VIDEO: Nová deblová jednička Bethanie Matteková-Sandsová

8. 1. 2017, 08:55
Video dne 16
Když včera Bethanie Matteková-Sandsová vyhrála se Saniou Mirzaovou čtyřhru v Brisbane, okamžitě věděla, že se stane historicky 34. deblovou světovou jedničkou. V čele žebříčku vystřídá právě Indku Mirzaovou, která 'pouze' obhájila body za titul z loňska, kdy hrála s Martinou Hingisovou, zatímco jednatřicetiletá Američanka si bodově polepšila.
Profily hráčů
Bethanie Matteková-Sandsová

Bethanie Matteková-Sandsová dosáhla největších úspěchů po boku Lucie Šafářové. Společně získaly tři grandslamové tituly, ten poslední loni na US Open.

Právě sezona 2016 byla pro Mattekovou životní. S Šafářovou navzdory zdravotním potížím obou tenistek vyhrály pět velkých turnajů a zahrály si ve finále Turnaje mistryň.

V něm sice přišly o sérii 18 výher a Matteková o možnost stát se světovou jedničkou ve čtyřhře, na prvním turnaji sezony 2017 si už však posun do čela žebříčku zajistila.

Paradoxně jí k tomu pomohla současná jednička Sania Mirzaová. S tou sice odehrála téměř tři desítky turnajů, ale dlouhodobou spolupráci nikdy nenavázaly. Přesto v Brisbane získaly šestý společný titul, který Mirzaovou připravil o post jedničky a naopak Mattekové pomohl k posunu na 1. místo. 

Extravagantní Američanka během své kariéry vyhrála celkem 23 turnajů ve čtyřhře, k tomu přidala dvanáct finálových porážek. Dva grandslamové tituly má také ze smíšené čyřhry, ve které loni v Riu získala s Jackem Sockem olympijské zlato. Ve dvouhře si zahrála čtyřikrát ve finále, ale titul žádný nevybojovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
jsem zvědavej jak dlouho vydrží deblový partnerství Lucky s BMS a hlavně Báry s Mirzaovou. Nedivil bych se kdyby se už v druhý polovině sezóny daly BMS a Mirza dohromady ...
Reagovat
horska.kraslice
Taky mě to napadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeeenze otakza je, jestli by spolecne mely na to vyhrat GS. Na tech turnajich ta konkurence je spise cirkusova (nic proti) Na tech GS jde uz celkem do tuheho...a konkurence paru je mnohem lepsi.

Podle mne by se Saniou tolik sanci na titul nemela...nic proti jejim kvalitam, ale k hrackam jako je KiKi, Lucy, Bobina, Carolina, Kata, Elena se fakt kvalitativne nepriblizuje...
Pro Betku je Lucy to nejlepsi spojeni, a podle mne to moc dobre vi...ikdyby s se Saniou nejake ty turnaje vyhraly...

Jinak neni prekvapeni, ze spolu ted hraly...Betka potom, co od ni odesla k Lucy, tak se citila trochu divne...a sama tehdy rikala, ze jak bude jen moznost, tak by hrala s ni...pokud bude chtit.
Sania si vybrala Martinu, tak tu potrebu asi nemela velkou...

Podtrzeno - shrnuto:
Betka to s ni uz zkousela a hrala....a ani zdaleka se spolecne nepriblizili k vysledkum, ktere dosahla s Lucy, ne zeby nebyly dobre, ale s Lycy sbira jeden GS za druhym...

Taaaak a ted otazka, mas doma Mercedes, ale maz moznost se projet i Volhou...jasne, obcas ta Volha na ty vesnice s derama v ceste je dobra...ale rekni mi sam...budes se chtit zbavit toho mercedesu???;)
Reagovat
tommr
tak jasně, že jsou naše holky tenisově lepší než Mirza - o tom nemůže být pochyb. V tom je ale taky právě ten problém. Obě jasně preferujou singl a debla berou jen jako doplněk. Pokud se jim v singlu bude dařit budou muset logicky omezit debla a to se zejména Mirzaový asi nebude moc líbit. Takže otázka pro BMS není jen která partnerka je pro ní lepší výkonnostně ale řešit se musí i jestli s Luckou budou vůbec moct hrát z časových a organizačních důvodů. Možná, že to nakonec dopadne tak, že spolu s Luckou budou hrát jen ty největší turnaje a na těch menších by BMS mohla hrát s Mirzou. To by ale zase značně zhoršilo šance Bucie na účast na TM. Jak to nakonec bude víc napoví až výsledky na AO a dalších velkejch turnajích ze začátku roku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Betka s Mirzou hraly celkem dost dlouho, a nesahly si ani jednou na GS!!!
Betka s Lucy hned pri prvnim spojeni, braly GS, a potom jeste 2x...jakby Lucy nebyla zranena, nemocna atd. tak by podle me mely jeste vic vitezstvi...

Staci, aby Betka s Lucy vyhraly 2x GS behem roku, a jsou na TM;)

Dadaft sice predpovidal, ze Sania s Barunou dosahnou velke veci, ale necham se prekvapit. Zas tolik tomu neverim, ikdyz spojeni je take velmi dobre...

Jinak porad asi ted nej. hrozba je Kata s Elenou...ty jsou dost dobre...a pochopitelne KiKi a Carolina, ale porad si myslim, ze Bucie je absolutni top...

Baruna by spis mela premluvit obcas Karolinu, to by byla jiste stepna dvojka...Kaja je takova flegmoska, co tu cholericku slusne uklidnuje a motivuje;)
Reagovat
tommr
Karolína si ale pochvaluje debla s Goergesovou a myslím si, že spolu plánujou hrát i letos ... :)
Jinak letošní rok bude v deblu z pohledu českýho fanouška extrémně zajímavej. Dařit by se mohlo i nově vytvořenejm párům z rozpadlých Háček: Andree Hlaváčkový s Pengovou a Lucce Hradecký s Katkou Siniakovou. Klidně by se mohlo stát, že letošního TM by se mohlo účastnit 5 párů s českou účastí! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimava je ta Peng s Hlavackovou...
U Lucky Hradecke nevim...s tou Katerinou...Katerina ma ted dost velkou sanci v singlu prorazit, takze kdo vi, kolik casu bude chtit dat tomu deblu.

Ale Baruna s Kajou jsou uz celkem zajete hracky v singlu, ikdyz pravda, ze Kaju ted ceka velka vyzva GS v singlu, takze da se predpokladat slabsi ucast v tom deblu...Ono ten RG-15, kdy Lucy byla ve finale a v deblu vyhrala, to byl opravdu nevidany majstrstyk. Neni uz jednoduche jet obe veci najednou tak dobre, hlavne na GS.

Ale treba Baruna se Saniou udelaji dobry vysledek na GS...no uvidime, necham se prekvapit;)...ale mas pravdu,...tech zajimavych deblovych kombinaci i s pohledu CR hracek je pomerne dost...;)
Reagovat
smazaný uživatel
a kazdopadne porad nejvic tlacim a verim tymu Bucie;)
Doufam v tomto roce dokonce ve vsechny GS v jednom roce!!!
...a kdyz ne, tak aspon ze doplni holky ten z Wimbledonu.;)
Reagovat
tommr
když budou obě celej rok zdravý tak by to dokázat mohly. U těch dvou by ale celá sezóna bez zranění a nemocí byl takovej malej zázrak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
...no snad se ten zazrak stane a budou obe zdrave...
Ale jeste za vetsi zazrak bych povazoval, kdyby se Lucy zvedla v singlu...bez trenera to bude hodne tezky ukol...aspon u ni...zatim nic moc hra.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/BethanieMattekSands/videos/

Tak neni divu, ze je jednicka, tez ma nej. partacku na trening;)
Reagovat
blixa
No jo, srandičky, prdelky, na to je užije :D
Reagovat
janek_da
jsem z těch tymu tak zblblý, že jsem si musel vygůglovat tým Brangelina
Reagovat
VlS
A jak jim to jde na servisu?
Reagovat
brixner
Neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
čarodejnice. Nejlepší je hrát s ní, soupeřky většinou prokleje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist