VIDEO: Dojemná rozlučka s Na Li. Své kamarádce děkovala i Kvitová

30. 9. 2014, 18:26
Aktuality 61
Dojemné loučení připravili během turnaje v Pekingu tenisoví funkcionáři i samotné hráčky a hráči čínské hvězdě Na Li, která před týdnem ukončila kariéru. Na Li přinutily k odchodu do sportovního důchodu problémy s koleny a dnes v čínské metropoli se rozloučila oficiálně.
Profily hráčů
Na Li a Petra Kvitová

Jeden z proslovů měla i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, hvězdný Španěl Rafael Nadal zase Na Li i ostatní překvapil ve chvíli, kdy na kurt přišel s pugetem.



Petra Kvitová"Ta nejdůležitější věc, kterou tady teď chci říci, je - díky za to, že jsi byla naší soupeřkou, díky za to, že jsi byla pro nás inspirací, a díky za to, že jsi byla naší kamarádkou. Budeš nám chybět, šampionko," řekla Kvitová.

První čínská vítězka turnaje WTA a premiérová asijská grandslamová šampionka Na Li ukončila kariéru v 32 letech. Bývalá světová dvojka dnes dokázala, jak byla oblíbená nejen u fanoušků, ale i u hráček a že je miláčkem celé Číny.

Při slavnostní rozlučce si na obřích obrazovkách připomněla zářné okamžiky svého tenisového života a uronila spoustu slz.

Proslov Kvitové v čase 11:15:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
Působivý byl pro mě moment, kdy prezidentka WTA podala emočně vyčerpané Petře po jejím projevu kapesník na otření přebývajících slz. Tahle dáma z Kanady je hodně sympatická...
Reagovat
misa
Bumbrlíčku, ty jsi z Fulneku?
Reagovat
FulnekUltras
Ne, ale v bližším i vzdálenějším okolí proslulé hospody Na základně se občas potloukám... ;-)
Reagovat
pockerface
až se jednou bude loučit Petra,tak předpokládám,že se bude loučit ve Wimbledonu.Pokud do té doby nebude někde v ČR turnaj WTA,kam by se sjely TOP hráčky.Ale na 90% to vidím ve Wimblu :-)
Reagovat
petrulinka
Já nechápu, proč někomu vadí, že tam byly slzy. Prostě každého dojímá něco jiného a toto je konec jedné etapy pro skvělou hráčku, takže i mně to dojalo a ukápla jsem slzu. Podobně dojemné loučení bylo i kdysi s Jelenou Dementěvou a tam to taky spousta hráček obrečela. Mně bude Na Li na okruhu moc chybět
Reagovat
Fandina
Přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
hodnostit, posuzovat a vyjadrovat se uplne ke vsemu je jiste ucel diskuse, ale lidsky je pro me nepochopitelne sestavovat nejaky pomyslny zebricek dojaku.. :-) Emoce jsou prece hluboce niterne a oficiality zase poplatne mentalite prislusne zeme. Osobne me stejne vetsinou nejvic vezme, kdyz podobne vidim az po letech. Je to takove uz poucene dojmuti, slzy pravdy = uz totiz vim, co jsem doopravdy ztratila.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hodnotit... jeeee
Reagovat
skott
Po shlédnutí se nemůžu ubránit dojmu, že ikdyž to měli organizátoři připravené precizně, tak tomu (alespoň pro mě) trošku chyběla větší spontánnost. Nějaké slzy sice byly, ale takové pozápasové rozlučky Kim v Antwerpách nebo do poslední chvíle tajený konec Leny na Turnaji mistryň byly jiné dojáky... emocím po posledním míčku v utkání se zkrátka ani sebelíp připravená oficialita nevyrovná, Li Na bych to obzvlášť přál.
Reagovat
VlS
V čínske ( japonské, korejské) kultuře těžko můžeš čekat nějakou velkou spontaneitu. Je to kultura, která si zakládá na formálnosti, rituálech atd. Li Na je výjimka potvrzující pravidlo - chovala se a vystupovala vždy velmi neasijsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Začnu takle asi se vám to zdálo nějaké přehnané to možná , ale já se nedivím byla to moc příjemná holka , dokázala pro Asii to co žádná asiatka a ona si to opravdu zasloužila , příznám se , měl jsem po tomto shlédnutí slzy na krajíčku , protože to byla moje nejoblíbenější zahraniční tenistka , docela jsem se divil , že tam nepřišla Maruš a Serena , Marušce to asi za to nestálo a Serena ted myslím není v OK stavu .
Děkuji ti Li za to co jsi dokázala .
Reagovat
smazaný uživatel
naopak mě překvapilo, jaké všechny hráčky tam přišly, i Lucka :)
Reagovat
FulnekUltras
všechny správný holky z WTA
Reagovat
Faddova
mě naopak překvapilo, kolik hráček tam NEBYLO, i chlapi mohli přijít
Reagovat
klarat
Serena se rozcvičovala před zápasem. Prý ji mrzelo, že nemohla jít.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to od vás schytám, ale přijde mi to trošku přehnáné :) Nikdo přece neumírá, jen konči relativně bohatý sportovce, který je dokonce života zaopatřený. Jsou na svetě jiné věci, které by měly přinášet smutek a slzy....
Reagovat
VlS
Na Li mám rád, byla to moje oblíbená hráčka . taky nad tím nebrečím, ale nevím, proč kecat někomu do toho, co ho může dojmout a co ne.
Každýho věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba já jsem sentimentální, že končí mé tenisové prožitky a určitá kapitola v mém životě, možná je to pro tebe taky přehnané, ale protože mám tenhle sport ráda, tak to takto prožívám. Někomu je to fuk, někomu ne, jak píše VIS, každého věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce ani kvůli smrti není třeba plakat, a nevím jaké věci by měly přinášet smutek a slzy, ale co, proč neuronit slzu, i když se tolik neděje, aspoň z našeho pohledu. Proč plakala Li Na i ostatní hráčky naprosto chápu.
Reagovat
LukasH
Přece nemusíš brečet jen nad tragédiema. Já to chápu. Nezapomeň, že tenis je pro tyhle hráče celej život od útlýho dětství do doby než skončí. Všechno, na co byli zvyklí, je pryč. A i když je Lina dobrá Petřina kamarádka, pochybuju při tenisový vytíženosti, že by byly v nějakým stálejším kontaktu. Takhle se neustále potkávaly na turnajích. Plus si přičti sentimentální projev a davovou psychózu....:-)
Reagovat
klarat
Nepamatuju si, že by někdo měl tolik rozlučkových ceremoniálů. Emoce mi nevadí, taky mi přijde trochu divné, že Li skončila... Tak nějak tam patřila...
Reagovat
Jan
Mě to přišlo přehnané ty slzy, vždyť Li Na neumírá, loučit by se mělo vesele. Nevidím tam důvod k těm slzám. Jak tam dost těch ženských bulilo jak želvy. Kvitová se na té fotce tváří jak na pohřbu.
Reagovat
Jan
oprava: Mně
Reagovat
misa
Hráčky měly zřejmě s Li Na dobrý vztah a je jum líto, že končí. Proto ty slzy. No a Petra je dost citlivá, řekl bych.
Reagovat
Fandina
Li Na měla od začátku slzy. Je to těžké, když má někdo slzy, aby ten, kdo tam přišel kvůli ní nebyl také dojatý.
Reagovat
FulnekUltras
"Pohřeb" vrcholové sportovní kariéry je vlastně taky tak trochu pohřeb...a dojemné může být každé loučení s někým(něčím) pěkným a příjemným. V současné prvoplánově cynické době buďme za každé podobné projevy citů a emocí jen rádi.
Reagovat
PetaM
Je to něco, jako když se s někým znáš třeba 15 let, je to tvůj nejlepší přítel a prostě ze dne na den ti oznámí, že se stěhuje a budete se vídat jednou za měsíc, třeba.

Holky by to určitě obrečely (pokud ten vztah myslí vážně). Nevím, jak kluci. Záleží, jak moc jsou citově založení (neříkám, že gayové, i hetero chlapi dokáží projevit city a nebýt jako balvani ;) )
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že místo Rafy nebyl velký Roger..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se na to hodí víc
Reagovat
smazaný uživatel
ani jeden nemáte pravdu :P podle mě by se víc hodilo, kdyby květiny přinesl Novak :) u Rafy mi to přišlo divný :D
Reagovat
Roger_Federer
to je fakt, Rafa je takova Rogerova podrz taska :).Tak sel on.;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, Roger by se jen blbě culil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou že mají vzájemnou bilanci? 25:10 pro Rafu. Haha
Reagovat
majkl005
jsem chlap, ale při sledování toho videa jsem brečel jako želva...nebylo dojemné jen to, že se Li loučí, ale především ten proslov Péti...prostě mé dvě nejoblíbenější hráčky a pak to tak dopadne :)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky :D a nestydím se za to
Reagovat
majkl005
není absolutně za co :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak krásné rozloučení, když Li ukončila kariéru jakoby zpětně, aniž by se loučila přímo v zápase, bylo mi to trochu líto, protože nebyla ta "doják" scéna, ale tohle to vynahradilo. A je pěkný jak se přišlo rozloučit tolik hráček, některý jsem ani nepoznal :)
Reagovat
kada.tom
Kariéru ukončila velká ikona tohoto sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jakou hráčku bude ten její bývalý trenér nyní trénovat? Byl to skvělý trenér!!! LI NA měla skvělé zázemí...
Reagovat
sprchon
Zázemí, které si sama vybudovala. :)
Reagovat
VlS
Byl to trenér, kterej se k ní zachoval čuňácky, když začala mít problémy. Odešel od ní a ještě to prasecky okomentoval pro tisk. Přeju mu, aby si už neškrtnul.
Reagovat
tmora
Jinak od Petry pěkná speech, myslím, že teď získá hodně na oblibě a u fanoušků Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš proti hezkému českému slovu proslov ( nebo řeč ) ?
Reagovat
PetaM
Dneska je moderní prokládat češtinu angličtinou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mi bude chybět ! Je velice milá a sympatická tenistka. Jinak rozlučka dojemná a slzavá...Zajímavé je vidět hráčky i mimo zápasy...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně dojemné, říká se, že něco končí a něco jiného začíná, ale v jejím případě opravdu něco končí.. tenisové chvíle s výjímečně milou tenistkou, skromnou a hodně oblíbenou. A u ní to právě není jen fráze.
Reagovat
smazaný uživatel
jak tam všichni brečeli, tak jsem musel taky uronit slzu :D při Petřině projevu. Hrozný tyhle dojáky...:D
Reagovat
Fandina
také tak, dojemné ale hezky ... úsměv
Reagovat
re.dihel
Nevíte náhodou proč tam nebyla Masha nebo Serena. Jaké v tom byly problémy. Nebo to nebyla její kámoška? :D
Reagovat
blixa
Marfuška netuším a Serena se snad připravovala na zápas, jinak by prý přišla.
Reagovat
Fandina
Marfuška ... úžasné oslovení, moc mě tohle oslovení, zdrobnělina Marfuši na Marfuška baví. V dobrém samozřejmě, vždycky mě to pobaví ... úsměv
Reagovat
rib
tož v Mrazíku říkali i "naše Marfušenka" :-))))))
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))
a já hlavně z Mrazíka říkám Ha Ivan ... úsměv
Reagovat
blixa
.... přišel nečekán, nezván ! Chaloupku otočil, a mě tím probudil !!
Reagovat
VlS
Jojo, čelem k lesu
Reagovat
PetaM
Protože Ledové královně bylo trapně, kdyby nebrečela :D :D :D
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))))))
Reagovat
George_Renel
Ne, ne, prý nedostala povolení rozdávat tam ty její cukrátna. ;-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude mi na okruhu moc chybět. Hodně štěstí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist