a neobjekitvní úsudek, ne o nic jiného. Jestli fakt myslíš, že tohle je filmování, tak si podej přihlášku do Bohnic. Nazdar.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist