VIDEO: Milovník adrenalinu. Dimitrov si v Dubaji 'zalétal' jako pták

27. 2. 2018, 13:20
Video dne 1
Před třemi lety v Acapulcu Grigor Dimitrov skočil z 35 metrů vysokého útesu do vody. Nyní si před startem turnaje v Dubaji dopřál díky pořadatelům tamního podniku ATP 500 další adrenalinový zážitek, když se rychlostí až 80 km/h řítil po dráze zipline, která je zavěšena ve výšce 170 metrů nad zemí.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Grigor Dmitrov je milovníkem adrenalinových aktivit a nejednou to svým fanouškům dokázal. V roce 2015 před neúspěšnou obhajobou titulu na turnaji ATP 500 v Acapulcu navštívil turisticky vyhledávaný útes La Quebrada, kde se konají závody v cliff divingu. Bulharský tenista tehdy zatoužil si extrémní sport - skoky do vody z vysoké výšky - vyzkoušet na vlastní kůži a po krátkém výcviku z 35 metrů vysokého útesu skočil.

Letos dal Dimitrov před Mexikem přednost turnaji ATP 500 v Dubaji a pořadatelé už věděli, jak největší hvězdě letošního - neobvykle slabě obsazeného - ročníku za účast poděkovat. Před startem soutěže mu zajistili návštěvu nové zipline dráhy The XLine Dubai Marina, která je údajně nejdelší městkou dráhou tohoto typu na světě.

A Dimitrov si tak připsal další nevšední zážitek. Zavěšený na ocelovém laně se rychlostí dosahující až 80 km/h spustil z výšky 170 metrů na téměř kilometrovou dráhu vedoucí nad ulicemi města i mořem.



"Prvních dvacet metrů bylo opravdu ostrých," popsal Dimitrov své bezprostřední dojmy krátce po dojezdu. "Bylo to velmi úžasné, opravdu úžasné. Bylo to něco velkolepého. Byl jsem nervózní, ale po pár vteřinách jsem si to užíval," pokračovat nadšený Bulhar.

"Byl jsem už na spoustě zipline dráhách, ale mám-li být upřímný, tak žádná se nedá porovnávat s touto. Je důležité mít také jiné aktivity mimo kurty. Psychicky si odpočinete a na kurt se pak vrátíte svěžejší a s větším elánem," dodal šestadvacetiletý Dimitrov.

Čtvrtý hráč světa si v Dubaji zahraje podruhé, v roce 2011 vypadl už v prvním kole s Richardem Gasquetem. Letos jako nasazená jednička odstartuje dnešním soubojem s Tunisanem Malekem Jazírím, ve druhém kole už čeká Nizozemec Robin Haase.

"Chci tenhle turnaj vyhrát. Ale nejdůležitjší pro mě je připravit se a soustředit na každý zápas. Jen tak se mi to může podařit," řekl Dimitrov.

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

1
Přidat komentář
Nola
asi este stale lieta 170 m nad zemou.... ak vyhra tento turnaj s tymto tenisom, co dnes predvadza, tak je nieco velmi spatne... Jaziri, zatial lepsim hracom, viac uhranych lopticiek na returne, napriek tomu prehral 1.set
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist