VIDEO: Kontinen zahrál winner kolem sítě

10. 5. 2018, 15:45
Aktuality 13
Finský tenista Henri Kontinen dnes na antukovém Masters v Madridu doběhl zdánlivě ztracený míček a ještě ho dokázal trefit kolem sítě zpátky do kurtu. Důvod k radosti ale nakonec neměl, společně s Australanem Johnem Peersem utrpěli už čtvrtou porážku v řadě a osmou z posledních devíti zápasů.
Profily hráčů
Henri Kontinen

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

13
Přidat komentář
Chrenda
dle mého názoru, je to neplatný míč, protože nepřeletěl přes síť. Tohle bych tedy v žádném případě neuznával. Vím, že se to uznává, ale je to hovadina totální.
Reagovat
Chrenda
Za mého mládí, to rozhodně byl neplatný míč. Ani nevím, kdy došlo k legalizaci téhle voloviny.
Reagovat
jackiec
není to hovadina, tak je to správné, to samé ve stolním tenisu, holt někdy je takový úhel že to nejde vrátit přes síť
Reagovat
Chrenda
No a tím pádem by to měl být vítězný úder soupeře. je to prostě hovadina, jak se pak máš bránit proti takovému úderu? Volovina.
Reagovat
VlS
Odjakživa a v rámci pravidel je to platný míč a to z prostého důvodu: nebylo by možno posoudit, jestli byl míč dobrý, nebo špatný, to by vedle saka musela být zeď a můžeme se bavit, do jaké výšky - 20 m? 30m?50m? Jak bys to jinak posuzoval?
Pravidlo je jednoduché z jedné strany musíš dostat míč na druhou stranu do kurtu, lajny jsou součástí kurtu a mezi kurty je síť, která úkol ztěžuje. tečka.
Že to vejvávalo jinak sis vymyslel.
Reagovat
baggik
Je to blbost. Chápu když to při dvouhře někdo z dálky vrátí kolem sítě. Je to i pěkné a um. Ale ve čtyřhře kdy je kurt širší, pak může hráč hrát úplně v klidu kousek od site a nemusi balonek vubec zvedat, to je unfair.
Reagovat
PetaM
Měli by dát nekonečně dlouhou síť a je po starostech :D
Reagovat
Chrenda
Přesně tak, je to unfair.
Reagovat
ludolf
Je nesmysl to považovat za unfair, když je to součást pravidel. Zahrání míče hodně do strany prostě přináší riziko takové reakce a je na hráči, aby se s tím vyrovnal.
Reagovat
baggik
Tenis je hra jejíž cílem je zahrát míček přes síť, ne kolem síté. Ve volejbale taky nemůžeš zahrát kolem sítě, ani v nohecu. Nemá to logiku.
Reagovat
ludolf
Podle mne to logiku má - viz příspěvek VlSe (tenis je hra dostat míček na soupeřovu stranu kurtu). Každopádně to nemá nic do činění s unfair.
Reagovat
Chrenda
Nic jsem si nevymyslel. Hrál jsem tenis závodně od 1966 do 1978 a takový úder nebyl povolený, ani nás to tenkrát nenapadlo, že by to někdo takhle mohl zahrát. To bylo úplně mimo mísu, tedy valím zrak, že se to teď považuje za normální. je to úplná blbost.
Reagovat
Kozoroh
Víš, ikdyby byla pravda, co píšeš... Tenis se mění. V tvojí době (1966-78) se hrál převážně servis-volej, kdy hráči byli prakticky pořád u sítě a k obstřelení sítě nedocházelo. Dnes jsou tenisté zakotveni u základní čáry a někdy jím nezbyde nic jiného než síť obstřelit. Chápu, že tohle servis-volejáci nikdy nemuseli řešit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist